За Карл Нехамер ветото срещу България е успех

Шенген не работи, бръкнахме в раната, каза той
Обновена: 12 яну 2024 16:00 | 12 яну 2024 16:00, Нели Христова
79
За Карл Нехамер ветото срещу България е успех
Снимка: БГНЕС

В интервю по австрийската телевизия в късната емисия новини снощи федералният канцлер Карл Нехамер направи равносметка за дейността на правителството през миналата година, спирайки се на външната и вътрешната политика на своето правителство, и отбеляза като един от постигнатите успехи ветото на Австрия срещу влизането на България и Румъния в Шенген в контекста на променената общоевропейска политика за опазване на външните граници на ЕС.

Предвид предстоящите тази година избори за Европейски парламент, Нехамер изтъкна, че Европейският съюз трябва да се съсредоточи върху основните си задачи и е необходимо да се превърне отново в реалност решаването на проблемите там, където се появяват на основата на принципа на субсидиарността, предаде БТА.

"С нашето "не" за влизането на България и Румъния в Шенген направихме много важен принос, като "бръкнахме в рана", а именно във факта, че Шенген в момента не функционира, тъй като 11 от 17-те държави членки на Шенген извършват вътрешнограничен контрол", заяви австрийският канцлер. "И още един важен аспект: ние сме за Европейския съюз, тъй като мислим в посока към решаване на проблемите. Ние засегнахме проблема, България и Румъния получиха пилотни проекти от Европейската комисия, тя ги и финансира, за да бъдат укрепени външните граници. Ние дължим това на хората, ние трябва да действаме и да се борим срещу нелегалната миграция. Оттогава има движение, има напредък в Пакта за убежище и миграция, аз изтъквам това, защото Европейският съюз е важен за нас и ние като Австрийска народна партия успяхме да поставим отново на дневен ред темата миграция, да направим видим въпроса с опазване на външната граница и да „качим на лодката" държави като например Италия и Франция, тъй като резултатът зависи от програмата, зависи от това дали можем да дадем убедителен правилен отговор на хората за европейските предизвикателствата, опазването на границите е част от това и Италия и Франция вече обединяват усилията си с Австрия", заяви Нехамер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонименкакво друго може да се очаква от ограничените немски селяни с имперски амбиции, наречени австрийци - освен Хитлер и разни меки китки, за друго дали стават?
63
0
 
2
 
! Отговори
ХоХо преди 3 месеца
За какво вето говори този Безхабер , пардон Нехамер. Няма такова нещо. Съпунджията ни проглуши уште ,че е позтигнат величесвен успех. Ба си политическата БГ мизерия.
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ветото не е успех за Нехамер, а за най-новия му приятел Путин.
61
2
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 месеца
Нехамер никога не е крил, че е нацист. Нито че е расист. Казва си го публично. И си лалат с Путин постоянно по телефона. Една от директните телефонни линии на Кремъл е с австрийското канцлерство.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обикновен фашизъм. Толкоз.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на румънския президент, който каза директно на Нехамер, че е путинист.
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На този хитлерист Путин му диктува.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След срещата си с Путин пред 2022 г., за която Нехамер заяви, че уж "не била дружеска", той всъщност започна да играе контра против нас. Истината е, че Нехамер отиде да изкаже подкрепа на на най-близкия си по идеи нацистки приятел: Владимир Путин. Австрия стана проруска в лицето на канцлерското управление и обкъжението му.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-вярното куче на Путин в Европа е Карл Нехамер. С руско-сърбохърватска жилка е. Няма да върви против роднините си я! Откакто е канцлер, в Австрия *** са на почит.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този беше избран, само защото австрийците не обичат да гласуват. Като нас. Ниска избирателна активност и - тЕ ти, булка, Нехамеров ден.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво да се очаква от расист, който през 2020 г. поиска да се възстанови родното място на Хитлер? И който беше назначил жиена си за министър? И който е завършил университет, създаден от Светата инквизиция?
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И на този ще му изтече мандатът. Помислил се за вечен. А всъщност е русофил - публична тайна.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом и за двете страни Австрия от една страна и България, и Румъния , от друга е, значи е двоен успех.Като слушаме Нинова и Вигенин, трябва да припомним, че никой не е унижавал така българския народ, кактоБКП/БСП,с чиято стогодишнина история те се гордеят- отстъпването безусловно на Вардарска Македония на Югославия, предаването на тленните останки и документи на българския революционер Гоце Делчев на сърбите,репресиите, коитоБКП извърши над стотици хиляди българи, избити и ограбени от комунистите
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом и за двете страни Австрия от една страна и България, и Румъния, от друга, значи е двоен успех.Като слушаме Нинова и Вигенин, трябва да припомним, че никой не е унижавал така българския народ, кактоБКП/БСП, с чиято стогодишнината история те се гордеят- отстъпването безусловно на Вардарска Македония на Югославия, предаването на тленните останки и документи на българския революционер Гоце Делчев на сърбите,репресиите, коитоБКП извърши там стотици хиляди българи, избити и ограбени от комунистите
50
1
 
16
 
! Отговори
художника преди 3 месеца
Нали първите мигранти ги посрещахте с "добре дошли" и с цветя и рози? Какво се промени за 2 години, че България ви стана виновна за вашето "гостоприемство"
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
доста жалъки цели има тоя
48
0
 
11
 
! Отговори
Дякона преди 3 месеца
Хаха, щом такава дреболия считате за успех тогава стоите по-ниско от нашите политици! Щом такива дребнодушковци управляват Австрия, то е ясно, че скоро всичко ще се продъни в тая държава !
47
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Смрадливата гнусна българска смрад връзкарска так и не разбра че никой не иска да ги вижда в шенген начело с великите българи ланар дерибеевски и великата тиква с тъпите им бълхарски физиономии
46
0
 
2
 
! Отговори
кьорав раздава вето преди 3 месеца
Емищранти в ЕС само 3"% през България 97% под очите на Австрия
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българопитешкия отговор на ситуацията, напъшно оправдава тази реч.