Мелони отстрани временно депутат, дошъл с пистолет на парти

Оръжието гръмнало, има и ранен
4 яну 2024 20:39, Стела Стоянова
12
Мелони отстрани временно депутат, дошъл с пистолет на парти
Снимка БГНЕС

Италианският министър-председател Джорджа Мелони обяви временното отстраняване от длъжност на депутат от нейната партия "Италиански братя", който донесъл пистолет на новогодишно парти, в резултат на което ранил гост, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Поисках депутатът Емануеле Поцоло да бъде изправен пред комисията по етика на „Италиански братя“ и до произнасянето на решението той да бъде временно отстранен от партията", заяви лидерката на крайнодясната партия на пресконференцията си, която първоначално беше насрочена за края на декември, но беше отложена по здравословни причини.

След събитието 38-годишният депутат призна, че е внесъл минипистолет 22-ри калибър на новогодишното парти, проведено в културна асоциация в Розаца, на 70 км от Торино.

При неизяснени обстоятелства пистолетът е гръмнал, ранявайки 31-годишен мъж в крака.

"Мога да потвърдя, че изстрелът е произведен случайно от легално притежаван пистолет, принадлежащ на мен, но не аз съм стрелял", опита се да омаловажи депутатът, известен с противопоставянето си на ваксините и здравния паспорт по време на пандемията.

Мелони не беше доволна от тези обяснения: "Някой се е държал безотговорно и това е човекът, който е собственик на този пистолет", отговори тя.

"Това не е добре за един италианец като цяло, а още по-малко за член на парламента, да не говорим за член на Италиански братя". "По този въпрос възнамерявам да бъда строга, както виждате", заключи тя.

Прокуратурата е започнала разследване на инцидента, който е обект на противоречиви версии, за умишлено или неумишлено нараняване.

Според съобщения в медиите раненият мъж е зет на бодигарда на заместник-министъра на правосъдието Андреа Делмастро, който също е присъствал на партито.

Опозиционните партии побързаха да осъдят безотговорното поведение на депутата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами много правилно! Де и у нас някой да отстраняваше депутати за дето са неадекватни и крещят по микрофона..
10
1
 
5
 
! Отговори
Додо преди 3 месеца
Мислехме я за новата Тачър, а тя излезе новата Меркел!
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наш хевродепутат алкохолик и пираткаджия оди на летището да лети Брюксел с пищов ба кръста. Тея жабари за пищов на банкет се гонят от партията.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Човекът си го е носил за самозащита. По партита принципно е пълно с хомосексуалисти. Много е опасно.
7
2
 
4
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
Бегай мини някой курс по Български и Литература.... Да ти го.... ===)))
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой го интересува пък това... Ние сме в Шенген, това е топ новината :)
5
6
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 месеца
Главата ти е задлажняла клойне. ИСПАНИЯ има 96; дълг Италияи Гърция 150%,Франция и Белгия 115%,Япония 286% ...Неук OPK. Що се отнася до Испания единствената държава в топ 10 в света по качество на живот според. Insider , и OGF, а ти къде живееш ÖPK??
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е с пистолет е малко грубичко, дори и незареден, има метални и движести се детайли,които могат да драскат, щипят и прочие. Виж с гумено дилдо да беше дошъл, нямаше да го върне Мелонито.
3
4
 
4
 
! Отговори
Абе не ни преди 3 месеца
Занимавайте с тая пародия Италия и Мелони.
2
5
 
5
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
Жабария е тотално пропаднала задлъжняла държава, кат византия и хиспаня.... Наще улавци искат юрозоната да им плащаме дълговете.... Знаете ли защо магарето го канят на сватба... ===)))
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оставете децата да си играят бе! Отишъл е на парти, нека да се забавлява!