Ако няма Шенген до Коледа, да падне границата с Румъния

Новаков: Може да изградим още един мост над Дунав
Обновена: 23 авг 2023 12:00 | 23 авг 2023 11:36, Стела Стоянова
58
Ако няма Шенген до Коледа, да падне границата с Румъния
Снимка БГНЕС, архив

Ако до Коледа не ни приемат в Шенген, границите между България и Румъния трябва да бъдат премахнати. Това заяви за Нова телевизия евродепутатът Андрей Новаков.

Според него съвместни действия с Румъния биха улеснили изграждане на още един мост и пускане на ферибот по Дунав. "За всеки ден, изгубен на границата, камион губи по 200 евро на собственика си. Много от шофьорите напускат работа, защото не искат да висят на границите. Има хиляди опити в денонощието да се премине границата, нормално е да има акции. Когато се залавят корумпирани полицаи, те трябва да знаят, че ще загубят пенсията си, всички привилегии. Проблемът с приемането ни в Шенген не е вече чак толкова в Нидерландия, колкото в Австрия. Там ще има избори и на някой му трябват по-секси послания като например "ние ще ги спрем, за да можете вие да спите спокойно". Спокойният сън в Австрия не зависи от това дали сме в Шенген, дори напротив", коментира той.

Още по темата

По думите му откакто Мария Габриел е външен министър дипломацията е на високо ниво. "Откакто тя пое комуникацията с евроинституциите, не сме имали предупрежения за неизпълняване на законодателството, процесът по отношение на приемането ни в Еврозоната се изясни", смята Новаков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
А тази твоя прехвърлена Габриел,знае ли,че с 235 Евро,на линията за бедност ,никой,няма да ни приеме в шенген.
51
0
 
7
 
! Отговори
абв преди 8 месеца
ее, закъснел си, младежо Андрейчо! То, Кирету нали вече 5 моста построи на Дунава, още миналата година! Все с румънско ни свързват! зЗа к"во ти е още един?
50
0
 
9
 
! Отговори
Itso преди 8 месеца
По скоро да отворят границите с Турция и Сърбия и да раздават листовки на мигрантите как най-лесно да достигнат до Австрия и Холандия и да се лепнат на социалните им системи.
49
1
 
2
 
! Отговори
Егати пазарлъците преди 8 месеца
Аратлик, земи тва дето ти давам, щи го дам евтино! Ба! Аре е, барем половината купи!
48
0
 
8
 
! Отговори
Холандец преди 8 месеца
В момента китайското карго за Западна Европа се разтоварва изключително в Ротердам. Ако ви пуснем в Шенген през пристанищата в Бг и Румъния пътят ще се съкрати, а това значи да си направим харакири. Трябва да работите още .
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Напротив- нас няма да ни приемат, а Румъния вероятно ще я приемат в Шенген! Тогава ще имаме физическа граница с Румъния! Каква граница ще махат?! Австрийците са руски кавали и докато не обърнат общественото мнение у нас срещу ЕС няма да мирясат! А да се говори, че холандските ни душмани ще кандисат да ни пуснат е още по- голяма глупост, щого те имат интереси за Ротердамското пристанище и някои видове трафик!
46
0
 
6
 
! Отговори
Kuncho преди 8 месеца
Не трябва да се съгласяваме с такива простотии! Нашето искане е ясно! При условие, че сме изпълнили всички критерии не виждам, защо да не ни приемат! То нали "свободното движение на хора" е един от стълбовете на Европейския съюз!
45
1
 
1
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 8 месеца
Лобито на каналджиите и наркотрафикантие работи.
44
1
 
2
 
! Отговори
Групенфюрер Новачков преди 8 месеца
Време е за аншлюс!! Така каза нашият вожд и господин Борисов!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За Румъния никой не пътува. Трафика е за Унгария и пак Шенген. Така че ползата е почти 0 и даже минус защото ще влезне корона и заразни болести от Румъния по животни.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какви претенции пак имаме , видяхте ли настилката по моста / от българската страна/ , нагъната асфалтова настилка , на места над 40 см височина , с такива пътища Бате , да те е СРАМ че си българин . ..
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ВЪПРОС---Ами върнете си Плевнелиев , моГу е по-добър !
40
1
 
12
 
! Отговори
aa1820 преди 8 месеца
Границата с Румъния трябваше да падне преди още 15 години след като ни приеха в ЕС. А такива като този просто не стават, щом 15 години по-късно ни унижават нашите иначе така коректни и принципни евроатлантически партньори и приятели.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма какво да говорим , след като в Бг , всичко ни е ОБРАТНО , даже и в НС болщнството са обратни !
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ВЪПРОС ---Къде бъркаш Президента и тук , каква е вината му , е да , вината му е че спазва / единствен / Конституцията , и няма за какво да го плюете !
37
1
 
5
 
! Отговори
Itso преди 8 месеца
Румънците няма да го допуснат - падне ли границата с България румънците няма да могат да се отделят от нас а те имат реални шансове да влезнат в Шенген за разлика от нас.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До И още нещо....Извинявай , но ''ние'' на какви критерии отговаряме , за Шенген . Болно ми е , но си го заслужаваме !
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бг-*** няма интерес да маха границата ни с Гърция , защото още 600 000 българи ще отиват да почиват в Гърция . Не виждате ли по границите ни с Гърция , какви ПРОБЛЕМИ ни създават ''нашите'' власти ???Това какво е , а се борим за Шенген . Е да , ама НЕ , българска работа .
34
0
 
5
 
! Отговори
И още нещо.... преди 8 месеца
Ако не ни приемат в Шенген до Коледа...България ще отвори границите за всички видове мигранти да се придвижат свободно към Западна Европа...
33
1
 
2
 
! Отговори
Браво преди 8 месеца
Супер хайде да изчезваме в румьния