ЕС с важно решение за автомобилите

Спира продажбите на стандартни модели
28 мар 2023 18:37, Росен Стойчев
38
ЕС с важно решение за автомобилите
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавите от ЕС одобриха решението за спирането на продажбите на нови стандартни автомобили, съобщи EuObserver.

Решението беше договорено днес. Това стана след споразумение с Германия.

Германското правителство получи разрешение за продължаване на продажбата на автомобили, използващи екологични горива. Новото решение ще действа от 2035 г., като ще забрани продажбата на нови автомобили, използващи стандартни горива.

Това е част от големите планове на ЕС. Те бяха одобрени на няколко нива.

Основаната идея е до 2050 г. Европа да стане климатично неутрална.

Още по темата
Екологичните горива не се произвеждат в голям мащаб.

Идеята на Германия обаче може да запази производството на стандартни автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: германияобявихаЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приемете го това, ама после да не се сърдите, когато някой брюкселски джендер ви каже, че сте бедняци и затова нямате автомобили, а то е заради забраната на брюкселските днендери.
10
0
 
8
 
! Отговори
До тRoл 4, преди 1 година
И за теб и колегите ти - послушниците от Ко зяк, ще дойдат до месец - два. Да ви търсят сметка защо продадохте България. Карай си до тогава воксвагенчето, пета ръка, че после няма и това да видиш.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само такива като Бил Гейтс трябва да имат автомобили за бедняци като айти специалистите тротинетки, докато изкуствения интелект напредне после и тротинетки няма да има за тях.
8
1
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Не става ясно като спрат ДВГто, кво ще правят с петрола, на маргарин ли ще го ядеме или на кашкавал и сирене
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италия първо поряза претенциите на брюкселските марионетки и отказа ясно да налага вето над нормалните автомобили. Целта бе ясна - отново да печелят 3-4 души, произвеждащи електромобили - замърсители на огромни цени. Е, честито! не ви се получи. Франция също ви удари пръта и Германия днес също го обяви. Та брюкселските моркови няма къде да шават. Те вече не вземат решенията. Скоро ще са по бсилките, като гледам какво става във Франция, Германия, Гърция, Холандия. Някои няма да успея да избягат.
6
0
 
11
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Браво на ЕС... Скоро ще ядем и скакалци нали?!?!! Атмосферата на Земята е обща, а Европа е с 10,5млн кв.км срещу 160млн. кв.км. Все едно да си в една стая с 15 пърдящи и да кажеш *Аз спирам да пърррдя*!!!! Е какъв е смисълът като сте в една стая?!?! Най-големите замърсители не са колите, а заводите на Китай,САЩ, русииа и Индия!!!!!!!
5
1
 
11
 
! Отговори
Сънчо преди 1 година
...и всеки ще се мъкне с дизелов генератор, за да си зарежда бракмата...
4
18
 
5
 
! Отговори
do 1 преди 1 година
Бедняко, ти си се родил мъртъв, ама седнал ЕС да коментира. Забавен беден провинциалист... Русофил, разбира се. Виж в Русия- всичко цъфти. СРЗ 140$. Прекрасно е!
3
4
 
9
 
! Отговори
Батман преди 1 година
Престанете да лъжете.. европа е една грешка на природата.. Германия и Италия отказаха всички правила и европа обратно се върна в черупката си... наздраве продължаваме да си караме колите с вътрешно горене,, а европейския съюз *** от яд че Германия и Италия не се дават така както на тях им се иска съюза...
2
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо. А ceляндypИте без 2лв. в джоба у нас с разни дизелови немски бракми кога ще спрат да ги карат и ще ходят пеша??? Крайно време е. Автомобилът е за успелите и заможните.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС вече не пее в хора и нищо не решава. Французи, германци, италианци, гърци, холандци, испанци - напускат до есента! ЕС умря! Вечна му памят!