ЕС с 11-и пакет санкции срешу Русия

С него се обхващат заобикалянето на санкциите от страна на Москва
Обновена: 24 мар 2023 11:25 | 24 мар 2023 11:25, Йоана Цонева
125
ЕС с 11-и пакет санкции срешу Русия
Снимка: БГНЕС

Следващият, 11-ти поред санкционен пакет срещу Русия на Европейския съюз ще бъде насочен към противодействие на вратичките и заобикалянето на наказателните мерки. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след първия ден от срещата на върха на ЕС в Брюксел, съобщава ТАСС.

"11-ият пакет от санкции ще се занимава основно с въпроса за заобикалянето и как можем да се противопоставим на това", поясни тя.

Още по темата
Фон дер Лайен не уточни дали вече се работи по новия пакет от санкции, нито посочи конкретни срокове за въвеждането му.

Европейският съюз разшири антируските си санкции, след като Москва започна своята специална военна операция в Украйна миналата година. Оттогава са въведени общо десет кръга от наказателни мерки.

Шведският премиер Улф Кристершон по-рано заяви, че към този момент не се обсъждат нови рестриктивни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 1 година
Превърнаха една християнска държава в Концлагер и санкциите ще помогнат.
82
1
 
3
 
! Отговори
Гери О' Хара преди 1 година
Този крокозъбел защо не се засрами, след като цял свят разбра какви "игрички" за милиарди е въртяла със американската фирмата "Phizer" при закупуването на ваксините през 2020 година, където "случайно" съпруга и е борда на директорите. Тогава тя закупи по 8 дози за всеки един жител във всичките страни членки на ЕС. От тях са използвани около 60 процента. Всичко друго отиде в кофите за *** !Така че тя бе достоен подсъдим за Международния трибунал в Хага, а не Вовата !
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Относно предното мнение. Хората са манипулирани умишлено от така наречените социологически проучвания. Те не трябва да се показват по време на предизборните кампании ако искаме някаква справедливост. Но не искаме.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 76 "Не за такъв "съюз" мечтаехме след 1989 г в Европа!" - ама на последните избори ПАК 90% гласувахте за него. Защото европеидите СТЕ про'с'таци. Тиквата два пъти трябваше да ВИ го каже и пак не вдявате.
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 80 "Нека кажат ясно, а след това всеки да реши за кого ще гласува. " - сякаш не е ясно кой ще праща. Аз затова ще гласувам за ПП, че да знам със сигурност, че редиците на евроатлантическите про'с'таци ще оредеят.
78
1
 
15
 
! Отговори
:: преди 1 година
Путин ви побърка *** такива.
77
1
 
14
 
! Отговори
Магарешки истории преди 1 година
Магарето на Настрадин Ходжа, тъкмо се научило да не яде и ...умряло.
76
0
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 1 година
С него се обхващат освен Франция, също така и Германия, Италия и Испания. Резултата с размирици ще го гледаме по новините тия седмици! ХА ХА ХА ХА!
75
0
 
20
 
! Отговори
Ахил преди 1 година
Това нацистко женище дали ще прежали някое от нейните седем деца,да го прати на фронта да се бие за евроатлантическите ценности,или само децата на по-низшите слоеве са за там?
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази *** на умре ли
73
0
 
5
 
! Отговори
Нека кажат партиите преди 1 година
Преди изборите трябва да поискаме от партиите да кажат какво ще направят ако от САЩ и НАТО поискат да изпратим доброволци или наемници в Украйна. Нека кажат ясно, а след това всеки да реши за кого ще гласува. Когато гласуваха за ПП колко от тях предполагаха че Киро ще изгони 70 руски дипломати и сътрудници в посолството и консулствата и ще изпрати оръжие за милиарди в Украйна? Сигурно не много. Сега вече трябва да е ясно какво правим оттук нататък.
72
1
 
13
 
! Отговори
На кого служат преди 1 година
САЩ и сателитите им не мислят изобщо за край на войната, а само за нейното продължаване. Ето го я и баронеса Урсула. Как да дадем повече оръжия на Украйна за да воюва до последният украинец. Давайте, да видим. На следващата годишнина от началото на войната може и да се позамислите за нещо друго.
71
0
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Помага ли наистина ЕС на Украйна с изпращането на оръжие? Помага да продължава войната - това е така. Но ако се вземе предвид това, че Украйна не може да спечели война срещу Русия помагаме ли всъщност на украинският народ? Очевидно не. С продължаването на войната Украйна ще губи още територия и ще дава нови жертви. Кой печели от продължаването на войната? Очевидно САЩ - продават оръжие, изместиха (почти) Русия от европейският пазар на нефт и газ. А кой губи - освен воюващите, губи цяла Европа.
70
0
 
13
 
! Отговори
моето мнение преди 1 година
Имам чувството, че тези в брюксел са като китовете дето се опитват да излязат на сушата и така да се самоубият!
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самоубиеца ЕС! Не за такъв "съюз" мечтаехме след 1989 г в Европа!Скоро ще има Протести и в Брюксел! Води се "политика" през главата на Европееца!Твърде крайно и не приемливо е вече това!
68
1
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Хубавица.Как се е усмихнала :)
67
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антихриста: Махнете това отвратително хилнато лице от снимката. Защо няма разследване за ваксините.
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази поне "работи" с мащаб, не е джебчийка като нащо Ленче.
65
1
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 1 година
Таз намали кои да а пенсионира Само беди ни носи с неините измишлотини
64
1
 
16
 
! Отговори
Соросоид Джендъров преди 1 година
"За да им е гадно на руснаците, предлагам да спрем да произвеждаме и ползваме тоалетна хартия! Така няма да се налага да внасяме дървесина от Русия! Есента ще събираме листа и с тях ще се бършим. Обогатените по естествен начин листна маса ще се ползва за естествно биологично наторяване на почвата!"