2 на сто от молбите за убежище в ЕС са подадени у нас

Нй-много са в Германия и Франция
4 яну 2024 14:50, Стела Стоянова
43
2 на сто от молбите за убежище в ЕС са подадени у нас
Снимка БГНЕС, архив

В България миналата година са били подадени два процента от молбите за убежище в ЕС, показва справка с данните на Европейската агенция по убежището и миграцията. Данните са от октомври миналата година и са част от доклад, изготвен на 14 декември, предаде БТА.

Отбелязва се, че получените у нас миналата година молби са били 3028. Най-много са били подадени в Германия (33 513 или 27 на сто), Франция (16 784 или 14 на сто) и Италия (15 524 или 13 на сто), следват Испания (10 на сто), Гърция (9 на сто), Австрия (8 на сто), Нидерландия (4 на сто), Белгия и Швейцария с по три процента. Всички останали държави в ЕС са получили остатъка от седем процента от молбите.

Допълва се, че у нас най-често молби са подавали граждани на Сирия, Афганистан и Мароко. Миналата година нашата страна е издала 874 решения по внесените молби, от които 447 са били положителни. За решение от българските власти остават 15 782 случая, сочи европейската статистика.

В Германия решение очакват 218 856 молби, в Испания 160 195, а в Италия - 147 401 молби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: ЕСубежище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АРАБИТЕ И РУСНАЦИТЕ СИ ПРИЛИЧАТ. ЛЪЖИ ОТ ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ.
38
0
 
0
 
! Отговори
Или преди 3 месеца
Янка
37
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Добавя кьм карта плюс сайз сигурно е весела
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Aйge нeмa нyжga...
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е нищо де, поне Бг ще се подмлади и разнообрази генофонда си. Може и да увеличи населението си. ЕС знае какво прави, Бг нали се топи.:))
34
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Мухаха... А Холандия с 60-80000 имигранта (не икономически от ЕС или Южна Америка) годишно въобще я няма...
33
1
 
2
 
! Отговори
РБ преди 3 месеца
ЕС да започне масова екстрадация на талибаните ,а да ги легализира !!!
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И за чий к.. ви е шенген.
31
1
 
2
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 месеца
Сега сички ривети,че ще ни връщат емигранти?!Когато Бойко почна да прави оградата с патриотите,Ленчето си съдра п,ката да тича да клати коловете и да доказва,че няма нужда от ограда?!А сега дей тя?Печата КИНТИ В ЦЕНТРАЛАТА НА ЕС!!Сега я замества Нинова.Те всичките знаят да грачат и да казват,че не знаят как е ,но не е така?!Така,че се налудуваха през последните 3 години,напускаха имигрантите и е нормално,че ще ни ги връщат!!За туй поздрави на горепосочените и да си ги разпределят по къщите !!
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейкин сигурно иска да си изяде телефона, защото вчера публикува, че сме на 3то място по-молби, ама май сме на 9то. Ама то народа некадърен и незнаещ, вярват на такива като него. Той е намерил начин да не купува кебапчета и бира по изборите - точи лъжи. Много по-изгодно
29
2
 
4
 
! Отговори
Майната Ви преди 3 месеца
Всичките тук сте много велики докато пишете анонимно! Хайде, домашни герои, излезте на площадите и улиците! Организирайте стачки и блокирайте държавата както направи зърнената мафия! Направете референдум , спечелете го и излезте от ЕС и НАТО щом сте много ербап! Ама даже Коцето Копейкин се завлече на 4 декември на сборището на неофашистките партии в Милано организирано от Лега Норд и финансирано от Путин!
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Евростат какво пише за броя мигранти, които са влезли в ЕС през 2021 - 2,3 милиона, от които поне 1/3 са влезли през България - тоест 700 хиляди за 2021. Като влезем в Шенген, вече България ще е първата държава от ЕС за тия 700 хиляди бежанци, ок. 90% от които са афганистанци и сирийци, и ще сме длъжни да ги приемем, да стоят тук, да ги храним. Това са предимно млади мъже, които ще стоят без работа, без да учат български, без да учат занаят. И след 10 год. те ще са повече от българите тука.
27
0
 
8
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
Що тъй, Денков не ни ли направи най-предна страна?
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
98% не са тук и минават през Италия и Гърция-Сърбия-Унгария но нас няма да ни пуснат в Шенген докато не минат изборите в Австрия! Както не ни пуснаха нидерландците докато не минаха изборите там и сега вече нямат проблем с корупцията.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То и Австрийците не ги искат в държавата си. Затова намериха начин да ги изселят на изток, в България и Румъния.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не искаме тези хора тук. Искаме да вървим спокойно по улиците
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днеска на Мария Луйза новите българи се клаха за един дюнер.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мароко, хашиш, пращайте ги всички. Техният хаш е най якото нещо на света. Как ми липсва Франкфурт, добре, че и тука ще дойдат.
21
3
 
5
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
То се оказа, че всеки мързеливец , без образование и желание за платен мързел се пише бежанец. Не знам - да не се окаже, че в родните им страни ще са по - добре , отколкото в Бг. Тук животът не е евтин и за работещите, а за тези муджи - взривоопасни още по.
20
4
 
9
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
Някакви инженери се ръгали с ножове днес на "Мария Луиза". Скоро ще е така из цяла София. Не че е лошо, нека атлантициде да вкусят от първа ръка ценностите на цивилизационния избор.