Папата: Транссексуалните католици могат да бъдат кръстени

Скандалният документ е одобрен от папа Франциск
9 ное 2023 08:09, Анисия Иванова
56
Папата: Транссексуалните католици могат да бъдат кръстени
Снимка: БГНЕС

Транссексуалните вярващи могат да бъдат кръстени в Католическата църква, ако това няма да предизвика скандал или "объркване", каза Ватиканът в сряда, изяснявайки чувствителна област от доктрината.

Службата за доктрината на вярата също не повдигна възражения срещу кръщението на деца от еднополови двойки, осиновени или родени чрез сурогатно майчинство. Коментарите бяха направени в документ, написан на 31 октомври, но публикуван едва сега. Документът представлява отговори на въпроси, поставени от бразилски епископ.

Той беше одобрен от папа Франциск, който многократно е казвал, че Църквата трябва да бъде отворена за всички, включително за вярващите ЛГБТ.

Въпреки това той даде да се разбере, че смята хомосексуалността за "грях, както и всеки сексуален акт извън брака". Католическото учение определя брака като съюз между мъж и жена с цел създаване на деца. В документа Светият престол казва, че транссексуалните вярващи „могат да получат кръщение при същите условия като другите вярващи, ако няма ситуация, при която съществува риск от генериране на публичен скандал или несигурност сред вярващите“.

Това важи за някой, който е претърпял хормонално лечение и/или операция за смяна на пола, се казва в съобщението. В отговор на въпрос дали двойка от един и същи пол може да се разглежда като родители на дете, което трябва да бъде кръстено, Ватиканът каза, че трябва да има само "добре обоснована надежда", че детето ще бъде образовано в католическата религия. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Повече от десет хиляди са жертвите на палестинското население убити от Израел в Газа. Това на какво го прилича само за месец война такъв ужасен геноцид. Защо трябва да се взема страната на евреите не мога да разбера.
34
0
 
3
 
! Отговори
Има логика преди 5 месеца
До ЛагрестинНе може да вярваш в Бог и ЛГБТИ едновременно !!! Едното отрича другото!!!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Папо, какво пише в Библията, това или др., е това е май в изгода на божиите служители. Защо Бг църквата мълчи. Кой какъв е си е негова работа, с кого е, пак е негова работа, но църквата не бива.
32
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
"Папата да проклинате, той ще е виновникът" св. Козма Етолийски
31
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лактви тесногръди и трансфобски коментари! Алооооууу! 1923 беше преди 100 години, ейй!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
32 - Само дето, трябва да се отречеш от злото ...
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ватикан 2.0 (който знае, знае) се провали тотално.
28
0
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 5 месеца
Нали по принцип свето кръщение не се отказва никому, ако е пожелал да стане християнин? Въпросът е какво име ще бъде написано в кръщелното свидетелство, а също и попълването на графата, в която се посочва полът на приемащия свето кръщение. Редно е в такъв случай да се напише онзи пол, с който се е родил, защото той му е даден от Господ..
27
1
 
4
 
! Отговори
Язе преди 5 месеца
Папата: Транссексуалните католици могат да бъдат кръстени...С малко повече пари, всичко става. Браво на папата - истински бизнесмен с нюх. Ще изкара повече от Мъск тая година, щото транссексуалните са повече от песъчинките у дворо.
26
8
 
0
 
! Отговори
Лагрестин преди 5 месеца
Кръщаването е за всеки човек,който вярва в Христа и желае да бъде кръстен.То не може да бъде отказвано заради дела,защото по същата логика следва да не бъдат кръщавани убийци,насилници,злодеи и т.н.
25
2
 
10
 
! Отговори
Перниканец преди 5 месеца
Честито на католиците. Останалите отдавна знаят, че това е сатанинска организация. Разбира се, всеки е свободен да остави католическата църква и да се завърне към Бог.
24
2
 
3
 
! Отговори
тг преди 5 месеца
Пред Бога всички сме равни, не го забравяйте!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички свещеници са служители на Системата и на Злото !
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не може хем да не изпълняваш законите на Бога, хем да се явиш пред него, за да му искаш кръщението, без да си се отвърнал от греховете.
21
1
 
10
 
! Отговори
Госпот Бок преди 5 месеца
До Анонимен Излиза че църквата се превръща в едно свърталище на нечестивците сори. .... В заблуждение си , чадо. Там отдааааавна ги практикуват тия извращения , само че сега им се е сторило удобно време да ги легаллизират, та да не се налага да се крият повече..... Амин
20
0
 
3
 
! Отговори
Хмм... преди 5 месеца
Абе давай всичките да ги кръстим като католици, съгласен ли си бай Франциск ?
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Содом и Гомор
18
1
 
10
 
! Отговори
Папа Док преди 5 месеца
Следва пълно опрощаване на греховете на южноамериканските свещенници изнасилвали деца десетиления наред, и на германските църковни ппедоффили .... и на испанските .. италианските .. ... Въобще , всеки да си го слага в която дупчица си иска ... И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ЧЕТЕТЕ БИБЛИЯТА, където самия Господ е представен като Путинист от Блатная опожарявайки Содом и Гомор само защото "миряните" там са започнали да изпълняват напътствията на папа Франциск няколко века по-рано от издаванети им.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичко което в Библията и Корана е забранено,за папата и неговата свита си е ежедневие! Съжалявам за думите си !
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Босът на педофилите . Марионетка