Уволниха полицаи във Великобритания заради употреба на груба сила срещу дете

Момчето влязло в конфликт с униформените
11 май 2023 19:35, Йоана Цонева
11
Уволниха полицаи във Великобритания заради употреба на груба сила срещу дете
Снимка: БГНЕС

Британската полиция уволни двама от своите служители след изслушване за грубо нарушение на правилата, включително физическо насилие върху 14-годишно дете по време на арест, както и опит за укриване на инцидента, пише британският вестник "Гардиън".

Алексей Залески и Конър Райън са обвинени в използване на прекомерна сила върху 14-годишното момче, което е било част от група млади хора, събрани във "Финсбъри Парк", Северен Лондон през април 2021 г.

Момчето влязло в конфликт с полицаите и се държало агаресивно след техен опит да разпръснат групата. То започнал да крещи и да плюе в лицето на полицаите, след което хукнало да бяга. Полицаите го догонили, били го и го арестували за нападение над държавен служител и нарушаване на обществения ред.

След процес на вътрешно разследване е установено, че единият е ударил младежа с юмрук поне веднъж, а другият го е ритнал в областта на врата и главата и го е ударил в бедрото с коляно.

Доказателствата, събрани по време на вътрешното разследване включват видеозаписи от полицейски и околни камери, които показват как полицаите удрят и ритат момчето. Освен това по време на разследването е установено, че двамата полицаи са излъгали в своите обяснения непоссредствено след инцидента.

"Силата, използвана върху това дете, не беше нито разумна, нито пропорционална на обстоятелствата" заяви Аманда Роу, директор на Офиса за вътрешни разследвания. Според нея, уволненията им изпращат силно послание, че ще има сериозни последствия за полицейските служители, които използват неоправдано насилие и са нечестни в действията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега това "дете", на което със сигурност му липсват първите седем години най-вероятно ще пострада при "инцидент".
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не сте виждали 14 годишни нигерийски неца какви са и на какво са способни... Ама нали може да се говори за цвят само ако ще е за квоти за назначения, а като е за престъпност, не може да се говори никога за цвят.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз бих ги наградил. Това "дете" щом с полицай така се държи, смятай с другите хора как е. 100 на 100 е било Pikey. Като възрастен ще е още по зле, защото това е новия ред. Беззаконие, плюеш на представителите на властта, удряш ги, псуваш, а те освен да ти говорят мило друго нямат право да правят.
5
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 11 месеца
До АнонимеН Усещам, че те е яд, дето не си бил там. Как само страстно описваш случката...hot, really?
4
12
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
МАЛКОТО , ЧЕ Е НЕПЪЛНОЛЕТЕН ПРЕСТЪПНИК СПОР НЯМА И ВЪПРЕКИ ТОВА СИ ИМА ЗАКОНИ И ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА ГИ СПАЗВА ! БИЛО ГИ НАПЛЮЛО И НАПСУВАЛО А ТЕ ГО НАМЛАТИЛИ :D В ЗАКОНА Е ЗАПИСАНО ОКО ЗА ОКО КОЕТО ЗНАЧИ АКО ТЕ ПСУВАТ И ТИ ПСУВАШ АКО ТЕ ПЛЮЯТ И ТИ ПЛЮЕШ! НО ЗА ОБИДА ДА ПРЕБИЕШ НЯКОЙ В СЪДА ЩЕ ТИ СЕ РАЗМИНЕ САМО АКО СЪДИЯТА ТИ Е РОДНИНА ИЛИ СИ МУ ПЛАТИЛ!
3
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ЗА РАЗЛИКА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАДНАЛА МОРДОРСКОВИЯ И ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ПОВЕЧЕТО ДЪРЖАВИ ОТ ЕС ИМА ЗАКОНИ И ТЕ ВАЖАТ ЗА ВСЕКИ! ТУКА ГИ СЪБЛИЧАТ ГОЛИ ,ОБАРВАТ ГИ БЕЗ ДА СА АРЕСТУВАНИ И ПРАВЯТ ВСЯКАКВИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА СРЕЩУ ТЯХ И ДОРИ НЯМА НАКАЗАНИЕ !
2
3
 
23
 
! Отговори
dmx преди 11 месеца
14 годишен напращял хулиган трябва с палката да го наложат. Има си разглезени и агресивни акселерати, които могат да причинят огромни проблеми. Престъпниците по-добре в ранна възраст да ги търкалят към затвора
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Едното полюцай що е с украинско име? Тренира за евроатлантически г е й .п едофи л. фаши ст и насилник, в стара англия