ЧВК "Вагнер" е вече факт в Беларус

Било им предложено настаняване в бивши военни лагери
14 юли 2023 20:53, Йоана Цонева
15
ЧВК "Вагнер" е вече факт в Беларус
Снимка: БГНЕС

Бойците на ЧВК "Вагнер" провеждат занятия с подразделения на териториалните войски на Беларус "като инструктори", твърди Министерството на отбраната на страната, цитирано от руската редакция на Би Би Си.

"Наборниците усвояват умения за придвижване на бойното поле и тактическа стрелба, придобиват знания по инженерна подготовка и тактическа медицина. Бойците на ЧВК "Вагнер" изпълняват ролята на инструктори по редица военни дисциплини", се казва в съобщението на пресслужбата на министерството.

В четвъртък, военният кореспондент на вестник "Комсомолская правда" Александър Коц каза, че вагнеровците вероятно са започнали да се преразпределят от полевите лагери. Според него в дълъг конвой без тежка техника, който се е движил по магистрала М4 към Москва, е имало автобуси с белоруски номера, "което косвено може да посочи дестинацията".

На 26 юни, след бунта на основателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин, руският президент Владимир Путин предложи на бойците от "групата Вагнер" да подпишат договор с Министерството на отбраната или други правоприлагащи агенции, да се върнат при семействата си или да заминат за Беларус.

Лидерът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че на вагнеровците е било предложено настаняване в бивши военни лагери.

Миналия петък съветникът на ръководителя на беларуското министерство на отбраната Леонид Касински уточни, че става въпрос за палатков лагер край град Осиповичи, Могильовска област, и призна, че наемниците все още не са пристигнали там. "Не, оперативните групи още не са пристигнали, не са идентифицирани, не са гледали. Мисля, че когато бъде взето окончателното решение от групата Вагнер дали да бъде разположена или не в Беларус, тогава те ще потърсят ", каза Касински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя рано или късно, когато дойде момента отново ,ще нападне джуджето. Неговата философия вече е различна и се видя в много от клиповете му. Той осъзнава, че войната е безсмислена и вреди на русия . Полша едвали искат да е включват ... защото е доста мощна ... ще опатка Беларус доста бързо в небето.
9
4
 
13
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 9 месеца
Ясно е че и Беларус ще се включи, а оттам и Полша и Прибалтийските смешници. С други думи ТСВ.Просто населението стана много, ресурсите намаляват, интересите и цените растат и ето ви точката на пречупване. От 20 век насам всяка по сериозна война става световна. Просто светът вече функционира по този начин
8
7
 
19
 
! Отговори
Евгений Пригожин преди 9 месеца
От Беларус е по-близо и бързо да се стигне до Киев и да отнема девствеността на Владимира Зеленска!
7
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добрият руснак е МОГИЛИЗИРАНИЯТ РУСНАК!Смелите украинци скоро ще се погрижат за руските иzрoди!
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 9Нека всички приветстваме на украинската границя човекът избил десетки хиляди укронацисти , героят от Бахмут - Пригожин ! ////Твърде възможно е да е избил повече руснаци от колкото украинци ,по -думите на самият Пригожин при Бахмут са загинли над 10хил вагнеровци ,а само Бахмут ли е ами при Соледар и другите фронтове?
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин се надява да вкара и Беларус във войната. Но хитрата лисица Лукашенко пак ще го изиграе.
4
11
 
9
 
! Отговори
СПОМЕН . . . . преди 9 месеца
ТОВА СЕ НАРИЧА ИСТИНСКИ ДЕЙСТВИТЕЛЕН РУСКИ БАШЪБОЗУК ! ! ! ТАКА СЕ КАЗВА НА ТУРСКИ .
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чакайте ги да пристигнат, великите закоравели в бойни действия инструктори са закоравели първо за малко малолетки.
2
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скоро тръгват с белоруската армия към Киев. :-)
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде ве пpимaти платени от сутрин до вечер Украйна Русия