Денков: Преговорите ни за Шенген не са приключили

По-добре да разберем какво точно има предвид Австрия, посочи премиерът
11 дек 2023 17:30, Стела Стоянова
66
Денков: Преговорите ни за Шенген не са приключили
Снимка БГНЕС, архив

Това, което ние в момента продължаваме да настояваме е, че преговорите трябва да продължат до последния възможен момент. Има какво още да се предоговори, така че продължават срещите – днес има среща на някои от външните министри, утре или вдругиден ще се видя с канцлера на Австрия, така че преговорите не са приключили.

Така премиерът акад. Николай Денков коментира новината от Брюксел, че Европейската комисия приветства намерението на Австрия да оттегли ветото за България и Румъния за членство в Шенген, но само по въздух, предаде БГНЕС.

Денков определи намерението на Австрия като "стъпка в правилната посока". "Досега, както знаете, Австрия заемаше много категорично мнение. Това, че има промяна в тази позиция вече дава възможност за преговори", каза той.

Премиерът обясни, че все още не знае какво има предвид вътрешният министър на Австрия във връзка с оттеглянето на ветото по въздух. "Трябва по-добре да разберем какво точно има предвид. Както и вчера обясних много ясно – някакви специални условия за България ние няма да приемем", категоричен е той.

Още по темата
Денков добави, че ако става дума за по-добро спазване на общите европейски правила, разбира се, че ще ги спазваме.

"Това, което виждаме в последните седмици е, че в разговорите с ЕК се търсят общоевропейски решения. Вчера или онзи ден излезе едно съобщение на ЕК, че всяка държава може да спре руския газ без да бъде наказана след това, така че търсим общоевропейска рамка, в която да влезе това решение за таксите", обясни премиерът, като съобщи, че се чака дискусията на европейско ниво да приключи с решение, което ние да можем да приложим.

Денков коментира и че очакванията са бюджетът да бъде приет навреме. По думите му сътресенията са нормални – дискусии, спорове, интереси, но в края на краищата е важно да имаме балансиран държавен бюджет. "Вярвам, че това ще се случи", каза той.

Премиерът отбеляза, че твърде сериозно национално предателство би било, ако в България има партии и политици, които не се котират за Шенгенското пространство. "Не очаквам такова нещо", заключи Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
7
 
! Отговори
преговорите , не преди 5 месеца
но ти си приключил.
35
0
 
10
 
! Отговори
Беновска пипа преди 5 месеца
Всички много добре знаят, че Нидерландия никога няма да вдигне ветото. Ако България влезе в Шенген, загубите за Нидерландия ще са огромни. Всички тези приказки на Денков и другите политици са чесане на езици.
34
4
 
2
 
! Отговори
Руский мир, сър преди 5 месеца
:))))))) Из видеохрониките от расиюшка: Служители от чистотата ринат сняг с лопати направени от пътни знаци. Пътни служители полагат асфалт върху сняг и локви, запълват дупки на пътя с борови шишарки. В комуналка съжители на обща баня инсталирали 5 бойлера, 5 душа и 5 лампи. Холопи се редят от ранни зори в студа на опашка за евтини яйца и так далее и так далее :))))))
33
8
 
2
 
! Отговори
ВЕЛИК БЪЛГАРИН! преди 5 месеца
ПОКЛОН! НАЙ-ДОБРИЯ ПРЕМИЕР, КОЙТО СМЕ ИМАЛИ.
32
0
 
4
 
! Отговори
Познавам един преди 5 месеца
Който кара кола за 300 000 евро от наркотрафик източвате та ДДС и тн и ушев също го познава даже му *** от благодарност за хубавите бакшиши.Чакайте да се оправите.
31
5
 
1
 
! Отговори
Добрата новина е преди 5 месеца
Че бежанците ще оправят лошия бг генофонд
30
1
 
5
 
! Отговори
Нормално е преди 5 месеца
Австрия да иска Булгаристаня да приеме бежанци!Като сте част от общност ще теглите заедно с тази общност теглото членството в ИС не е саво зърнари и други свързани с политици и мутри фирми и бизнеси да източват евросредства.Неможе.Плащат ви за да ви е бът!Когато взимате парите не се оплаквате нали?!
29
0
 
8
 
! Отговори
силно възмутен преди 5 месеца
То вие преговаряте от 12 години, бе човек! Още колко ще мотаете хората!? Явно нещо в "преговорите" ви куца. Да ви пикая на Шенгена, ако ще напълните страната с разни ***! Те ги поканиха, а сега - за тях умните, образованите и с професии, а за нас - разбойниците и ***! Мерси!
28
2
 
5
 
! Отговори
Общ работник преди 5 месеца
Само не мога да разбера, какво като докарат тука шеббеците? С отворени граници, точно за два дена са отново с Австрия.
27
1
 
10
 
! Отговори
То преди 5 месеца
И сега си пътуваме свободно със самолет. Разликата между нас и Шенген е около 10 минути чакане. Минаваш си без проверка, но ти регистрират личната карта. Нещо повече. Разликата между Шенген и извън ЕС е около половин час. Е...ако не сме в Шенген, респективно ЕС, белким почивката не ми се скапе от 10 минутно, респективно половин часово чакане. Тоя Шенген има полза само за ТИРаджиите, че те няма да чакат на опашки. Там пък не искат наши превозвачи, та все едно. Нула файда от Шенген.Само напъни.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За нас са приключили Денков, крайна сметка ние ви плащаме заплатите. Шенген на цената на какво питам аз? Да приотим всички имигранти аз не съм съгласна.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Блгария ще става лагер за нелегалните мигранти на Европа. Толкова ли неможа да го разбереш бе алхимик?
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те го казаха много ясно бе Денков. България приема 20 000 мигранти от Австрия, а тя в замяна ни пуска да пътуваме свободно със самолет. Кво пак не разбра?
23
0
 
12
 
! Отговори
Сапунджи ДенкоУ, преди 5 месеца
от марионетки като теб и Мара ГарGамел нищо не зависи! Нямаш топки за тая работа! Оставка,сЬсел!
22
2
 
10
 
! Отговори
aaaa преди 5 месеца
Тоя все не разбрал!Ясно го казаха за нас Сирийците и Афганистанците.И ще ни разрешат да фъркаме из Европата .
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Внимавайте какво ще отстъпките. И помнете, Шенген е добре за транспортните фирми и бизнеса, но не чак толкова важен за обикновения човек. Не предавайте интересите на обикновения беден човек! Все пак той гласува на изборите!
20
1
 
14
 
! Отговори
Бай Генчо преди 5 месеца
Дават ни въздушен ШЕНГЕН за да можем сами да си превозваме мигрантите, за наша сметка.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Австрия иска всички мигранти от там както и от останалата част от ЕС да са в лагери тук, кое не разбра бе химико?
18
1
 
14
 
! Отговори
ъъъ преди 5 месеца
То преговорите даже не са и започвали. Преговаря се с партньори, с противници и пр., но не и с лакеи.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бойко навремето каза,че една стена трябва да се боядиса и влизаме в Шенген.ФАКТ!Защо още не сме в Шенген?!А?!Нали изискванията са изпълнени?!Защо нови има????!!!!!