Люксембург е най-богатата страна в света

Това е Люксембург
Обновена: 1 апр 2023 11:27 | 1 апр 2023 11:27, Росен Стойчев
64
Люксембург е най-богатата страна в света
Снимка: БГНЕС/EPA

Люксембург е най-богата държава по БВП на глава на населението. Това показват последните очаквания на Международния валутен фонд, съобщи Money.bg

Населението на страната е 634 000 души, а средното БВП достига 130 000 долара на човек. Страната има развит сектор на финансовите услуги, които отговаря за нейната икономическа продукция.

Още по темата


В топ пет са още Ирландия, Швейцария, Катар и Норвегия. Следват Сингапур, САЩ, Исландия и Австралия.

БВП на глава на населението в България възлиза на 13 221 долара. Той отстъпва с около десет пъти пред този на първата страна. Ирландия е втора, заради ниските ставки и благоприятната бизнес среда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли Русия??? Не западаше ли запада??? Тъкмо се бях съгласил, че най добре да излезем от ЕС.
35
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 32 преди 1 година
По граничните райони навсякъде по Европа, отдавна минават тн граници, които не съществуват. Масова практика навсякъде. Словенци по Италия, чехи и поляци в Германия и тн. Нищо не се изкривява
34
1
 
6
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
С големи приходи може да правиш големи разходи, а с малки приходи няма как...да правиш големи разходи. Това е разликата
33
6
 
1
 
! Отговори
Герб вид резултати преди 1 година
Минимална работна заплата в раздираните от войни лаос и камбоджа -570 лв месечно бгн за-2020гДиапазонът на брутната заплата за хората, работещи в Лаос , обикновено е от 2 394 334 LAK (минимална заплата) до 8 042 928 LAK (най-високата средна, действителната максимална заплата е по-висока).Това е общата месечна заплата, включително бонусите. Заплатите могат да варират драстично в различните категории длъжности. Ако се интересувате от заплатата на определена категория, вижте по-долу заплатите за конкретни категории.Потърсете позицията си и разберете средната заплата в Лаос.
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте какво ще стане стане със Швейцария..
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичкото Сорос да бега натам... да се отървем от предателите
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз, България не я давам за нищо на Света, ако ще и златни да са им къщите. Тук след време ще бъде най скъпата земя.....!
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи заплати... са последвани от Големи разходи и цени за всичко. Тук виждаме същото. БВП се увеличава, заплатите се увеличиха но и всичко останало. Накрая пак същото правиш като покупки и разходи.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тези които не обичат да смятат: от 650 хил население сигурно минимум една трета не работят, ученици пенсионери. Т. е. работещите люксембургци са примерно 450 хил. Но в люксембург работят 450 хил + 170 хил чужденци, пътуващи всеки ден от друга държава = 620 хил. работещи общо. Доходите на 620 хил. души седелят обаче при статистиката само на броя на работещите местни - 450 хил. Това няма как да не изкриви статистиката.
27
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Анонимен22 Освен банки и адреси на фирми с цел данъчни хитрости друго няма Беше тая с зъботехническите материали ,сега са само адресите им там А туризъм,отиди там вземи си хотел поръчай вечера в някой ресторант ама там а не да спиш и да се храниш в Германия после да разходиш по площад Гииом около памятника на Вилхелм II и да разправяш че бил турист в Люксембург
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сеело Пловдив е минало покрай 650 000 :)))
25
0
 
2
 
! Отговори
Румен преди 1 година
До 27. Е нали и нашите Партиини функционери , тридесет години не казват , че България е данъчен рай. Е как Швейцария не е разбрала.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Населението на Люксембург е към 650 хиляди, колкото Пловдив примерно. Според уикипедия през 2015 г. към 170 хиляди души са били чужденците, които пътуват всеки ден за да работят в Люксембург, около половината идвали от гранични френски региони (другите от германия, холандия, белгия). Това няма как да не изкриви статистиката. Иначе имали ниски данъци, нещо като данъчен оазис, и много международни банки, фондове и пр. имали (малки) клонове там, с цел пестене на данъци.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде е България ? С най качествената земя в северозапада от цяла Европа. С море и р. Дунав, но без лодки. С гори. С работещо население включително и жени , / които в посочените богати малки държави- жените са домакини или работят по часово до 3-4ч./ С много висшисти на глава от населението. С най много служители в правосъдието.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там са богаташи евреи, царедворци мафиоти и др. избягали от войните и революцииете за да скрият пари данъци и имоти.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богати но нямат и език а са колония на Франция. Те са като скъп квартал само за богаташи а гетата са в Изт. Евриопа и Африка и само роби може да им работят.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност Лихтенщайн имат 164000, но те са по-скоро част от Австрия. Никой не ги брои за самостоятелни, бедничките;)
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банковия им сектор носи под 30% от БВП. Имат развит туризъм, индустрия, IT, зъбни протези и тн. Определено най-богатата държава!
18
6
 
8
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 16. Какво те боли г.з. Къде са Русия и Китай. Не те интересува, че ние сме 10 пъти по-зле от Люксембург, а уж сме в Европа, за Русия и Китай се загрижил! Ами *** в Китай и виж къде са! Аз съм видял и ще ти кажа. Китай са там, където България скоро няма да стигне и една от причините е че се занимавате с тях и с Русия, а не мислите за собствената си страна. И бъди сигурен, че никой в Китай и Русия не се вълнува къде е България! Продажници!
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз бях чел, че това са само статистически ефекти. Там се говори и френски и немски, и има съответно много французи и немци на добре платени работни места (международни банки, офшорни зони, услуги), и доходите се водят в люксембург, но се харчат извън страната. Това изкривявало малко статистиката. А всъщност не били чак толкова по-добре от останалите.