Орбан с критики към ЕС за ЛГБТ и мигрантите

Миграцията ще доведе до подмяна на етническите европейци
22 юли 2023 22:00, Стела Стоянова
43
Орбан с критики към ЕС за ЛГБТ и мигрантите
Снимка БГНЕС

Унгарският министър-председател Виктор Орбан отправи нова критична реч срещу Европейския съюз заради неговата "подкрепа за "обмен на население" и неговата "ЛГБТ- офанзива".

Крайнодесният лидер, който определи ЕС като "федералистка империя", изрази съжаление, че според него блокът "отхвърля християнското си наследство и организира обмен на население чрез миграция" по време на обръщение към летен университет в Байле Туснад, област в Румъния с голяма унгарска общност.

Орбан се противопоставя твърдо на либерализирането на политиката на ЕС за предоставяне на убежище, като твърди, че по-голямата миграция ще доведе до "голяма програма за подмяна" на етническите европейци.

Орбан е трън в очите на Брюксел с противоречивите си възгледи, противопоставящи се на "федералисткото" правителство от Брюксел. Той вижда ЕС като "богат, но слаб" блок, който прави грешка, като се дистанцира от Москва, особено по отношение на войната в Украйна.

Той каза на аудиторията си: "Нямаме избор. Дори и да харесваме Европа, дори и у дома, трябва да се борим", за да защитим това, което той и неговите поддръжници смятат за традиционни християнски ценности.

Будапеща и Брюксел неведнъж са влизали в сблъсъци по теми, сред които предполагаемото отслабване на върховенството на закона и твърдата позиция на Орбан срещу миграцията.

Миналия месец най-висшият съд на ЕС постанови, че Унгария не е изпълнила задълженията си по законодателството на блока, като "неоправдано е възпрепятствала" хората да търсят убежище.

Будапеща рискува да загуби милиарди от кохезионните фондове на ЕС заради позицията си по въпросите на върховенството на закона и правата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: миграцияорбанЛГБТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
27
 
6
 
! Отговори
Орбан да си оправи преди 9 месеца
икономиката и корупцията и тогава да се занимава с глупости които по никакъв начин не оказват влияние върху обикновенният унгарец
7
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Без ЕС в Унгария щяха да са на хляб и вода, но без хляб. Всичките им фабрики са от немски и австрийски капитал, с немски и австрийски технологии, за износ към ЕС.
6
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижте само каква омраза и жлъдч лъха от тези коментари! Колко изостанало и деградирало е обшеството ни, леелеееее....
5
45
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Олелее .. Ужасяващ тесногръд, токсичен, патриархален хомофоб! Ужасен малък човек, с огромно его инпразно сърце! Вероятно е и религиозен
4
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поддържам Орбан.
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
,,Богат но слаб,, Богат е бил . Сега е богат ама на дългове и данъци . Затова и бяга бизнеса. Кой бяга от богатия ??? След кризата от 2008 можеше да се направят реформи и да не се стига до тази бедност . Явно е че Европа е дъртдегенеративен континент в който дрт търмъци търмъчат млади животи . Това е края на Европа . След колонизаторският си период Африка за 70 години е увеличила 6 пъти населението си . Това е Бъдещето което ви обещават дърт евроатлантиците с ,,ценности,,
2
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За съжаление, малко останаха нормално мислещите в ЕС!
1
40
 
10
 
! Отговори
Вратата е отворена преди 9 месеца
Аре, нали видяхме неговия евродепутат как го хванаха на калъп на гей парти. Сега голям християнин. И като толкова не му харесва ЕС, не мисля, че някой го държи насила. Англия, морската империя не може още да се освести като излезе, а тези със затворената си държавица, ще глътнат вода за два месеца. Да излизат, и да ги видим както гледаме англичаните. Сега се чудят откъде им дойде.