Йотова призова австрийския бизнес да лобира за България в Шенген

Близо 40 австрийски фирми са на посещение у нас
9 ное 2023 14:15, Анисия Иванова
19
Йотова призова австрийския бизнес да лобира за България в Шенген
Снимка: Президентство

България е изпълнила всички критерии за членство в Шенген. Наясно сме с политическите решения. Но в името на общата европейска солидарност, особено в период на тежки кризи, мястото на България е в Шенген. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред представители на близо 40 австрийски фирми, които са на посещение в България.

Посещението е част от австрийската инициатива "Жените в бизнеса". Вицепрезидентът увери гостите, че България е стабилна, сигурна страна със сериозни перспективи. "Мястото ни е в еврозоната. Разчитаме да бъдете нашите добри лобисти за приемането на България в Шенген и еврозоната", изтъкна Илияна Йотова, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В приветствието си тя посочи, че Австрия е един от най-големите инвеститори в България, преките австрийски инвестиции в България са 5,5 млрд. евро.

"Резултатите за представителството на жените в бизнеса не са добри, само 1/3 от предприемачите в Европейския съюз са жени. През годините се борим с доста предразсъдъци. Всички познаваме понятието „стъклен таван“, който спира развитието на жените. Но жените трябва да имаме самочувствието, че сме добре образовани, да имаме силата и смелостта да започне свой бизнес проект. Трябва да се отървем от страха от редица препятствия, които ще срещнем по пътя. Ако сме достатъчно силни, тази сила ще я усетят и другите и ще спечелим много съюзници", обърна се вицепрезидентът към дамите от Австрия. Тя даде пример с успешни жени предприемачи в България.

Илияна Йотова специално благодари на посланика на Австрия Андреа Икич-Бьом за доброто сътрудничество, като подчерта важността на създаването на партньорства между представители на бизнеса от двете страни.

На срещата беше подписан Меморандум за разбирателство между Австрийската търговска камара и Университета за национално и световно стопанство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Австрийците са едни от най-глоемите лъжци и мошеници. Много пъти съм поствал за това как подкрепяха имигрантите от Афганистан да визат безконтролно в ЕС и как дадоха закрила на ислямския терорист Ахмет Чатаев. НО, австрийците, заедно с немците и швейцарците са в мнозинството си от типа бизнесмени, които печелят сделки основно с подкупи.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вицето и президента много активни, бе.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аре нема нужда.
9
0
 
1
 
! Отговори
notore преди 5 месеца
дано поне г-н Ректорът ги е опрашил, за да има поне малко смисъл и то основно по мъжки от тази среща. той доволен и те доволни.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А някой вслушва ли се изобщо в Йотова?!
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-смешни са зомбираните псевдо умно-красиви, дето целият свят им е крив и дори в нещо, което следва да ни обедини, все х.рачат и пл.юят. Унизително е отношението към нас, щом сме членове на този съюз не следва да ни третират различно. Още повече, че в техните държави проблемите с нелегалните имигранти не ги създадохме ние. Тогава да излизаме и да се ориентираме към други организации, където поне ще ни смятат за хора. Не им щем ни меда, ни жилото.
6
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 месеца
АМИ АКО РУСКИЯ ПОСЛАННИК ПРИЗОВЕ БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС ДА ЛОБИРА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ОНД?
5
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 месеца
Йотова се намесва в работите на суверенна страна.
4
2
 
2
 
! Отговори
!! преди 5 месеца
Гаспажата къде се пъне - да си гледа раzzията и да не се занимава с цивилизованите държави.
3
1
 
2
 
! Отговори
мдааа преди 5 месеца
фигурантката много обича да пътува , особено в чужбина , но не в ссср де !
2
1
 
0
 
! Отговори
Потъркват мазни преди 5 месеца
лапички и чакат за сиромашка кръв. Пускат те първо тука на работа, после ако искаш повишение отиваш в Австрия. Демографската криза ще се разреши за нула време... само че австрийската демографска криза. А иначе, за Шенген напъват, защото това е единственото, което реално могат да направят без усилие за бърз ПиАр.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя шинген много е влязъл под кожата на политическите к**ви да ни вкарат в него.