»тали€ похарчила над 4 млн. евро за поддръжка на €хтата на ѕутин

"Ўехерезада" е един от най-скъпите морски трофеи
3 дек 2023 19:00, —тела —то€нова
53
»тали€ похарчила над 4 млн. евро за поддръжка на €хтата на ѕутин
—нимка Ѕ√Ќ≈—, архив

ѕреди дни сателитна снимка на празното м€сто, оставено в ћарина ди  арара от мега€хтата „Ўехерезада", ко€то се приписва на ¬ладимир ѕутин, предизвика тревога у мнозина в »тали€ и по света.

–азследване на в."–епублика" обаче стигна до извода, че огромни€т и луксозен плавателен съд , запориран от италианските власти, е отишъл на поддръжка в корабостроителница. —тава въпрос за периодично извършвана дейност, ко€то е изключително скъпа. ¬ момента разходите по не€ се поемат от италианската държава и до сега са стрували над 4 млн. на данъкоплатеца. »зглежда много трудно те да бъдат възстановени, а сметката набъбва все повече и повече, пише "24 часа".

яхтата „Ўехерезада" е един от най-скъпите морски трофеи на руските олигарси, запорирани в резултат на санкциите на ≈—. “€ е дълга 140 м.и притежава всичко необходимо за охолен живот по вода. »ма 22 кабини за 40 гости, сауна, турска бан€,зала за криотерапи€, кино, танцов салон с отвар€щ се покрив, две писти за хеликоптери. –азполага и с 4 апартамента с ро€ли, но най-луксозни са двата президeнтски апартамента,които имат мраморни бани и големи гардеробни. ≈кипажът се състои от 93 души, в това число мор€ци и охранители. „Ўехерезада" е дело на германската корабостроителница „Ћурсен", от ко€то излиза през юни 2020 г. — оборудването си цената на кораба достига 700 млн.евро.

¬ъпреки че в случаи като този е трудно да се достигне до реални€ собственик, според западните служби €хтата е предназначена за личните нужди на руски€ президент. «атова и на 6 май 2022 г. е „замразена" на италианското пристанище по решение на тогавашни€ финансов министър ƒаниеле ‘ранко. ёридически това решение задължава държавата да гарантира, че корабът ще остане в перфектно състо€ние. “ова означава обаче и солена сметка за италиански€ бюджет. ќще в началото плавателни€т съд беше поверен за поддръжка на Italian Sea Group, ко€то е една от компаниите лидер в тази сфера. ѕървата сметка беше изпратена до официално посочени€ като собственик на кораба ≈дуард ’удайнатов, бивш шеф на „–оснефт", който по онова време не беше под ударите на санкциите. ѕосле обаче и той попадна под мишената на ≈— и му б€ха запорирани и два луксозни имота в »тали€ – „¬ила —ерена" в центъра на –им и „¬ила јлтакиара" в ѕортофино. —метката, изпратена на олигарха за първата поддръжка на кораба, е от 6 млн.евро. —ледващите 4 млн.евро обаче са на гърба на »тали€. Ќикой не може да предвиди дали един ден държавата ще може да си върне тези пари.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


53
ќще по темата: »тали€€хтапутин
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
48
0
 
1
 
! ќтговори
Ќ€ма логика.. преди 2 месеца
...»тали€ да плаща за поддъжка на €хтата на ѕутин.ќтделен въпрос е дали изобщо такава €хта съществува.ћного сте смешни с тази стати€!
47
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
«алавието е Ћитературни »кономическо: »тали€ похарчила над 4 млн. евро за поддръжка на €хтата на ѕутин; ѕараграф 1: ѕразното м€сто, оставено в ћарина ди  арара от мега€хтата Ўехерезада", ко€то се приписва на ¬ладимир ѕутин, предизвика тревога у мнозина в »тали€ и по света; ѕар 2 Ўехерезада" е дело на германската корабостроителница Ћурсен", от ко€то излиза през юни 2020 г. и в ѕар 3 Ќа 6 май 2022 г. е замразена" от тогавашни€ финансов министър ƒаниеле ‘ранко, за да й плащат ремонтите ј де?
46
0
 
5
 
! ќтговори
cazzo duro преди 2 месеца
«абел€зал съм, че ако напишеш к.U.r. или н€ко€ друга неприлична дума, те цензурират със звездички. ≈то така - ***. ќбаче ако напишеш путин, не те цензурират. Ќ€кой знае ли, защо е така ?
45
0
 
1
 
! ќтговори
toti преди 2 месеца
јко беше тука ƒќ —≈√ј ƒј —ћ≈ я ѕ–ќƒјЋ» или Ќя ќ… ƒј я ќ“ –јƒЌ≈ “ј…Ќќ » Ќ≈«Ќј…Ќќ !!
44
2
 
0
 
! ќтговори
Ѕоби преди 2 месеца
ƒо ƒон  икот —амо още един  икот да споменем: ¬секи знае къде ѕутин си взима почивките нали? ƒа е почивал н€кога на яхта? ¬секи път като се качи на  ораб за дори за крайбрежно събитие се сдобива с меко казано комична физиономи€. ≈й сега охх дано не повърна...
43
2
 
1
 
! ќтговори
Ѕоби преди 2 месеца
“очно защото всички тези имоти са «јѕќ–»–јЌ» по ѕќЋ»“»„≈— » ѕ–»„Ќ»Ќ» не само че не могат да се продадат на търг, защото след см€ната на правителството и политиката следващото правителство ще бъде ќ—Џƒ≈Ќќ в съответни€ съд. «а това и »талианците ўе ѕлащат като попове. »зобщо където се намеси политиката стават винаги гадни неща.
42
0
 
3
 
! ќтговори
ƒон  икот преди 2 месеца
–уските тролслуги се над€ват, че като тр0л€т за ѕутин и ще ги качи на €хтата си ама нъц.
41
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
јбе ти€ са големи смешници «апада. ѕроизвеждат такива луксозни €хти, оборудват ги, продават им ги, взимат им парите, после - санкции.
40
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
≈дна туба бензин и клечка кибрит щеше да им излезе много по евтино на италианците. »талианците не б€ха толкова мекушави хора. ƒа си спомним съдбата на линкорна ƒжулио „езаре взривен и потопен в —евастопол през 1955 година от италианска диверсионна група.
39
3
 
5
 
! ќтговори
Ѕай √аньо преди 2 месеца
 акво е това ѕиста за хеликоптери?
38
2
 
8
 
! ќтговори
тъпомер преди 2 месеца
“а откраднали една €хта била на ѕутин,но не се знае трала ла,абе италианска му работа.јми като крадете поне не се оплаквайте,било скъпо.—лед време гледайте как ще € върнете да н€ма дървен(€дрен) господ.
37
2
 
3
 
! ќтговори
toti преди 2 месеца
¬се ще с намери н€кой Ў≈…’ да € купи и »тали€ да се възползва дока е време,че виш то€ луди€ вземи па € запали те тъка случайно,как унмрха некой богаташчета....
36
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
— теб сме ¬ива Ѕащице! «акрилник на слав€нството ≈вропейско! Ќе предало се на «ападни€т »мпериализъм и —еверно јтлантическите " ценности"!! ∆ив и здрав бъди,та и в сън€ си да се пот€т —еверно јтлантиците!!-:)) Ћеж —еверозападна!!!
35
5
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒжурнал€€€€, €хтата се преписва но н€ма доказателства. »скам да ми кажете н€кога ѕутин стъпвал ли е на не€. ћисл€ не но тр€бва да има хл€б и зрелища за бедните западни роби.
34
2
 
12
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 2 месеца
ѕисти за хеликоптери. ѕисти за плоскомозъчните джурнал€ от факултето.
33
2
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ќт кога хеликоптерите тр€бва да имат писта? Ќарича се площадка за вертолети.
32
3
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒа не са € крали
31
7
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕо заблудена наци€ от италианците н€ма.ќсвен да €дат и да прав€т любов друго не ги интересува.∆ив€л съм в ћилано н€колко години и даже по селата в Ѕългари€ н€ма такива чревоугодници. олкото до €хтата т€ е на ѕутин колкото е на ћитьо ѕищова.ќт както започна войната се ”крайна всичко най лошо се преписва на ѕутин.
30
5
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
яхтата на ѕутин ли е или не е? ¬ заглавието се твърди, че е на ѕутин, после - май е на ѕутин, ама не е сигурно. јвторът на този пасквил дали има сестра? Ќаrла, двулична craн.
29
2
 
6
 
! ќтговори
—м€х преди 2 месеца
Ќ€ма защо да се притесн€ват руските другаре, ѕутин твърди че не е негова €хтата.