Масови арести в Европа на престъпници от Ндрангета

Издадени са 108 заповеди за задържане
3 май 2023 13:56, Нели Христова
4
Масови арести в Европа на престъпници от Ндрангета
Снимка: БГНЕС

Полицията в Германия арестува днес десетки хора в цялата страна в рамките на разследване срещу калабрийската мафия Ндрангета, предаде Ройтерс, като се позова на изявления на германската прокуратура и полицията.

Агенцията отбелязва, че полицейските операции са част от координирана акция на разследващи от Германия, Белгия, Франция, Италия, Португалия и Испания, както и от службите "Европол" и "Евроюст".

Германската прокуратура в Дюселдорф, Кобленц, Саарбрюкен и Мюнхен, както и разследващите служби в германските провинции Бавария, Северен Рейн-Вестфалия, Райнланд-Пфалц, Тюрингия и Саар, съобщиха за мащабната операция в цяла Европа в съвместно съобщение за пресата, цитирано от ДПА.

Лицата, срещу които е насочена акцията, са обвинени в пране на пари, укриване на данъци, измами, контрабанда на наркотици и други престъпления.

Властите в Италия, Франция, Испания, Белгия и Португалия извършват едновременни обиски в рамките на обща операция, координирана от "Европол" и "Евроюст".

Италианската полиция съобщи, че в рамките на международната операция са изпълнени 108 заповеди за арест. По-голямата част от заподозрените са арестувани в Италия, информираха властите.

Освен това девет души са били арестувани в Германия, шест в Белгия, трима във Франция и още трима в Португалия, Румъния и Испания.

Ндрангета, базирана в областта Калабрия в Южна Италия, се смята за една от най-големите и най-мощни престъпни организации в Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Д@КастрирамеПаситто преди 11 месеца
А от родната Ндрангета ги правим депутати и министри.
3
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Що не напишете,как се е разбесняла украинската мафия в цяла Европа .
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европата кви са нахални и безочливи ,като задължаваше 5 държави включително и ние да купуваме всичко от украйна ,а те купуват царевица жито ,олио от Южна Америка ,не им се яде продукти миришещи на на барут ,гадове мръсни ,но нито един евродепутат ме повдигна тоя въпрос защо над ни задължават да купуваме от Украйна ,а Германия ,Франция ,Австрия ,Дания ,Белгия ,пазаруват от Америка
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не се подлъгвайте ... това е когато едно семейство вземе властта и натиска другите ;)