Ева Кайли излиза на свобода с гривна за проследяване

Бившата зам.-председателка на ЕП е обвинена за Катаргейт
12 апр 2023 20:16, Анисия Иванова
13
Ева Кайли излиза на свобода с гривна за проследяване
Снимка: БГНЕС

Бившата заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли, на която са повдигнати обвинения в корупция, ще бъде пусната от ареста. Обвиненията срещу нея обаче остават, казаха днес белгийски федерални прокурори и нейният адвокат, цитирани от Ройтерс.

44-годишната гръцка социалистка е обвинена в получаване на подкупи от Катар в рамките на един от най-големите корупционни скандали, разтърсвали институциите на Европейския съюз.

Кайли и Катар отричат да са извършили нещо нередно. Все още не е ясно на коя дата ще бъде пусната тя от ареста, съобщава БТА.

Служител на адвокатската кантора, която я защитава, каза, че тя ще бъде освободена с гривна за проследяване.

Кайли, която се превърна в публичното лице на скандала, разтърсил Европейския парламент, е последният заподозрян, който остана в предварителния арест в Белгия, четири месеца след ареста ѝ миналата година.
През цялото време тя пледираше, че е невинна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това са позволили да излезе наяве сатаните от ЕП, представете си какво се крие зад завесите. Няма по-корумпирана гнидда от политика.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС с нейните "институции" си е схема на евро елитите за легално отклоняване на милиарди публични фондове от бюджетите на държавите "членки". Не знам дали обръщате внимание, но отскоро вече Брюксел си осигури възможност и директно да заема милиарди от "международните пазари" като включи евро правителствата като съдлъжници по тези заеми. А иначе "борбата с корупцията" трябва да продължи, с цел да се поддържа системата.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЕС има Корупция! Кьовеши е безгласна буква като Глав прокурор в ЕС! А с такава надежда гледахме към нея!!!-:((( Също и към " ЕС"! А той се оказа и се опитва да бъде,по Властен и Поробващ и от СССР! В ЕС са нужни Реформи! И не се ли случат,и не се ли отдели от САЩ е загубен! Открито Не подкрепям ЕС от година и половина време!!!
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охооо ... Тя ще я резне и ще избяга ...
5
2
 
8
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 1 година
Oooxxx koтьooo...
4
3
 
0
 
! Отговори
До Мераклия преди 1 година
И ще ти открадне и четката от тоалетната.
3
6
 
8
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 1 година
Е какво толкова е направила жената? Взела е почерпка от бизнес партньорите си от Катар и им е помогнала да проведат едно хубаво световно по футбол. Ами това са си нормални отношения между бизнесмени.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо пропускат Урсулата? Нима няма далавера и лобизъм с ваксините, които май не са ваксини за К19, нима е нормално да се попилее икономиката на целия ЕС и да дава събраните от данъците ни пари за една безумна и безсмислена война, която е самоубийство на един народ?
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3a Ypcyлaтa нe rpивнa, a xaлka нa g3ypлaтa...