Европрокуратурата разследва у нас престъпна група за търговия с луксозни коли

Извършвано е пране на пари от престъпна дейност
Обновена: 20 юли 2023 11:44 | 20 юли 2023 11:44, Елка Василева
15
Европрокуратурата разследва у нас престъпна група за търговия с луксозни коли
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската прокуратура съобщи, че води разследване в България и Франция на предполагаема организирана престъпна група, търгуваща с луксозни автомобили.

На няколко места в София и Варна във вторник и сряда тази седмица са били извършени претърсвания, се отбелязва в съобщението. През юни са били направени обиски в Париж.

Съществуват съмнения, че групата е действала в няколко държави от ЕС, като е извършвала пране на пари от престъпна дейност чрез търговия с луксозните коли, без да плаща ДДС. Проверяват се фактури за покупко-продажбата на над 200 такива автомобила, открити при обиските.

Незаконните дейности са започнали от 2018 г. и се предполага, че са довели до щети за бюджета на ЕС за поне 11 милиона евро. При извършените претърсвания са иззети 73 000 евро в брой, както и злато и друга валута.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
само да вметна преди 9 месеца
Хайде хайде! Кьовеши беше в България! Подмина Гешев и Борисов И НИЩО!!! И сега да се "занимава" с "Някакви коли"? Мижи и талажи! ЕС е Сбъркана Структура мисля!
10
1
 
1
 
! Отговори
казвам се преди 9 месеца
Петър Лобутов и се занимавам с крадени коли на ток от Германия. Вижте ми обявите в мобиле-то. И с ПЧСИ Кръстанов откраднахме документално един апартамент от болен и майка му и него продавам. ПОТЪРСЕТЕ !!!!!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ISAUTO ако някой се чуди
8
0
 
3
 
! Отговори
Хари преди 9 месеца
Когато отпаднат 70% от онлайн резервациите,какво да мислиш за юздата,като вола вече го няма!Умря,погребахме го и няма кой да го върне!Амин!
7
1
 
5
 
! Отговори
Лъки преди 9 месеца
Това е същото,като да питам министъра на веселието,веселбите и удоволствията-какво станас тези 110 килограма дрога от хеликоптера!Излетял от България,върнал се в България и..раздал всичко за Бог да прости!Е,верно нема други като нас!Куче влачи ...хеликоптер!
6
0
 
5
 
! Отговори
Реджо преди 9 месеца
Цар високо,бог далеко!Какво ни залъгвате с клишета,глупости и празни приказки!Корупцията,кражбите и своеволията са тук,в България!Оле!
5
0
 
3
 
! Отговори
Еми преди 9 месеца
Ден и нощ аутогруп
4
1
 
15
 
! Отговори
Човекът българин преди 9 месеца
Това го пишете , че е новина , а то си е далаверата между институциите - парадират , че работят, а в действителност крадат и с г.за си !!!
3
1
 
21
 
! Отговори
ЧСИ 828 преди 9 месеца
Ушев бандит, милиционер престъпник. Няма престъпление без участието на ушева бандюга. Съд и прокуратура са същата мафия. Даже партньорите пропищяха от Ушака. Престъпления немислими дори за италианската мафия за Ушев са ежедневие - рутина.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Горанов ?
1
1
 
31
 
! Отговори
да напомним преди 9 месеца
Боко като беше премиер си взе тойота секвоя от съученик на свой министър със евро средства. Поръчката беше нагласена , първоночално джиповете бяха за земеделското министерство и накрая Боко си ги караше като лични. Оказа се ,че и каско и данък не беше плащан. Боко и гербавите са много навътре в търговията с крадени коли - спомнете си и краденият джип на Горанов с който не можа да влезе в Румния. Гербавите изпускат властта и далаверите им лъсват.