Превозвачи: Ситуацията с протестите е изключително тежка за нас

Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи пред Bulgaria ON AIR
9 фев 2024 09:29, Анисия Иванова
6
Превозвачи: Ситуацията с протестите е изключително тежка за нас
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Последните две седмици са изключително тежки откъм транзитен трафик в цяла Европа. Започват да се затварят и алтернативни пътища. Ситуацията в България по всичко изглежда, че се превръща в същата, каквато е в Европа. Изключително важно е да не се затварят границите на нашата държава. Това са стоки от първа необходимост, които влизат и излизат. Не бива да забравяме и чисто човешкия елемент. Аз съм солидарен с всеки един български гражданин, но трябва да осигурим безпрепятствено придвижване на стоките", коментира Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи в студиото на "България сутрин".

На много места в Европа има блокирани пътища от протестите на земеделците и тяхното недоволство създава затруднения на превозвачите.

По думите на Рашков планирането на маршрутите на всички превозвачи е изключително затруднено. Той подчерта, че е важно в такива моменти да запазим ясна и трезва мисъл как се отразява това на крайния потребител. Рашков обясни, че индустрията излиза от много тежка година с намален стокообмен и затруднено движение. ТОЛ таксите все още чакат решение.

"Ние винаги сме били градивна страна във всяко едно от отношенията. Имаме много добра комуникация с пътна полиция и с всички хора, които отговарят за безопасността на движението. Както национален, има и европейски проблем на тема "земеделие", каза Рашков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че пробегът на автомобил, който извършва международен превоз, е намалял с 30%, а това се отразява пряко върху компаниите.

"Много е важно да запазим граничните пунктове на нашата държава отворени. Ситуацията е изключително тежка. Компаниите вече са с намалена активност. Фалитите са на картата, надявам се, че индустрията ще избегне такъв сценарий", призова Рашков.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Али'бега преди 2 месеца
Очакваме КОНТРА ПРОТЕСТ на тиражии срещу зърнари!
4
0
 
1
 
! Отговори
абв преди 2 месеца
До Анонимен доста глупав коментар! Ане е ли по-добре, превозвачите да се присъединят към тях?! до колкото си спомням те, превозвачите, преди време също протестираха срещу тол-таксите, и срещу някои забрани при движение по пътищата, срещу задължителните почивки, които им наложиха със закон и какво ли не още? Не е ли време всиички, които имат недоволство да се обединят, вместо да си играем на браншове?
3
2
 
4
 
! Отговори
Патриций преди 2 месеца
Искаме меле между превозвачи и зърнари
2
1
 
3
 
! Отговори
Всякаква из мет преди 2 месеца
Протестира за пари за помощи хотелиери гостилничари милицюнери въглищари зърнари и тн само про стия ГанYO не протестира че заплатата е по малка от социалната помощ в чужбина че законите са фиктивни за комунистите и бокл убити от ДС и чорбаджиите ги заобикалят .Това явно е народ робско минало и с бъдеще в Малашевци.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека превозвачите за направят контрапротест на зърнарите когато сеят и жънат.