Хиляди на демонстрация срещу расизма и антисемитизма в Мюнхен

Вълната от протести в Германия започна през януари
43
Хиляди на демонстрация срещу расизма и антисемитизма в Мюнхен
Снимка: БГНЕС

До 100 000 души са участвали в демонстрация в Мюнхен срещу расизма и антисемитизма, провела се вчера вечерта, предаде БТА като се позова на ДПА.

Данните са на полицията в града, докато организаторите на проявата, протекла под наслова: "Море от светлини за демокрация", казаха, че в нея са се включили до 300 000 души.

Демонстрации срещу крайнодесния екстремизъм бяха организирани през  целия уикенд в Германия.

Вълната от протести в страната, започнала още през януари, беше породена от информации, че на среща в Потсдам на крайнодесни активисти и политици от "Алтернатива за Германия", на която са присъствали и представители на десноцентристките християндемократи, се е говорело за изгонване от Германия на чужденци, в това число и имигранти с германски паспорти и кандидати за убежище.









 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ние праим луков марш ала не сме фашисти или нацисти не не не сме бе сириозно
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баба Меркел ги подреди така с тези мигранти, заради които немците се видяха в чудо. Бабата по произход е полска еврейка, така че няма защо да се чудим откъде се пръкна в наше време този антисемитизъм.
36
1
 
3
 
! Отговори
Спомняте ли си, че преди 2 месеца
преди няколко години имаше смутове в онези германски градчета, в чиито училища се бяха опитали да наложат изискване момичетата да носят панталони,дебели чорапи и затворени обувки дори в началото на учебната година,която там започва през август?Причината била, че според пришълците обутите на бос крак сандалки се считали знак, че момичето приканя към извънбрачен секс всеки мъж,дори и непознат и че това важи и за деца, още невлезли в пубертета.Тогава родителите германци надвиха,но какще е занапред?
35
1
 
3
 
! Отговори
В столовата в у-щето преди 2 месеца
хранят детето ти непълноценно, въпреки че училището се издържа с твоите пари, а не с тези на пришълеца. Угаждат на неговия каприз и ако ти протестираш,това се счита престъпно. Но когато неговото синче седне на чина, извади запалка и подпали русите къдрици на твоето дете, не го изключват от училището нито прогонват семейството му от Германия, а ти казват, че културните традиции на това семейство изискват момиченцата да носят забрадки и че ти трябва да проявиш разбиране и да не ги дразниш!
34
0
 
2
 
! Отговори
Вече било престъпно, преди 2 месеца
да протестираш, че в училищните столови от няколко години вече не се готвят германски традиционни ястия, защото съдържат свинско месо, макар че е доказано, че това месо е полезно за децата особено през зимните месеци? И защо са забранили свинското в училищния стол? Защото отначало било решено да се готвят ястия без свинско за онези деца, които по религиозни причини не ядат такова. Да, ама родителите им рекли, че не са съгласни ДА СЕ ВНАСЯ СВИНСКО в същите помещения, в които ще ядат децата им!
33
0
 
5
 
! Отговори
Значи вече се счита преди 2 месеца
за крайнодесен екстремизъм, ако започнеш да недоволстваш срещу това, че те изнудват с парите от твоите данъци да храниш някой неграмотен кандидат за уличен чистач, който е довел от своята страна цялото си 15-членно семейство, в което само той ще работи, а останалите ще цоцат соц.помощи?
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Протестират срещу антисемитизма в Сектора Газа ли? Казват, че числото на убитите и ранени семити в тази част на света приближата 100 000.
31
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Късно е. Германия падна в ръцете на исляма.Избиха 6 милиона евреи в Европа, които бяха от векове люлката на немската култура и наука... Век по-късно вкараха 60 милиона ислямисти, които не само, че никога няма да са част от Европа, а и ще да я унищожат.
30
0
 
4
 
! Отговори
аби преди 2 месеца
Такива готованковци и безделници,дето живеят на гърба на света,са доста!Излезе статистика за милионерите в Газа-1300 само милионерите,а господарите им -милиардери,живеят в палати със всички екстри-по света!Пак от парите на трудещи се европейци и част от света!!!
29
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Анонимен/12 "На тия протести няма, етнически германци" - Ц. На тия протести, както и на тези 2014та СА етнически германци. Факт.
28
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Трак/16 "Това не са германци ... " - Ц. Това са германци - мелеси, лгтб, терористи, неолиберални изврътеняци. А Хитлер Е австриец.
27
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Същите тия протестираха 2014та в Кьолн, Дщселдорф и Берлин за повече афганистанци, че никой не им обръщаше полово внимание.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 23 : Правилно, палестинците трябва да се изтребват от малки, че после се радикализират и стават трудни за убиване.
25
1
 
3
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
До 14 Българин. Прочетете книгата на Ричард Харууд "Лъжата за шестте милиона".
24
1
 
10
 
! Отговори
22-ри преди 2 месеца
на първия ти въпрос - те ако работеха, нямаше да са 100 хиляди на протест, ами щяха да си бачкат и никой да не ги закача. По повод останалото - ами те са си имали и земята, и диамантените, кобалтови и златни залежи, но нищо от това не са развили като индустрия. Ама по-лесно да лежиш на припек и като огладнееш да гониш антилопа с пръчка. Сега още по-лесно - нищо не гониш, добрите европейци ще ти го сложат направо в устата.
23
0
 
7
 
! Отговори
От 10 хил преди 2 месеца
Има няма, ги изкарват 100 хил. Ха ха ха
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оня с ушищата който в момента избива палестински деца , сигурно е много доволен.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До СкороИ кой ще им работи на немците. А и като си тръгнал и те да се махат от държавите в Африка, Азия и прочие, че навсякъде са се намърдали като земевладелци и господари. Да изчезват от мините за кобалт, диаманти и злато. Немците са повлияли в пъти по-зле на тези хора, отколкото те са страдали от тях.
20
1
 
6
 
! Отговори
Идват преди 2 месеца
Ако не алтернативата ще са други! Процесите които те сами стартираха не могат да бъдат спрени ! нито с протести нито със сила! Второто би било забавно да се гледа, как джендаци се бият в истински бой!
19
2
 
8
 
! Отговори
Мисир Ко? преди 2 месеца
Защо не запалиха някое палестинско бебе в знак на солидарност с тези които защитават?!? ***!