Зеленски: Нашият флаг е нашата гордост, нашата увереност, нашата сила

Върху знамето посланията си са оставили стотици украински военни, сражаващи се на бойното поле
23 авг 2023 19:57, Йоана Цонева
88
Зеленски: Нашият флаг е нашата гордост, нашата увереност, нашата сила
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски участва в церемонията по издигане на държавното знаме на Украйна в Киев.

"Днес е специален Ден на държавния флаг на Украйна. Днес в сърцето на Украйна издигаме специален флаг. Той има специални думи и подписи, оставени от специални хора. Това са нашите войни, нашите защитници, нашите герои, които се борят за свобода на украинците, за независимост, за Украйна, нашите цветове и това знаме", заяви в речта си Зеленски, цитиран от "Украинская правда".

По време на церемонията почетоха с минута мълчание загиналите герои на Украйна.

В свой пост във Facebook, посветен на специалния флаг, Зеленски написа: "Нашият символ, нашият амулет, нашето синьо-жълто знаме. Нашият флаг е нашата гордост, нашата увереност, нашата сила. Нашият флаг е нашата памет".

Върху знамето има подписите на стотици украински военни, които бранят родината. Специална делегация пропътува през най-горещите точки в страната, за да събере посланията на защитниците. Някои от тях се подписаха дори от болнични стаи.

Тържественото събитие се проведе в близост до паметника "Родината майка", от който по-рано бяха свалени всички руски символи - сърпът и чукът. На тяхно място на монумента се появи гербът на Украйна.

В същия ден президентът на Португалия посети Киев за първи път от началото на войната. Марсело де Соуса ще вземе участие в отбелязването на Деня на независимостта на Украйна - на 24 август.

"Вярвам, че тази годишнина е още по-специална, тъй като представители на други страни се присъединяват към празника и защото украинската контраофанзива продължава, което е потвърждение на нейния суверенитет", подчерта португалският президент.

Освен Киев днес той посети и Буча, където поднесе отдаде почита на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
CHernata SSatanimsska SStatUia ne Vi Li PRILICHA na edna Druga PODOBNA v Sofia ...
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Плащаме и сме горди,че плащаме(и вие ще плащате)! И ще го правим ако трябва 100г.,но Русия няма да спечели тази война!
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руски кораб върви на майна...си!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каква гордост ? Каца без дъно сте вие...Ако не се наливат милиарди до седмица сте аут...Всички плащаме цената на това да си развяваш парцала пред стар РУСКИ паметник и да ти гинат хората!!! Пряко или косвно ти издържаме бежанците, оряко или косвено пари за проекти се пренасочват от ЕС към вас....той за гордост говори
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеленски как има очи да се покаже пред хората. Заради него има война страдания и жертви. Европа ще бъде принудена да му плаща борчовете. Хората все едно са без значение за тия жалки военнолюбци. Всички които дават ли дават оръжия...Нямам думи .
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Увереност пък се предават на талази? Флага им пък се търкаля в окопите? Поредните празни думи и някак си на фона на 44000 загинали за 2 месеца е смешно.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
САЩ са подстрекателите и подбудителите на войната за полза на ВПК на САЩ. Дори Китай им го каза още в началото. В.Зеленски е едно Барби на конци което потопи народа си във война за чужди интереси. Путин тоже но поне руския народ се бие за своите интереси. Решението са преговори. ЕС разочарова.
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Успех на Русия в СВО, долу фашистка Украйна!
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 46 България е член на ЕС от 2007-***. Корупцията, беззаконието, престъпността, олигарсите и т.н. са си същите. Та Къде казваш искали да живеят украинците?
41
1
 
11
 
! Отговори
Абе преди 8 месеца
До До Абе Заради Удължаването на Извънредното Положение предложено от Зеленский и гласувано от Слугите на Народа, партията на Зеленский, парламентарни избор НЯМА да има!
40
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зеленски ще остане в историята като Владимир,победил Антихриста от Изток!Владимир,коро спаси Света и възроди Киевска Рус!
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зелениятглист да се готви за преврат в първата серия на който с една талига тиквички и друга с мамули ще му прииложат двусерийно мамуланално през тиквичкагъзално корегиране на реакциите на перуналнияИаналния му нерв в зависимост от дияметура , дължинато и фреквенцията на керестлийте вколоната му. Зеленглист троха да хапнеш щесепосираш исмърдиш на чревнавоня
38
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На средностатистическия украинец не му пука нито за Бандера нито за Зеленски. Хората не искат да живеят под руско робство, а искат да живеят в европейска страна в ЕС с европейски правила и европейски доходи. Руският свят означава корупция, беззаконие и олигарси. Бандеровците са малцинство точно така както Възраждане са малцинство в България.
37
14
 
0
 
! Отговори
До Абе преди 8 месеца
Кои избори е откраднал Зеленски? На балотаж бяха Зеленски срещу Порошенко. Западна Украйна гласува за Порошенко, а Източна Украйна гласува за Зеленски. Ако русия не бе нападнала Украйна, Зеленски щеше да бъде сменен на следващите избори. В Украйна президентите се сменят максимум на всеки 5 години за разлика от тоталитарния режим в русия. И преди русия да нападне, про-руски политици свободно участваха на изборите и често взимаха второ място. Сега във война е нормално предателите да са забранени.
36
4
 
6
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 8 месеца
От всички флагове на планетата този и на Япония са най смешните и грозни
35
2
 
9
 
! Отговори
Зе преди 8 месеца
Зеленский е пропуснал да забоде жълта вилица на ревера. Иначе са му издокарали бродирана народна шевица в стил на псевдовоенната униформа. Истинският Фюрер поне е бил в армията и е участвал в ПСВ, с чин ефрейтор. Този Псевдо Диктатор дори в казарма не е бил, но гледа Лошо и се прави на Мъж, в стил Роско Плевнелиев.
34
2
 
13
 
! Отговори
Абе преди 8 месеца
Родината Майка е майка на украиноговорящите и мащеха на рускоговорящите. Бандера Винаги е бил Герой за Западна Украйна и Враг за Източна. И обратното Във ВСВ са загинали в пъти повече украинцина страната на Червената Армия и срещу нацистите, отколкото на стеаната на Бандеровците. Декомунизаторът, Дерусификатор Зеленский открадна изборите и се превърна в Диктатор! Това Празнува Нова Украйна.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зеленски е актьорче - играе си ролята за която са го сложили да е президент на Украйна. Да видим като свърши сериалът какво ще се случи с него. Прогнозирам нещастен случай с летален край и погребение с държавни почести. Но не знам кой ще го изпълни - руснаците или американците. Първите от реваншизъм, вторите за замитане на следите за това че са предизвикали войната.
32
1
 
2
 
! Отговори
Укринстан злоба преди 8 месеца
Трицветните знамена са като Трилогията, като трите опорни координати в статиката, като стабилността на трикракото столче, като трите имена на всесш славянин, сато трите ноти във всеки музикален акорд. . . . На сегашното знаме много би му поснал цвят съчетание от дияриъногувнярестолайнеристо кафяво и Хитлеренски Адолфиенко да се кефне инаака по гуемо изнуждване
31
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бъдещето на Украйна е значително по-светло от бъдещето на България. Украинците се обединиха и скъсаха със социалистическото минало. След 20 години ще са като Полша. А в България 34 години след "промените" българите продължават да гласуват за БСП (Луканов, Виденов, Първанов, Станишев, Радев) и продължават да са дървени философи които се мислят за по-умни от по-богатите държави.