Кьовеши отхвъри още един бг прокурор

Назначените по-рано прокурори напускат
28 мар 2023 13:08, Стела Стоянова
48
Кьовеши отхвъри още един бг прокурор
Снимка БГНЕС

Още един кандидат за български делегиран прокурор е отхвърлен от колегиума на ръководената от Лаура Кьовеши европейска прокуратура (ЕППО). Това се разбра от пост на ЕППО в Туитър.

Двама от последната "порция", предложени от България прокурори, са одобрени – Михаела Райдовска и Василен Бенчев, се вижда то документите, качени на сайта на прокуратурата. Неодобреният кандидат е Юлиана Христова. А броят на българските делегирани прокурори става 8.

Подборът на делегираните прокурори още в началото не тръгна гладко. След първата процедура Колегиумът на Европейската прокуратура одобри само 4 от десетимата номинирани от Висшия съдебен съвет. При втората процедура делегирани европейски прокурори станаха петима.

Третата процедура, която се провали заради липса на кандидати, трябваше да запълни десетото място. Последва четвърта процедура за шестима, при която Прокурорската колегия одобри само трима.

Назначението на Райдовска и Бенчев идва, докато назначените по-рано делегирани прокурори системно напускат.

Делегираните прокурори работят на местна почва по делата от компетентността на европейската прокуратура – за престъпления против финансовите интереси на ЕС като измами, корупция, пране на пари, трансгранични измами с ДДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
33 преди 1 година
Поредното доказателство, какви са кадрите в българската съд и прокуратура. И не само там, навсякъде е "човек, на моя човек". Бушменска история. И след това, защо сме там, където сме?
38
5
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Кьовеши прокарва ционистката политика на Сорос - и чисти неудобните. Тя също е купена и работи за глобалния либерализъм (установяването на вечно юдейско робство над света)...
37
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя е ес яничерка има и унгарско и румънска гражданка и реже бг.
36
3
 
1
 
! Отговори
ЕГАТИ преди 1 година
И ПРОКУРАТУРАТА.. ИЗЛАГАТЕ СЕ. ИЗПРАТЕТЕ ГЕШОФ ТЕ ВЕДНАГА ЩЕ ГО ОДОБРЯТ. И ГЕШОФ ОЩЕ СЕ ДУЕ. СМЕШНИЦИ.
35
2
 
2
 
! Отговори
Олц преди 1 година
Кьовеши е скриха в Брюксел да не вкарва в кауша удобните на глобалистите .От както я избраха не вкара никой от наште папуаси в панделата въпреки че сме първи по корупция -още прокурори назначава з а екипа то свърши мандата циркове
34
0
 
7
 
! Отговори
да преди 1 година
Единия беше Бойко Калфин, син на бивш дупетат от Герб от Кюстендил, Кирил Калфин.Явно не може да тръгне срещу шайката и се отказа, сега си е добре във ВКП
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Системата е толкова гнила, че се съмнявам българският народ да го осъзнае и да има промяна. Осъзнават го малка част образовани българи, а тоя дял от общото население на България, намалява всяка година.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще напускат. Тук не са свикнали да искат 1 милион "доказателства" за невинност.
31
5
 
14
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 година
Що така с лошо? Те хората на Баце са толкова честни и добри! Прокурорите са ни чисти като момина сълза. Пък тази лоша румънка ги отхвърля?
30
0
 
11
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Е как няма да напускат. Измамите с евросредства са с участието и под чадъра на най-висшите политици и органи на властта. Как да си разследва ментора или този, който го е уредил за европрокурор:)
29
0
 
2
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Ми, как иначе!
28
5
 
1
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Трябва тези прокурори да имат защита от Европа и ако някой ги заплаши да има европейска неофициална организация /като ЦРУ/ която да премахва тези които ги заплашват, тогава всеки ще се страхува от тях и никой да не помисли да ги заплашва!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До перкоКой искаш да наднича зад Кьовеши? Ча.йка ли искаш? На съветското сте свикнали и все към съветското ви тегли, към азиатското.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големите мафиоти са българи, спомнете си Брендо "кралят на кокаина" колко пъти го пускаха българските власти :))) Криптокралицата, групировките СИК,ВИС, Мултигруп,разбира се нема да отбягна и варненската Тихина, забранено ми е да пиша варненското трибуквие :))) Нищо не може да направи румънката :)))
25
11
 
1
 
! Отговори
перко преди 1 година
Тази европейска прокуратура начело с Кьовеши е пълен провал защото зад Кьовеши наднича Сорос!
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите прокурори и адвокати няма къде да са виждали истинско реално правосъдие.
23
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 година
Проблемът е, че ВСС ги избира. Да я оставят тя да ги избере! Всеки желаещ прокурор да може да подава документи направо към нея и ще видим какъв голям интерес има към тези места :)
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кьовеши ме кефи определено, но за българската мафия нема думата, при нас мутри и власт са слети заедно :))))
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18 Винаги прокуратурата е обслужвала властта и oлигарcите. Винаги е била обвързана с управляващата партия. Тя не е създадена да защитава обикновените хора. Създадена е да защитава елитите и да потиска народа. Това дето го говорят "В името на народа" е проформа, просто изтъркано кл.и ше, останало от социализма, когато Бг беше народна република.
20
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 година
До Майора 9 Защото този, дето я изгони, лежа в затвора :)