Тинейджъри свалиха израелското знаме от синагога във Виена

Eдин от тях е арестуван
22 окт 2023 23:00, Нели Христова
74
Тинейджъри свалиха израелското знаме от синагога във Виена
Снимка: Pixabay/jorono

Австрийски медии съобщиха за вандалски акт срещу главната синагога в столицата Виена, предава БТА. Вече е установена самоличността на 17-годишно момиче, участвало през нощта на петък срещу събота в свалянето на израелското знаме от еврейския храм. Тийнейджърката е задържана. Минувачи са се опитали да задържат тримата извършители, стигнало се е до размяна на удари, но те са успели да избягат.

Видеозапис, заснет от очевидец на случилото се и разпространен в социалните мрежи, показва как мъж, подтикнат очевидно от политически мотиви, се качва на плещите на свой съучастник и смъква знамето, поставено над вратата на синагогата, а момиче, застанало до тях, имитира стрелба с автомат. По данни на полицията преди този вандалски акт, станал в два часа през нощта, заподозрените са направили антисемитски изказвания в заведения в центъра на Виена.

Днес следобед силите на реда са задържали 17-годишна австрийска гражданка, която е момичето от видеото. Според полицията тийнейджърката признала, че е причинила материални щети, но отрича обвиненията в подстрекателство. Момичето е заявило, че в момента на деянието е било под силното влияние на алкохол, а с другите двама извършители на вандалския акт се е запознало малко преди деянието и те са я мотивирали да участва.

Разследването на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе червени кратуни не виждате ли че се задава един болшевишко ислямски бъркоч който и една средно интелигентна КАМИЛА може да прогнозира какъв рай ще донесе тази отвратителна симбиоза на света
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На улицах Берлина открылся еще один фронт войны между Израилем и ХАМАС Politico | Русская веснаНа улицах Берлина разыгрывается еще один фронт войны между Израилем и ХАМАС, пишет Politico.Речь о многочисленном исламском населении страны германистана. Ха чи кой пълни Европа със бежанци от Африка и Азия Хазарската Ромска мафия Сорос и Сие. Със тяхните камъни по техните Глави кеф Мале.всяко зло за Хазарската мафия управляваща Сащ - нато, ЕС, Украйна и една част от Русия за нас е добро
50
6
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Тази австрийска гражданка как се казва? Махмудка?
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зпаочнаха пак с глупостите ...
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
били са с тъмен тен
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не разбирам ЗАЩО над синагога във Виена трябва да има израелско знаме? Защо не е австрийското? В България над минаретата на джамиите защо няма турското знаме? Ами защото мюсюлманите са мирни хора и не са провокатори. В нито една държава над джамиите няма чужди знамена.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Dezata sa pravi iskat mirspokoistvie dobro obrasovanie rasvitie na voina,ne glad miseria bogataschite sa bogati ot voini dalaveri ismisleni vaksini bolesti i omrasa kam bednite hora a te bednite sa heistiani ne bogataschite korumpirani kradzi s rasvaleni jeni mutresi kakvo sa vinovni nevinite deza jeni palestinzi i dr arab.darjavi ne sa vinovni satihna ujasa ot rasruschenata bolniza umraha nevibni deza jeni tn i vs e it usa profajbi na orajia samoleti te njamat selsko stop.njamat dr bisnes
45
5
 
6
 
! Отговори
Късия Молец преди 6 месеца
Не харесвам евреите НО да си признаем, чеИмат военно превъзходство което летящитеЧаршафи нямат
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Полезни инструкции от техния бог29. Кога Господ, Бог твой, изтреби от лицето ти народите, които отиваш да завладееш, и, като ги завладееш, се заселиш в земята им...17.14. Кога дойдеш в земята, която Господ, Бог твой, ти дава, и я завладееш, и се заселиш в нея, и кажеш: "ще си поставя цар, както другите околни народи", -17.15. постави си цар, когото Господ, Бог твой, избере; постави си цар измежду братята си; не бива да си поставяш (за цар) чужденец, който не е твой брат.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 56 богоизбран. Кой е вашия бог?44. Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега сигурно ще ги съдят като възрастни. Че господарите са много чувствителни на тази тема и ще искат да има публични наказания
41
2
 
17
 
! Отговори
Жорж преди 6 месеца
Стига с тези " антисемитски изказвания" ,бе! Към семитските народи се причисляват голяма група народи и не е резервирано само за евреите. Египтяните също са семити, но не съм чул да наричате изказвания срещу тях антисемитски. Свалянето на знамето е антиционистки акт, а не антисемитски.
40
1
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 6 месеца
Сред тия тийнейджъри, дано има и някой художник
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
*** е ,че след скодоумното решение на ЕСПЧ, че драскане по паметници е прави на мнение- всички подобни гаменщини стават и те "свобода на мисълта и право на изразяване". Аман от ляволиберални дивотии!
38
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нека бъдат наградени децата! Внимавайте да не ги ядосате прекалено, че знаете че чичо Ади от Австрия се пръкна.
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво ,само така ,вчера бяха украински знамена, днес израелските терористи
36
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоталното изтребление на еврейската сгган е неизбежно, наложително и ще е скоро. Това проклятие над рода адамов разпъна на кръст Исус Христос, изпорти християнството и пороби християнските народи. Някой да ми обясни как това племе е благословено от Бог, но в същото време разпъна на кръст божия син?
35
30
 
6
 
! Отговори
Досега, вече 6000г преди 6 месеца
Който е застанал срещу Божия народ, Авраамовото потомство, нищо добро не е видял. Четете история. В Библията е казано, който благославя Авраам и потомството му, ще бъде благословен, който проклина, ще бъде проклет. Само безбожник може да реши дда си помисли за унищожение на евреите. Виждам, че руските тpoЛЛ4ета пак са се активизирали. Ако джуджето стои в акцията на Хамас срещу Израел, то дните му със сигурност вече са преброени.
34
6
 
13
 
! Отговори
българин преди 6 месеца
Вън мюсюлманите от християнския свят!
33
7
 
27
 
! Отговори
И правилно! преди 6 месеца
Вън ционистите!