Над половината украинци искат да останат във Великобритания и след войната

Основна причина са повечето възможности за работа
7 юли 2023 20:26, Йоана Цонева
49
Над половината украинци искат да останат във Великобритания и след войната
Снимка: БГНЕС

Повече от половината пълнолетни, които са напуснали Украйна заради войната, искат да останат да живеят в Обединеното кралство, дори и след като стане безопасно да се завърнат в собствената си страна, сочат данните от проучване на Националната статистическа служба (ONS), цитирано от ДПА.

Около 52% от респондентите заявяват, че възнамеряват да живеят във Великобритания през по-голямата част от времето, след като почувстват, че завръщането в Украйна вече не крие рискове.

Най-честите причини, поради които те искат да останат в Обединеното кралство, са повечето възможности за работа (60%), че желанието им да пребивават в англоговоряща страна (48%) и по-доброто качество на живот във Великобритания от това в Украйна (47%).

В допитването, чиито резултати бяха публикувани днес, са участвали 10 709 души на възраст 18 и повече години. Анкетата е проведена в периода между 27 април и 15 май 2023 г., предаде БТА.

Всички респонденти са получили визи по правителствените механизми, въведени в началото на руската инвазия. До 27 юни са издадени 233 600 такива визи, а 178 900 притежатели на въпросния документ са пристигнали във Великобритания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Простотията ни преди 9 месеца
Ако президента не бе руски агент,трябваше служебните правителства да създадат такива условия,че украинците да останат в България. Това щеше да повиши БВП, намали демографския ни дисбаланс и едни общо взето образовани,а често и потомци на българи да дадат тласък на икономиката в перспектива. Но руския агент Радев смята,че са важни, не интересите на България,а на този който му плаща... мутрофанова и джуджето Путин.
44
1
 
0
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 9 месеца
ЗАЩОТО ЧЕРНИТЕ ГИ МЪРЗИ ДА РАБОТЯТ И АНГЛИЧАНИТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА...[РОБИ]
43
1
 
2
 
! Отговори
емо преди 9 месеца
най вече заради хубавите помощи!
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нека да останат там понеже Афро и Пакистано южноазиятските британци имат нужда от бяла женска плът.
41
1
 
0
 
! Отговори
До Спаска преди 9 месеца
Спаске, ти да не си прероден бай Тошо, или си от верните му последователи? Щото *** като тебе преди години ни убеждаваха (и искрено вярваха) в светлото бъдеще на "комунизъма", чиито "благини" ние нямало да ги видим, ама за нашите деца и внуци било гарантирано. Сега същите юрдеци (или техните деца и внуци) вече 30 години ни убеждават как ще просперираме, вървейки към светлото бъдеще на "капитализъма", ама аз нещо не съм оптимист по въпроса. Същото важи и за Русия и Украина.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те и в Северна Корея биха останали, ако реши да ги приеме. В родината им цари фашизъм и са обречени.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че къв проблема ти и без това там няма англичани )
38
1
 
7
 
! Отговори
И всичките преди 9 месеца
Говорят руски!!! Що тъй?
37
2
 
12
 
! Отговори
Голяма преди 9 месеца
Услуга направи Путин на украинките! До живот трябва да го тачат!
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те поначало не са тръгнали за дя се връщат!
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много добре и удобно за ЮКей. Ще имат плодящи се като зайци и дашни украинки за разплод срещу елементарен подслон и известно количество водка и млади украинци приютени и обезпечени от изпедааления, нежен инфантил с незнам къв си пол. Уpвu и жигулита от Украйна наспорил на острова
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По смешни от урките нема, говоря от опит :)))
33
2
 
13
 
! Отговори
тТт преди 9 месеца
""""""Над половината украинци искат да останат във Великобритания и след войната"""" ------ За мнозина укропи тази "война" е като "Шестица от Тотото", Европа широко отвори врати за тях - соц. помощи, жилища, мед обслужване - и укропите се юрнаха като невидели! Патриоти???? Трънки!!!!! -)))))
32
2
 
7
 
! Отговори
Абе то преди 9 месеца
Абе то Руснаци, Англичани, Украинци ..голяма разлика няма. На една ширина са, природата им е еднакво равнина и скучна , и алкохола го гълтат еднакво. Само дето Албиниона е богат и има пари. Естествено ,че ще искат там , а не в получените си къщи
31
13
 
4
 
! Отговори
Спаска преди 9 месеца
Някой ден и Украйна и Русия и България ще са нормални проспериращи държави... но чак след Путин.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо да се връщат? След като всички Европейски лидери казаха: Украйна е Европа! Всяка държава в Европа е дом на Украинакия народ!!
29
13
 
4
 
! Отговори
Джо преди 9 месеца
100% от руснаците искат в Юкей обаче Путин не ги пуска защото Русия е държава затвор.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руснаците са същите.
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На въпроса "ще се върнете ли в Украйна след края на войната", повече от половината отговорили НЕ, останалите отговорили "къде?", и "след кое?"
26
7
 
6
 
! Отговори
Дейвид Айк преди 9 месеца
Управляват ви гущери от хилядолетия , целта им е в много скоро време да въведат базовия доход - където за да го получите трябва да изпълнявате това което кажат, да пиете кална вода , да се храните с скакалци , и да не правите повече от 10 крачки на ден защото чипа , който ще ви бъде вграден ще подаде сигнал и баретите ще ви изхвърлят от някоя скала , и всички ще гледат както е било в Рим.