Тежка нощ за Херсон: Русия подложи града на мощен обстрел

Един човек е загинал, а още 12 са ранени
Обновена: 7 авг 2023 21:27 | 7 авг 2023 18:10, Йоана Цонева
7

Руската армия отново обстрелва жилищни сгради в Херсон. Според началника на военната администрация на града Роман Мрочко тази нощ всички квартали на областния център са били атакувани няколко пъти.

"Врагът отново и отново тероризира мирното население на Херсон. Имаше удар по жилищна сграда. Един човек е загинал, а още 12 са ранени. На всички пострадали е оказана медицинска помощ", каза Мрочко, цитиран от УНИАН.

По думите и на началника на Херсонската областна военна администрация Олександър Прокудин нощта е била много тежка за града.

"Руската армия продължава да обстрелва къщите на херсонци в централната част на града. Около 00:50 ч. окупаторите обстрелват къща. На осем жители е поставена диагноза "ситуационна невротична реакция". Едно дете е хоспитализирано", заяви официалният представител.

По негови данни по време на гасенето на пожара, причинен от вражеския удар, са пострадали двама спасители. Те са били откарани в медицински център с прегряване.

Половин час по-късно обстрелът продължава. 59-годишна жена е загинала от артилерийски снаряд, попаднал в къща, а 60-годишен мъж е получил контузия.

Около 03:15 ч. руските окупатори отново атакуват къща - 93-годишна жена е ранена. Тя е получила нараняване от взрива и в момента лекарите се борят за живота ѝ.

На 3 август сутринта руснаците атакуваха центъра на Херсон. Ударена е църква, ранени са пътници на преминаващ тролейбус.

Същия ден са обстрелвани квартали на града, социална инфраструктура, търговски център и медицинско заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Време е ВСУ да получи далекобойни ракети и някой руски град да последва съдбата на Херсон.Руски терорист от дума не разбира.Като го тресне ракетата,ще си промени мисленето.
6
3
 
10
 
! Отговори
Мухаха преди 8 месеца
Обстрел ? Кой бре ? Че нали според много знаещите английски разузнавания и всичковиждащите американски разузнавания РУСИЯ Е СВЪРШИЛА ЗАПАСИТЕ СИ ОТ СНАРЯДИ ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА .... Те и танкове нямат , войниците им са се свършили . Смелата Окраинска армия е избила не по-малко от 500 хиляди ... Нямат пушки ... нямат дрехи... нямат обувки ... Всъщност срещу кого воюва Великата Окраинска армия ? Че даже и търпи поражение заради което Супер Успешната Контраофанзива среща тъудности ?
5
2
 
11
 
! Отговори
Смешна новина преди 8 месеца
На границата на апсурдна глупост! Всички знаем кой се крие сад мирно население и кой обстрелва граждански квартали с касетъчни ракети и касетъчни мини в Донецк години наред!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Но нацисти са украинците, да не се объркате ;-)
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин победи Ковид и за един ден и новините изчезнаха, та едно зелено наркоманче ли няма да смаже.....
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Херсон май е близо до руските войски. Що не опитат да атакуват Париж или Вашингтон алко.холи.ците
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Един загинал и 12 пострадали. Украинското ПВО е работило.