Германската полиция обискира домове и офиси, свързани с "Хамас"

Обиските са в четири провинции
23 ное 2023 14:16, Стела Стоянова
3
Германската полиция обискира домове и офиси, свързани с "Хамас"
Снимка БГНЕС/ЕПА

Германската полиция извърши обиски в четири провинции рано тази сутрин.

Претърсени са офиси и жилища на хора, свързани с "Хамас" и забранената пропалестинска организация "Самидун", пише БНР.

По данни на Федералното министерство на вътрешните работи рано тази сутрин полицията е извършила обиски на членове и поддръжници на забранените организации "Хамас" и "Самидун" в Берлин, Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия и Шлезвиг-Холщайн.

Претърсени са общо 15 жилища. 11 от тях са в Берлин. Там са били разположени повече от 300 полицейски служители. Седем от претърсванията в столицата са свързани с палестинската организация Хамас, а четири - със сдружението "Самидун".

"Продължаваме строгите си действия срещу радикалните ислямисти", обясни федералният министър на вътрешните работи Нанси Файзер.

"Ислямистите и антисемитите не могат и не трябва да се чувстват в безопасност никъде тук." Тези "екстремисти трябва да очакват пълната сила на върховенството на закона".

На 2 ноември Файзер забрани дейността на терористичната организация "Хамас" и на международната мрежа "Самидун - мрежа за палестинска солидарност" в Германия. Подорганизацията "Самидун Германия" беше забранена и разпусната в същия ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Хамасусите нали искаха джихад, сега си го получиха, защо се жалват на майка? Или те само джихад срещу деца и жени по домовете им умеят.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Явно юдеите превзеха и германияПапата нарече юдейската война срещу палестина - терор
1
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Време е. А за 07.10 не чувам вече "Честит Октомври" на арабски и турски баклави не виждам, само "накба 2" циврят ислямистите.