Хиляди на протест в Берлин срещу крайната десница

В митинга участваха много политици
3 фев 2024 20:55, Анисия Иванова
88
Хиляди на протест в Берлин срещу крайната десница
Снимка: БГНЕС

Над 150 000 души протестираха в Берлин срещу засилващия се крайнодесен национализъм.

Митингът в Берлин беше организиран от алианса "Ръка за ръка - действай солидарно сега!". Политическите партии не са сред организаторите, но в митинга участват много политици. Лидерът на социалдемократите Саския Ескен и федералният министър на здравеопазването Карл Лаутербах се появиха заедно с плакат, на който пишеше: "Покажете на нацистите червен картон".

По данни на полицията в Берлин са се събрали значително повече хора, за да протестират срещу десния екстремизъм, отколкото беше обявено по-рано: Под лозунга "Ние сме защитната стена: съюз срещу десницата" множество хора се обявиха срещу десния екстремизъм и „Алтернатива за Германия“ в Берлин.

Основната зона за събиране при Бундестага беше "напълно заета", написа полицията в платформата X.

Според полицията на протеста присъстват над 150 000 души, а според организаторите - 300 000, съобщи БНР.

Според интернет платформата "Заедно срещу десницата" този уикенд в цяла Германия са организирани десетки демонстрации. По данни на полицията повече от 7000 души мирно са образували плътна човешка верига около парламента на провинция Долна Саксония в Хановер.

Организаторите говореха за около 10 000 участници. На плакати и табели бяха изписани лозунги като: "Човешки права вместо десни хора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И в германия ядат кюфтета. В целият свят има безделници издънки
75
0
 
10
 
! Отговори
минус ЛГБТ преди 2 месеца
Джен-дарите първи ще посегнат към насилие това е сигурно! Властта им в цяла Европа намалява прогресивно, скоро очаквам отчаяни изблици в които шарените чорапи ще прибегнат до насилие и нямам търпение да гледам отговора който ще получат! Имам кашони с пуканки и чакам пред плазмата!
74
0
 
6
 
! Отговори
До Чудя се преди 2 месеца
Не съм цитирания анонимен, но какво точно ще кажеш на прокуратурата клоуне, че ти е наранено ге-йското достойнство? ХАХАХХА Човека призовава за помитане на твойте хора на изборите, тоест отнемане на законната власт по законен начин и отнемане на незаслужените привилегии от терористичните организации като ЛГБТ итн. Не само, не са дискриминирани, а те дискриминират и тормозят останалите в цяла Европа. Скоро това ще се промени и на такива като теб наглостта рязко ще им мине!
73
8
 
1
 
! Отговори
Чудя се преди 2 месеца
До Анонимен - "Тези г.е..й..та.ци на снимката..." Ти нискоинтелигентен питек с неясен произход ли си, или си чист последовател на лилипута от червенясалия площад и на кумира му с мустачките!?!!?? И при двата случая се налага намеса: при първия, от страна на антрополозите относно наличие на нов човешки предшественик (но в начален стадий на първичен интелект); при втория от Прокуратурата заради призивите към насилие! Копейко мравкоподобна!
72
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германия има население над 80 милиона. Проблема е, че като се изключат имигрантите и тези гей-лесбо ориентираните всички останали се ориентират към националистите. Видяхме какво се случи при последното управление на националисти там - ще дойде някой наследник на ония със смешните мустаци!
71
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Протестите срещу национализма не вършат работа,той съществува,защото се опитват да затрият нациите с внос на мигранти и ще се засилва,колкото повече идват.Правителствата действат срещу народите си,искат да унищожат националностите,защото мешаницата се управлява лесно,няма единство,може да ги настройваш един срещу друг и да ги управляваш
70
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мда, и почти всички интервюирани се оказаха репортери и др. на медийни платени от правителството на шолци или такива от някоя от управляващите му партии(зилени).Много интересно защо ли!?
69
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цeнзypaтa, фeйkът, мaниnyлaциитe, инcинyaциитe и вcяkakви nogoбни kypoлaции ca cpegcтвaтa, koитo noлзвaт ynpaвлявaщитe зa мacoвo виgиoтявaнe нa нaceлeниeтo....
68
0
 
23
 
! Отговори
ЛГБТ дегенерастия преди 2 месеца
Шорущоиддната дегеннеррастия си иска комунистическо-фашисткия неолиберализъм. Тази *** трябва да се изличи от лицето на земята. "Да идват танковете"...и да почват да газят. Тези дегеннерратти доказаха многократно че с тях трябва да се действа САМО и САМО с тояга и юмруци!
67
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прекалено много ги прехвалите тез протестиращи бе, ако бяха ясни нацисти до сега да са ги опандизили АзГ, поредната порция евро-либерстия поднесана с голяма доза фекалии
66
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Немците са културни а не като вас постоянно дасе дьржат като джунгали!
65
7
 
4
 
! Отговори
Вече Тамошен преди 2 месеца
За какво са им на немците нацизьм,след като си живеят като крале!!!
64
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шорошоидите, които са комбина с истинските нацита в Украйна, драпат срещу патриотите, които не са никакви нацита, а точно обратното - искат мир и сътрудничество с Русия. Крадецът вика " дръжте крадеца".
63
1
 
11
 
! Отговори
яаожгпрл преди 2 месеца
анисия, анисия, синът ти зет да ти доведе, а дъщеря ти- снаха, в случай че, не дай си Боже си се размножило, в случай, че някойти се е прежалил
62
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичките 1500 човека ги събрали в един кадър и после добавили 2 нули отзад за статията. Сякаш не знаем как се прави!
61
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германското икономическо чудо свърши.
60
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Америка за Германия е изкарала шарените знамена.
59
1
 
33
 
! Отговори
хе хе хе преди 2 месеца
150 хиляди жители на Германия излезли на протест против нейното съществуване.
58
2
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Нaцистите приеха в Германия помагат на нaцистка Украйна.Стига ни занимавахте с нескопосаната евробезценна постановка.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Внимавайте какво си пожелавате. Крайностите никога не са добре