Крит - новият маршрут на мигрантите до страните от Европа

Пристигат от Либия със стари дървени лодки, тафиканти им обещават Италия
12
Крит - новият маршрут на мигрантите до страните от Европа
Снимка: БГНЕС

Крит се е превърнал в нов маршрут за нелегално влизане на мигранти в европейските страни, предупреждават от бреговата охрана на острова и настояват за спешни мерки по прекъсване на трафика.

Само в рамките на няколко часа с три лодки пристигнаха 160 нелегални мигранти, съобщават от морската охрана.

Президентът на Съюза на бреговата охрана на Източен Крит Георгиос Сфакианакис говори за "нов Еврос". Повтарят се събитията с масово влизане на нелегални мигранти, както беше в област Еврос, които този път пристигат от Либия. Използват се стари дървени лодки, които трудно издържат на вълни и достигат до Крит, като трафикантите им са обещали да ги превозят до Италия, предаде БНР.

Трафикантите промениха маршрута, категоричен е Сфакианакис. Причината е, че в Еврос изграждат стена, засилена е охраната на голяма част от егейските острови и намират път до Крит, коментират от местната полиция.

Съюзът на критската брегова охрана се обърна за спешни мерки към правителството да се подсилят пристанищните власти, защото "Крит се превърна в мишена на мрежа за трафик на мигранти към европейските страни".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Критмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кво нещо е кармата... Древните гърци, познати още като данайци, пристигат от Либия, докато днешните гърци пищят, че пристигат нашествиници от Либия...
9
0
 
2
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Германия не ги иска, та ще се задоволят с България или Чехия, само и само да са в Европа. Скоро ще правим ограждения по плажове, а спасителите ще прелитат със самолети натоварени с гости.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен -"Австрийските мигранти кацнаха ли вече на Летище София.."-----Да, единият самолет в 10.30, другият в 13.00 ч.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Австрийските мигранти кацнаха ли вече на Летище София, чакаме ги с букети цветя и Денков чувам им е предложил жена си и доведената дъщеря в знак на приемственост!
6
1
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Това,че са пристигнали три лодки за няколко часа не е причина да се мисли,че ще бъде масово. Причина да се мисли такова нещо е случващото се на българската граница,където полицаите ,без това да се обявява публично, вкарват и разпределят мигрантите из села и градове на страната. Крит -Италия е прекалено рискован маршрут,за да бъде масово използуван. Сложете по една камера из нашите села около границата и ще получите инфаркт от факта на навалицата,пристигаща без никой нищо да не Ви каже.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато ни занимават с глупости, днес пристигна чартър с първата порция мигранти, любезно договорена от сглобката.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дръжте ги три дена гладни и ще проговорят. После ги върнете откъдето са.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо не ги връщат?
2
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Ех, тия мигранти и днес списващи тафиканти...
1
1
 
11
 
! Отговори
Рико преди 2 месеца
Бреговата охрана трябва да стреля по амуджите и никой да не препари Европа