Завещанието е отворено: Какво остави Силвио Берлускони?

Нито едно не може само да контролира империята му
6 юли 2023 13:44, Нели Христова
16
Завещанието е отворено: Какво остави Силвио Берлускони?
Снимка: БГНЕС

Никой от наследниците на Силвио Берлускони няма да може сам да контролира фамилната империя „Фининвест”, но децата от първия му брак Марина и Пиер Силвио ще имат мнозинство в нея. Двамата получават равни квоти в частта на баща си в нея от 53 на сто, и така заедно стават мажоритарни собственици, „за обичта, която изпитвах към тях и за тяхната обич към мен”, както написал Берлускони. Това съобщи информационната агенция Анса, цитирана от "24 часа".

Според нея бившият премиер написал в завещанието си: „Благодаря, много любов на всички вас, вашият татко”. Анса допълни, че текстът на завещанието бил в плик с дата 19 януари 2022 г., Аркоре, и с надпис –„за моите деца”. В него имало лист, изписан с черно мастило – общо 15 реда. Берлускони написал писмото на път за клиниката „Сан Рафаеле”, обръщайки се към децата си с молба да вземат предвид волята му, в случай че не се върне повече от болницата. В писмото са описани желанията му за оставеното на брат му Паоло, на приятеля му Марчело Дел Утри и на Марта Фашина.

Според Анса починалият на 12 юни 2023 г. милиардер е оставил на брат си Паоло 100 млн. евро, а други 100 млн. - на последната жена до себе си Марта Фашина, която наричаше своя съпруга, но с която нямаше законен брак. Бившият премиер завещал и 30 млн. евро на Марчело дел Утри, бивш сенатор и съосновател с Берлускони на „Форца Италия”, който през 2014 г. беше осъден на 7 години затвор за връзки с мафията.

Голямата дъщеря Марина е президент на управителния съвет на "Фининвест", а големият син Пиер Силвио, както и трите деца от втория брак Барбара, Елеонора и Луиджи са членове на управителния съвет.

“Фининвест” контролира телевизионната империя „Медиасет” и издателската група „Мондадори”, както и 30 на сто от Банка Медиоланум. „Медиасет” се котира на борсата, където в момента се оценява на 1,8 млрд. евро. Акциите й се повишиха с 41 на сто през първите шест месеца на годината.

Завещанието на Берлускони беше отворено в офиса на миланския нотариус Ариго Роведа и прочетено в присъствието на двама адвокати в ролята на свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
0
 
! Отговори
Холивдски масали преди 9 месеца
Какво може да остави един измислен герой.Той никога не е имал нищо.И за това наследниците му няма да наследят нищо.Или казано на бизнес език,ще наследят %проценти%.А тия проценти могат да означават също и ,,пасиви" от родъд на много милиони на минус.
12
1
 
7
 
! Отговори
Дарина Павлова преди 9 месеца
А на мен ми завеща една гумена играчка дето вибрира
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
последната му любоница от 2020 г. - Марта Фашина, явно е подозирала нещо и ей го за три години с Берлускони си изкара едни 100 млн.евро
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 4......да, има завещан един морков!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Диктатори мулти милиардери мафиоти, новата болест на човечеството! Да ви е честито. Сега се опитайте да се отървете от тях.
8
0
 
2
 
! Отговори
Седморко преди 9 месеца
Аз ги искам за ромите защо то нашият брат Рем е основал Рим
7
0
 
10
 
! Отговори
Шестко преди 9 месеца
До Петко - от какъв зор ще ги дава на българските пенсионери? Ти написа ли завещание в полза на италианските?
6
12
 
4
 
! Отговори
Петко преди 9 месеца
И къде ще ги носи всички тези пари? В гроба си ли? Да ги беше дал на гладуващите български пенсионери.
5
3
 
1
 
! Отговори
ха преди 9 месеца
за главен мафиоз парите са му очудвали малко !
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Я проверете на мойто име дали няма завещан някой милион
3
1
 
11
 
! Отговори
а онази българка преди 9 месеца
гадателката му, дето си говори с извънземни, тя включена ли е сред печелившите
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Либовниците му ще се испокарат и ще разграбат и фалират всичко.
1
1
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 9 месеца
Пътят към милано е открит:)))