Германия е под блокада – протестират фермерите

Те са недоволни от планове за намаляване на субсидиите
Обновена: 8 яну 2024 12:15 | 8 яну 2024 12:15, Елка Василева
117
Германия е под блокада – протестират фермерите
Снимка: БГНЕС

От сутринта Германия е под блокада. Фермерите протестират срещу селскостопанската политика на германското правителство и блокираха със селскостопанска техника повече магистрали в страната.

Движението вече е нарушено в няколко федерални провинции. В Мекленбург-Предна Померания например фермерите в цялата провинция блокираха със стотици трактори магистралните отбивки. В окръг Клопенбург в северозападната част на Долна Саксония един от федералните пътища е блокиран от 40 превозни средства, а в Саксония по данни на полицията някои магистрални отсечки в района на Дрезден са неизползваеми, предаде кореспондентът на БНР в Германия.

Имало е струпвания по магистралите А4, А13, А14 и А17. В Берлин ситуацията беше спокойна рано сутринта. Въпреки това първите трактори бяха паркирани пред Бранденбургската врата още от неделя вечерта, а хиляди трактори бяха на пътя и в цяла Бавария в ранните сутрешни часове в знак на протест.

На много места полицейските управления съобщават за затруднения в движението, например защото пътищата са били проходими само в едната лента или на моменти са били блокирани магистрални отбивки. Полицията помоли водачите на трактори да разчистят пътищата.

Фермерите протестират срещу плановете на правителствотода отмени част от субсидиите и да вдигне данъците за тях. Най-голям проблем за работата им е отпадането на субсидиите за селскостопанския дизел. Съюзът на фермерите предупреди, че ако това стане, Германия няма да издържи на конкуренцията на съседните страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цяла Германия и ЕС чакат храна от тези хора. Зелените добре да помислят, че фалират ли фдрмерите е краят им.:))
112
0
 
10
 
! Отговори
До Ала бала преди 3 месеца
Какви управници, какви българи, какви пет лева! Само като видя физиономията на оня неадекватен сапунджия с мрънкащия глас и безизразно лице, или оня украинец Тагаренко, да не говорим за всички простоидиоти, и ми става ясно, че е време за сопите, да не кажа другото, и че германците се събудиха накрая, за разлика от нас.
111
0
 
6
 
! Отговори
СЛАВА на РУСИЯ преди 3 месеца
Времето на крадците изтече 30 години крадат на воля без наказано време е за сметката.
110
0
 
18
 
! Отговори
Ала бала преди 3 месеца
Германците губят и протестират.дават им дубсидии да произвеждат *** и гумени зеленчуци,които после идват и към нас. А ние със златна земя и слънце им ядем 'продукцията".Швабите с този климат имали земеделие,а ние.И те определят кое как да се субсидира.Абе управници,вие не сте ли българи бе,маймуни крадливи.
109
12
 
1
 
! Отговори
Mdam преди 3 месеца
У ссср-а протесни няма, там е както каже господаря на раята. Така както беше 50г в България, но някои все още си търсят соца, дъртаняни такива! Заминавайте си на оня свят с вашите идеали и петилетки.
108
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И там се чудят от кого да вземат, за да пълнят бюджета! Но само тук трупат дългове за бъдещите поколения.
107
1
 
17
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 месеца
АБЕ, КОЛКО Е ОТСТЪПКАТА В БЪЛГАРИЯ ЗА ФЕРМЕРСКИЯ ДИЗЕЛ....ХАХАХАААА.....???!!!ИМА ЛИ Я ТАЙЯ ОТСТЪПКА И ЗА БЪЛГАРИТЕ...????
106
27
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
САМО ОТ БИВШАТА ГДР, СА НА ПРОТЕСТА----СЪЩО КАТО НАШИТЕ КОМУНИСТИ, НЕ МОГАТ ДА СЕ АДАПТИРАТ В НОВАТА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА...ХАХАХА...МЪКА...МЪКАААААА....
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До98. В свободния пазар празните ниши бързо се променят . Фалити на фирми се закриват и създават.
104
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички от източните части на Германия . След тридесет години обединение трудно се нагаждат на свободния пазар. Навика от социализма им стой и ги мъчи. Свикнали някой да мисли за заплатата им . Да се променят им трудно , за някои и невъзможно
103
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шолци има по-големи яйца от Путин! И повече!
102
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дайнов веднага да ги наругае през дойче веле. Не може така. Тео Ушев Асен Генов трябва да дрискат глупости за Русия, никой няма право да протестира освен платените на америка.
101
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шолци,Шолци,яко те псуват.
100
4
 
23
 
! Отговори
Км преди 3 месеца
Путин е виновен.
99
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак ще караме Москвичи и Лади! Някои не са изживяли това удоволствие!
98
1
 
31
 
! Отговори
Стьопа преди 3 месеца
Купете си от последните Мерцедеси! Стават антика!
97
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз съм свидетел на няколко фалита и разпада на Германия и гнилия запад!
96
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой нормален човек не се интересува от германия.
95
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Може да закъсат за яйца!
94
4
 
53
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
Уж "бензиностанцията с ракети" трябваше да фалира - пък каква стана тя?!? Богатият Запад взе да го закъсва ден след ден - все повече и повече. - Кои ни лъжат тогава?!?