Кьовеши разследва възможни злоупотреи в проекти, свързани с железниците

Разследват се два проекта
11 авг 2023 15:20, Стела Стоянова
23
Кьовеши разследва възможни злоупотреи в проекти, свързани с железниците
Снимка БГНЕС, архив

Европейската прокуратура разследва възможни злоупотреби при два проекта за обновяване на българските железници. Над 100 служители на полицията и ДАНС са участвали в претърсвания на 28 адреса в София, Бургас, Варна, Стара Загора, Смолян и Пазарджик, се посочва в съобщение на сайта на прокуратурата.

Разследваните проекти са обновяването на линията София - Пловдив, в районите на Костенец и Септември, както и ремонта на трасето Пловдив - Бургас, в района между Оризово и Михайлово. Бенефициент на европейско финансиране за над 241 милиона евро и по двата проекта е Национална компания железопътна инфраструктура. Подизпълнители са две частни компании с международно участие.

Още по темата
Разследването е за възможна злоупотреба с европейските средства и пране на пари, пише още в съобщението на институцията в Люксембург.

Преди два дни полицията осъществи първия арест в България, поискан от европейското обвинение - този на кмета на Генерал Тошево, задържан за възможни злоупотреби по програма за саниране. По-късно той бе пуснат под гаранция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: НКЖИЛаура Кьовеши
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
* злоупотреИ * преди 8 месеца
предполагаеми,възможни, вероятни... Типично по евроGейски,без факти,без доказателства,бухалката на ЕСССР срещу неудобните на интимната коалиция! Всеки донос носи бонус,баце! Пр0дажни п0длоги ровят из ГуглЯ за доказателства,цирк гоУем :)
19
0
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 месеца
Ако Кьовеши провери магистралите ,саниренето и грабежа на кметовете от ГЕП ,местата в затворите ще свършат само за разбойниците на Боку Тиквата.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-важните пътища водят към Борисов, двама-трима негови министри и, разбира се, към Пеевски. Още преди години една журналистка каза, че досието на Мутрата във ФБР е дебело 9,5 см. Ако е възможно от ЕП да поискат съдействие и информация от европейски, американски, британски и др. служби. Тук, след предателството на ПП-ДБ има създадена атмосфера на прикриване и невероятни усилия за изпиране. Особено активни в това отношение са Х. Иванов, К. Петков, А. Василев, А. Атанасов и, естествено, Й. Цонев.
17
1
 
6
 
! Отговори
Ей, Кьовеши преди 8 месеца
Всички европроекти в България водят към чекмеджето в Бнакя. Докато мутрата Борисов, заедно с доказано крадливи министри от управлението му са на свобода, България няма да тръгне към устойчиво развитие и реформи.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По ще и е лесно да намери проект без злоупотреби. Или по-скоро ще и е безкрайно невъзможно.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кьовеши е заприличала на майката на Пеевски. Голямо лапане на европейски пари и писалки.
14
3
 
4
 
! Отговори
Феро преди 8 месеца
Тази какво момиченце беше преди години,а сега от лапане е като дойна крава!С месечната си заплата купува нов автомобил по избор! Гарван , гарвана око не вади!В този ЕП се краде,папа и спестява от храна,не само от закуски.
13
1
 
8
 
! Отговори
Един там преди 8 месеца
Кьовеши, да не забравиш най-големия крадец! Живее в Банкя!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кьовеши да разследва сделките със газа последните две-три години,енергетиката и по специално евро парите за перки и фотоволтаици,парите по плана за възстановяване и развитие,стига са се дърлили с тия кокошкари кметовете,милиардите изтичат и се"усвояват"на доста по високо ниво!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Горе-долу това е същия словоред като на онази новина за обиските и разследванията в Брюксел във връзка продаденото Световно първенство по футбол. Даже май адресите пак бяха 28. Как е Кайли? *** Кайли, нали така беше?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Където и да ровнеш в Бг, всичко е престъпно.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нищо не разследва това е Софийския клон който уж трябва да е независим и да раследва наред ненапразно толкова каскети се отказа преди време.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво ! Да разследва и къде отидоха парите за интеграция на Ромите в Казанлък а интеграция няма , сектата се увеличава , *** също, реда не се спазва, всяка вечер има зари в 22:30 , 23:00 часа а музиката до 1 часа през нощта не се спира . Кметицата им осигури ток в казмера а постройките са незаконни но парите ги опапаха
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кво разследва па тая леля. Въздух под налягане. Кой е разследван за корупция? Ми никой, но тя там имитира дейност.
6
2
 
7
 
! Отговори
Не се косете преди 8 месеца
Сега нашите бандюги, като си платят ДАНЪКА към Европейската прокуратура от 10 % , всичко ще утихне и забрави, дами и господа !
5
7
 
2
 
! Отговори
Прокурор преди 8 месеца
Да оди да се опрашва!
4
7
 
7
 
! Отговори
В действителност преди 8 месеца
Кьовеши излезе един зависим и "сламен" човек, която с нищо не се различава от Гешев и братчето им - Сарафов !Борец срещу корупцията . . .лъжа и измама !!!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано тя работи, че родната е прикриватура.
2
5
 
6
 
! Отговори
Кирчо Лъжеца преди 8 месеца
Няма страшно,Бойко е с имунитет.
1
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Да разследва строежа на сградата на ЕП в Срасбург. 1 милиард евро по цени 2000 година дадени от ЕС без търг на наши хора. Дянков си го каза директно, че парите на ЕС хранят корупцията