Германия и ЕС се договориха за автомобилите

Промяна в европейското решение
Обновена: 25 мар 2023 21:33 | 25 мар 2023 16:35, Росен Стойчев
75
Германия и ЕС се договориха за автомобилите
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на Германия и ЕС обявиха споразумение за стандартните автомобили, съобщи Политико.

Това ще позволи продажбата на автомобили, използващи двигатели с вътрешно горене. Решението е договорено тази сутрин.

Още по темата


Предварителната идея беше новите автомобили на вътрешно горене да не се продават от 2035 г. Сега ще е разрешено, ако работят със синтетични горива.

Споразумението беше потвърдено от европейския представител Франс Тимерманс. Работи се бързо приемане на новото правило.

Предстои да се предприемат нужните действия за закона. Води се широк диалог.

Германия и Италия бяха основните държави, настоявали за промяна в решението.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Батман преди 2 месеца
Напълно съм съгласен с коментатора за това че не се знае дали ще остане нещо от Европейските мешерета..съюзници.. няма да има европа финиш фенито.. още 2 години и давам.. Жалко ама сладко.. аз ще си карам колкото искам кола с вътрешно горене ама външно *** и миризмата пак да си оди по съюзници те в европа.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германските коли няма как да ги спрат от производство. Остават си колите с ДВГ - само горивото ще е модифицирано. До след 10 години не се знае какво ще е положението, може и изцяло да отпадне тоя договор, така че не го мислете.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак не разбрах ще спират ли дизела
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То не е ясно ще има ли ЕС до тогава, тия решения взимат....
32
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 2 месеца
Мнозина реват че без ДВГ коли хората няма да могат да се возят много. Нямало да има коли за всички и щели да са скъпи и ... ААААА вдянахте. Точно това се цели. Кой ви каза че 8млрд човечета ще имат по една кола и ще джиткат по света с нея. Ще джитка богатия. Бедния с очилата за виртуална реалност ще ходи на море и на екскурзия без да излиза от панелката в Надежда.
31
2
 
22
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Ще разберете, че ДВГ няма скоро да бъдат заменени. Просто защото няма с какво, поне засега. Електричките не са вариант и германзците го разбраха. Продажбата им там е спаднала в пъти, особено след като беше спряна държавната помощт за тяхното закупуване.
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Честито на печелившите! Нов бизнес за милиарди с разработка на ситетични горива ще се появи на бял свят.
29
2
 
8
 
! Отговори
Силиций преди 2 месеца
До Веселинъ 7112136860 Свети Алкоджани с Бог Спирт (Спирит) ;) Демоните имат най голям достъп до пияния човек. Сещай се.
28
8
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 2 месеца
AI ще размаже всички вредители, замърсители на природата, тормозители на животтни и безмислени плюскачи на помощи. Имате още малко време, докато Русия и САЩ уточнят кой ще експоатира подземните заводи с универсалните матрици в Мариупол, Соледар и Бахмут. Свиквайте, че няма да имате автомобили, но ако случайно се преборите за тази привилегия, те няма да бъдат ваши а на производителя и ще ги полвате най много 5 години. Оптимокрацията ще донесе справедливост чрез принудителен труд за търтеите :))
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Веселин- А кой даваше нефта и газа на германците,за да произвеждат тези отпадъци. Айде да не се правим на отрепани
26
9
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Истина,истина Ви казвам съвсем скоро Руснаците ще бъдат обявени,декларирани и доказани като Богове.Защото тези Свети хора никога не са използували Девствените Руски Ресурси на Майка Природа,за да препълват Нашият Свят...Нашата Майка Природа с милярди тенекиени безжизнени автомобили.Германците ще ядат тенекия скоро! И не само те!!!САЩ също! Кой ще им чисти от.па.дъците?Да живее Русия,убийци на Природата ! Да живее Руско-Българската Държава Природна Величествена !
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За производството на синтетичен керосин за самолетите излитащи от летището на Амстердам е нужна електроенергията на 13 атомни централи като Козлодуй.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За производството на керосин за самолетите излитащи от летището на Амстердам е нужна електроенергията на 13 атомни централи като Козлодуй.
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега ще има още по-голяма сеч на Амазония. Защото ЕС са про'с'таци!
22
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мразя ЕС и Нато .
21
1
 
19
 
! Отговори
ем немат ток преди 2 месеца
ем нема бензин. и какво сега? ни електички, ни бензинки ще могат да карат
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За нова кола вече се чака до 2 години, освен ако не вземеш базов модел без никакви екстри, повечето производители дори премахват много екстри за да могат изобщо да доставят.
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германската икономика се свива. Скоро няма да могат да произвеждат коли, не е конкурентоспособна, а и нямат вече материали за производство на коли.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
2022г - произведени 9.3 милиона автомобили, най-ниското ниво, както през 1993 когато са произведени 9.2 милиона. Нормално в ЕС се произвеждат около 14 милиона автомобила годишно.
17
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
До АнонимеН Злото е в тебе, щом сипеш тези врели-некипели. А, се поограмоти малко по химия на горивата и тогава да плещиш своите глупости. Айде, холан!