Заради миграцията населението на ЕС започва да расте

Това се случва за първи път от три години насам
12 юли 2023 08:10, Нели Христова
33
Заради миграцията населението на ЕС започва да расте
Снимка: БГНЕС

През 2022 г. населението на Европейския съюз ще нарасне за първи път от три години насам, подкрепено от миграцията в блока, въпреки че повече хора са починали, отколкото са се родили, съобщи статистическата служба на ЕС Евростат.

Населението на политическия съюз се е увеличило от 446,7 млн. души на 1 януари 2022 г. до 448,4 млн. души година по-късно. Преди това в продължение на две последователни години цифрата намаляваше поради въздействието на пандемията COVID-19.

"Наблюдаваното нарастване на населението може да се отдаде до голяма степен на засилените миграционни движения след COVID-19 и на масовия приток на разселени лица от Украйна, които получиха статут на временна закрила в държавите от ЕС", заяви Евростат.

Много европейски държави се сблъскват с намаляващо или застаряващо население поради комбинация от по-ниска раждаемост и по-висока продължителност на живота - процес, който натежава върху демографския състав на икономиката, тъй като делът на хората в трудоспособна възраст намалява. Според поддръжниците на миграцията тя е от ключово решение на този проблем.

Евростат заяви, че само седем държави са регистрирали спад на населението си през 2022 г., включително Италия, чието население е намаляло с близо 180 000 души.

В останалите двадесет държави от блока населението се е увеличило. Най-голямото увеличение е регистрирано в Германия с ръст от над 1,1 млн. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това не е естествен прираст, а бежанци от Украйна.За сметка на това икономиката и потреблението се свива, което говори, че населениет няма работа и живее по-зле.В Германия вече масово има бездомни, дори просяците не могат да се конкурират с тях
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До SSА ти с този лозунг ли оправдаваш нежеланието си да плащаш данъци? Хората са ти виновни така ли? Едва ли някой не би искал да работи ако му се плаща подобаващо и знае за какво го прави. Не е лошо да си богат, никак даже но много често това е за сметка на работещите на долните нива - не им се плащат осигуровки недостойни заплати разбирай мизерни и т н.А хората на социални помощи често са продукт на системата в която живеем. Така че не се дръж нагло
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не расте населението на ЕС защото тези имигранти не са европейци. И няма да станат. Нормално защото имигрантът не си оставя това което носи от собствената си страна а го насажда тук , европейското вече се замазва и не е това което беше Европа не е на европейците.По -достойно е като така и така ще дойде време прииждащите тълпи от други континенти да ги претопят, да изчезват бавно и полоека.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В България може да сме малко, но поне сме бели.
24
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
На някой им е в ДНК-то да не работят и да се плодят като плъхове .После като пораснат идват в Европа да ги храним . Французите се усетиха и искат да се махат от ЕС .Но тук няма да го чуете .
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е това трябва ли да ни радва?Европа се пълни с азиатци и африканци,но била се разраснала.Мерси от такова увеличение.
22
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
Да питам ? ЗАЩО РАБОТИТЕ КАТО НЯМА ДА СТАНЕТЕ БОГАТИ? ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ ТОГАВА ДА ИМА ЗА ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ И ТИЯ ДЕТО ИДВАТ НА СОЦИАЛ .
21
0
 
9
 
! Отговори
герги преди 9 месеца
А тия новите бачка ли им се ?
20
0
 
10
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
Въпрос на време е да се напълним с тарамбуки.
19
0
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 9 месеца
Расте и почернява.
18
0
 
9
 
! Отговори
Териториален преди 9 месеца
Само слепия не вижда....
17
0
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 9 месеца
Расте, с хора на социални помощи, не пипващи да свършат нещо полезно за обществото
16
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Как имали били деца малцинствата - аз няма да живея с пет човека в стая като тези. Не ми трябва такъв живот. Вие като искате, плодете се, да не би някой да ви е забранил? Уж машини работят, вече и роботи, а аз откак се помня, все по-скъп живот. Отивали парите при пари. Ами работете си тогава, аз роб не съм и роби няма да ви създавам.
15
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Въпрос с намалена трудност - кой ще ги храни, тези, дето увеличават броя ли? Прочетох, че от дошлите от 2015 г. насам работели 30%? Насила станахме расисти......
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще има ли ислямска държава в границите на ЕС? Ммм, грешен въпрос, не дали, а кога.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали видяхте как "расте". Във Франция таман "нарастналото" население пали, троши и руши с дни
12
2
 
15
 
! Отговори
българина преди 9 месеца
чудесно, колкото повече мигранти от африка, по бързо ще приключат ценностите и двойните стандарти. ние просто трябва да излезем от ес и нато и да чакаме да ги довършат, докато имената на главите всички западни страни не станат Сунак и Мехмед
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Зозо:у нас 30% са българи от новородените. Заради демокрации, фондации и пр. фактори. А Европата расте ама на цигайна. Франция показва как расте, Германия също. Мерси от такъв разтеж. Това е краят!!! Европа свърши.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Правилно! Неграмотният и мързелив да се защитава европеид ще изчезне и бъде заменен от по-устойчивите афро араби. Лошо няма. Дарвиновата еволюция.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Населението в ЕС расте и става все по гъсто . Решението пълно разширение на Изток Беларус ,Русия.