Унгарската пътна полиция залавя нарушители по нов метод

Дроновете навлязоха в сферата на безопасността по пътищата
15 май 2023 17:56, Йоана Цонева
10
Унгарската пътна полиция залавя нарушители по нов метод
Снимка: БГНЕС

Полицията в Унгария приложи нов метод за залавяне на нарушители и за който съобщи, че през следващите седмици и месеци ще се използва като контрол на трафика във всяка точка на страната.

Става въпрос за използването на дронове, информира унгарското издание Мotor1.

Разпространено бе видео, което показва кръстовище, а десетки метри след това водачите, направили нарушение, се спират и глобяват.

Използването на радари, поставени на едно място, и пост от полицаи след около километър-два, които спират и санкционират превишилите скоростта, се практикува отдавна навсякъде по света. Използването обаче на модерните вече в много сфери на живота ни дронове, изглежда все повече ще навлиза като практика.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
ChatКАТ преди 11 месеца
Да прекръстят стотина полицаи с името Дрон и реформата е готова. Ефектът ще е същият, т. е. никакъв.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди години на софийските КАТеричоци им купиха дрон. Назначиха най-умният за негов оператор. И като обърка копчетията дрона полетя,избяга и се не видя,още го дирят, сигурно и преписка има
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дори и на това видео не спират всички минали на червено, а последния минал през кръстовището. Тази практика е утвърдена отдавна и не им трябва дрон.
7
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Преди години ме хванаха в Пловдив да минавам на червено, защото се бях позасилил, движение на 1 януари няма и нямаше как да спра. Последва проба за алкохол, отрицателна. Мина на червено, добре. Я дай талончето. Кое талонче? Онова, синьото. Не знам за какво ми говорите. Я *** попитай оня, дето спряхме сега. ...Мдаааа, нямаш талонче, а това, че си минал на червено, не е голям проблем . Глобиха ме, ама не заради светофара, а заради липса на контролен талон.
6
1
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Едно време като деца, сваляхме гугутки с прашки. Сега децата е време да се научат да свалят катаджийски дронове. Какво да се прави, светът се развива.
5
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 11 месеца
Хе, тва не ново за КАТ. Вместо дрон, стоят в засада до кръстовището и ако минеш на червено /споре тях/, те догонват със сирена, спират те и "Мина на червено! За акт си! Ко прайм сега?" И ако нямаш видеорегистратор, си изгорял. Но ако имаш, се правят, че проверяват нещо и те пускат по живо по здраво. Сложете си видеорегистратор. И карайте внимателно!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какъв дрон, само трябва единия да постои малко на кръстовище и да докладва по станцията на втория кой да спре, за 10 минути ще има поне 10 нарушителя.
3
0
 
7
 
! Отговори
Протокол преди 11 месеца
Нашата пътна милиция дори не знае какво е това дрон муахахаха
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тъй или иначе са пуснали дронове. Вместо да снимат, направо да стрелят по нарушителя.
1
3
 
5
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Притежателите на дългоцевно нарезно оръжие с оптически прибори имат предимство пред всички останали участници в движението... Могат да свалят с един изстрел дробчетата и да им се размине голямата глоба.