Засилен контрол на граничните пунктове по поетия ангажимент за Шенген

За шест дни са извършени общо над 7200 проверки
7 яну 2024 17:50, Анисия Иванова
34
Засилен контрол на граничните пунктове по поетия ангажимент за Шенген
Снимка: БГНЕС

От началото на годината Агенция "Митници" извършва засилени проверки на всички митнически и гранични пунктове, както и на територията на цялата страна, на стоки и товари, пътуващи от и до Австрия. Проверките са в изпълнение на ангажимента за засилен контрол по сухопътните граници, поет от България и Румъния към Австрия в подписания анекс към решението за присъединяване на двете страни към Шенген.

За първите шест дни на годината са извършени общо над 7200 проверки на различни видове превозни средства, включително транзитно преминаващи през страната. Използват се всички методи за митнически контрол – физическа проверка, сканиране с рентгенови системи, документален контрол. Проверяват се както превозваните стоки, така и кабините на товарните автомобили, леки, лекотоварни автомобили и автобуси.

В рамките на проверките за първите шест дни на годината, в нарушение на митническото и акцизното законодателство са установени близо 120 000 къса цигари и 5,5 кг тютюн, над 340 литра алкохол, 800 литра моторни масла, 1500 кг прах за пране, 5429 електрически инструменти, 10 500 детски играчки и 110 парфюмерийни продукта. Всички изброени стоки са задържани при опит за внос в страната или при транзитни превози към Западна Европа.

Засилени проверки се извършват и на излизащите от страната превозни средства. При контролните действия са установени общо над 61 000 артикула - електронни наргилета, пълнители за електронни наргилета, ветеринарни лекарства и очила. Стоките са пътували от Австрия към Турция, но не са били надлежно декларирани.

При съвместна проверка с "Гранична полиция" в района на ГКПП "Ферибот-Видин" в микробус с българска регистрация са установени и шест лица – сирийски граждани, пътуващи в специално изграден тайник. По предварителни данни лицата са превозвани в посока Австрия.

Продължава и засиленият контрол по пътната мрежа на страната, съвместно с МВР и други компетентни органи. Проверките по границите ще продължат по всички ГКПП до сухопътното ни присъединяване на страната ни към Шенген, след което контролът ще остане само на външните граници на ЕС към Турция и Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: контролШенгенКГПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проверяват св камиони пътуващи за Австрия. А така, дръжте ги по 1 седмица на границата!
23
0
 
14
 
! Отговори
Заядливко преди 3 месеца
Щом сме поели ангажимент за засилен контрол към Австрия...да се спазва....и да се проверяват всички камиони за Австрия....Ще чакам с интерес воплите на Австрия за лошо отношение .....
22
4
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 3 месеца
Това не е важно! По важното е,че Китай САНКЦИОНИРА няколко " компании" от САЩ,в индустриалната " отбрана"!-:) Тоест,че вече и САЩ Тоест,че вече и САЩ има кой да ги санкционира!-:) Браво! Положителна новина!-:))))
21
0
 
6
 
! Отговори
До емигрант преди 3 месеца
Кирил Ананиев го скриха, когато стане ротацията през март ще го сложат сценарист зад завесата да не се вижда и набива на очи, неслучайно толкова правителства го "ухажваха", човекът знае как се краде и как се маскира откраднатото ! "Ученото си е учено" всеки го предпочита особенно когато е К.Ананиев !
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя меркелица пусна милиони ромове от много държави с един замах,сега Финладия и Австрия питат що имат толкова мигранти и терористи ,сега България Румъния виновни ,всички мигранти от ЕС трябва да изгонени ,особенно от Германия на госпожа Меркел
19
0
 
15
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
Това им е работата - проверки. Сега ги засилиха, за да пазят интересите на Австрия. Поредна австрийска победа.
18
0
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 3 месеца
Ав$тралийке ти се кланяш на нaдapeни бежанци и кво от това
17
0
 
6
 
! Отговори
аха до 21 преди 3 месеца
Напротив, всички са евроатлантици и са конституционалисти. Тъй казаха и Киро, и Ристе, и Гном. За Боко и Дебелян да не говорим. ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ!!! Няма да се правите на луди, ей ...
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Алоо компаньонки Пищовчето от Търново ще прави нова партия готови ли сте за дебелак и потно питонче, влиза му се в Шенген!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До аха, какви евроатлантици бре, оня Желязков вчера се кланя на муммията на ХоШиМин
14
0
 
8
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
Чудя се дали нашите евроатлантически министри и депутати, поне веднъж ще кажат истината. Честно казано, не мисля че ще стане. Ето и това - няма нищо и изведнъж хоп - анекс!
13
1
 
10
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 3 месеца
ЗАСИЛЕНА, ЗАСИЛЕНА КОЛКО ДА Е ЗА СИЛЕНА. СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА. И СКАПАНА ОГРАДА ПОНЕ ЗА МИЛИАРД. ТАКА СЪС ДУМИ ДУМИ И БЛЪФОВЕ ДО КРАЯ НА МАНДАТА. И ДА СИ ТРЪГНАТ СЪС НЕКОЕ МИЛИОНЧЕ В ПОВЕЧЕ. НАРОДЕ МОЙ КРАДЪТ НИ ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ. ОПОМНЕТЕ СЕ. МОЛЯ.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Решение на Народното събрание обнародвано в Държавен вестник номер 63 от31.07.2018г т.1: Задължава Министерския съвет да не подписва двустранни споразумения за обратно приемане на мигранти. Ако е подписвал нещо допълнително,Денков е извършил противозаконно деяние и следва да носи наказателна отговорност.
11
0
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 3 месеца
Ха ха ха имитаторите на антикорупционност по границите ? Ами до сега защо не показахте засилен контрол бе шмекери, само докато ви приемат ли ще е така ? Засилили контрола, а до днес минаваха свобдно наркотици и мигранти така ли ? Нали се хвалехте, че границите биле сигурни, но явно на УЖ ? Шенген, Шенген надухте главите на хората за да забравят за престъпници като Тиквата, Пеевски, Вл. Горанов и вече забравения крадец най-важният "сценарист" на кражбите в няколко правителства Кирил Ананиев !
10
0
 
17
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
Какъв анекс бе, нали не сме поемали никакви допълнителни ангажименти? Това се изредиха да обясняват всички - от Денков до Станишев. Какъв е сега този "анекс" и няма ли да го публикуват? Дева молци, дева.
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това по руските сайтове го гледа нали Инопланетяни ... Те баламосват руснците така с извънземни , за да не пискат срещу диктатора си путин
8
2
 
3
 
! Отговори
Австриец преди 3 месеца
Ам чи те вашите избраници ви докараха до там бре. Какво недоволствате постфактум. Вие сте си ги избрали да представляват народа! Хахахахах :) Българи - жиивотни! (Опа, по-добре да не обиждам чак толкова жииивотните...) Хахахахаха
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв контрол? Какви гранични пунктове? Дорде решавате допотопни въпроси НЛО нападат Орландо, Флорида. Инопланетен въздушен десант. Никакви гранични пунктове няма да помогнат.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Австрийските тирове трябва да се проверяват най-строго и продължително, за да не се промъкне някой бежанец за Австрия.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Австриецперко