Австрия: Румъния и България трябва да приемат бежанци

29 дек 2023 18:22, Стела Стоянова
534
Австрия: Румъния и България трябва да приемат бежанци
Снимка БГНЕС, архив

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви днес,че трябва да има "видим напредък в областта на защитата на външните граници на ЕС ,за да се стигне до приемането на България и Румъния във въздушния Шенген.

"Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени. Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. И тези две държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, включително трите държави. Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна важност за предпоставките за Въздушния Шенген. Искам да поясня още веднъж какво означава въздушен Шенген? Означава влизане през летищата. За нас това не е проблем, защото трафикантите не действат през летищата", каза той, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още по темата: Австриябежанцишенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
1
 
7
 
! Отговори
До 375 преди 5 месеца
Как се бойкотира правителство? С десет човека протестиращи, които ще ги вземат за мезе? Един единствен силен протест видях и той беше на Възраждане срещу ЗС. Българите все чакаме някой друг да ни я свърши. Действия трябват, а не призиви.
360
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 380 - Не България, политиците ни са заели поза партер. Да не би нещо да постигна тая сглобка? Тамън Денков се похвали с "огромния" успех, и те пък взеха, та го опровергаха. Какво да им кажеш на такива "политици"?
359
0
 
14
 
! Отговори
Незабавно@ преди 5 месеца
Сапунджията Денков и Жирафката да бъдат тричани незабавно ако са подписали прием на мигранти.
358
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Спрете се с тази Австрия, бе! Това не е решение на Австрия! Това е решение на кукловодите, а австрия е само в ролята на вестителя! Разберете веднъж за винаги - тия дето управляват "развития западен свят" НЕ ИСКАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ БЪЛГАРИ! Това е! Просто, кратко и ясно! Ние сме народ предвиден за унищожение! Колкото по-бързо си го набиете в главите, толкова по-адекватно ще можем да се борим!
357
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България е заела поза партер и всички държави от ЕС и се изреждат, а чичо Сам седи от страни и взима хонорар
356
1
 
19
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Толкова унижение от Австрия която налага на държавата ни каквото си е решила и никой и нищо не може да е спре да действа така унизително спрямо нас Защо Австрия държи нас отговорни за тези хора идващи от незнам къде си Причините са други независещи от България А Денков и правителството такива хвалби изрекоха такива заблуди такива неистини Какво преговаряте и с кого няма никакъв никакъв резултат
355
0
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 374 преди 5 месеца
До Анонимен 374 - "Бойкотирайте БИЛЛА." --- Защо? Не е луд, който яде баницата, а който му я дава! НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО има отговорност пред нас, не била или който и да е от Австрия! НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО е виновно! НЕГО ТРЯБВА ДА БОЙКОТИРАМЕ! И последното е най-меко казано! ВСИЧКИ в коалицията - ПП, ГЕРБ, ДБ, ДПС, СДС и всичката им ... за тях трябва възмездие! Поименно и до край! На първо време си изтеглете парите от банките и минете на плащания кеш, за да не ви ограничат. И БУНТ! И ВЕНДЕТА!
354
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бойкотирайте БИЛЛА.
353
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До СглобкатаИскахте промяна и ето резултатите. Такъв срив във всеки един сектор, че главата да ти се замая. По- най бързия начин промениха и конституцията, въведоха официално и двойно гражданство, за да ни командорят разни подобни, внесени от чужбина, без опит. За повече колорит ще напълнят и страната с мигранти. Промяната е драстична и антинационална. Всичко се развива скоростно, от така наречената евроатлантическата сглобка, която ни вкарва в клопка.
352
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Предлагам да протестираме пред Австрийското посолство.
351
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Плъхът май вече е подписал. Но един подпис не значи, че ще бъде изпълнено. Не виждам кой българин ше се съгласи на това варварство. На Пинокио ще му трябва десет пъти по- голяма охрана.
350
1
 
20
 
! Отговори
Никви бежанци преди 5 месеца
Да ги приема Австрия
349
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не зареждайте на ОМВ.Пишете кои са австрийските фирми в България.
348
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Плъхът ако подпише това ще трябва сам да става емигрант.
347
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом политиците не могат да опазят паянтовата ни граница,народа ще отиде да я пази.Кой с каквото може и както може.
346
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На тукашната безплодна Меркел, наречена Денков, не и пука какво ще стане с българите. Вероятно съвсем искренно ги мрази заради безплодието си.
345
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да идват, все тая, проблемът на България са българите. Те ще дойдат, ние се махаме, свят голям.
344
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато ни налазят сирийците и ги наемат на работа вместо българските безработни, може и да има хиляди протестиращи, НО ще бъде късно. Ние винаги сме карали по инерция.
343
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
границата трябва да се защитава по-добре, ама да бутнат те някое евро за защитни съоръжения и за борба с трафикантите.
342
2
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 356 преди 5 месеца
До Анонимен 356 - "Щом няма хиляди протестиращи по улиците, значи народа е щастлив..." ---- Грешиш. Щом ДЕНКОВ още не се е включил извънредно по всички телевизии и радиа и да обяснява, че е оттеглил подписите и това няма да се приема и да моли за прошка, значи идея няма какво се случва! Хората откачиха. Ти още си мисли, че щом няма хора отвън, всичко е точно.