Безредици в Брюксел: Фермери запалиха гуми в центъра на белгийската столица

Земеделците не са доволни от мерките на ЕС
Обновена: 26 фев 2024 11:51 | 26 фев 2024 11:51, Нели Христова
164
Безредици в Брюксел: Фермери запалиха гуми в центъра на белгийската столица
Снимка: БГНЕС

Брюксел тази сутрин отново осъмва под обсадата на тракторите на недоволни земеделци. Протестът е по повод на днешния европейски съвет на министрите на земеделието в ЕС.

Белгийските медии съобщават, че още преди зазоряване трактори са проникнали дори в историческия център на белгийската столица и са достигнали до площад "Гран плас", информира БТА.

Около 10:00 часа протестиращите запалиха клада от гуми, но тя бързо беше загасена от пожарникарите. На мястото на протеста има много жандармерия.

Земеделците имат разрешение да протестират пред основните сгради на институциите на ЕС по-късно днес. Движението в района е силно затруднено, като засега се съобщава за стотици трактори в града.

По време на протеста на земеделците през януари в белгийската столица протестираха фермери с около 1300 машини.

Земеделците отново настояват за облекчаване на правилата за тяхната работа.

Те се обявяват против двустранните търговски споразумения на ЕС и възразяват срещу сключването на подобна договореност с държавите от Меркосур - Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да така е , но за да направят като в Китай , нямаше да могат да крадат толкова много , с милиарди буквално . Дори не осъзнаха , че унищожиха държава на 1300 години с техните кражби .Китай просто доказа на целия свят , че системата работи . Сега изобщо не им търпя лицемерието за зелени сделки , като навсякъде е пълно с пластмаса и найлонови торбички , при соца нямаше такива неща , а навсякъде блестеше от чистота .
120
0
 
4
 
! Отговори
До 130 преди 2 месеца
Нас Горбачов не ни интересува! Ние никога не сме били реална част от СССР. Ние и преди 1989г пак си бяхме част от Европа и работехме със всички и на изток и на запад. Голямата грешка при нас дойде със смяната на модела поради това че заложихме изцяло на пазарен модел без да осъзнаваме че тоя модел не е подходящ за нашите условия. Тука трябваше да се направи държавен капитализъм както го направиха в Китай. На нас там ни беше силата. След като разбихме държавните фирми се видя грешката.
119
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А фермери, това са копейки.
118
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не споменавай дори това свято има на другаря Живков ! Социализма издържа много години и построи и разви държавите , създаде общества ! Недоносче се оказа защото Горбачов се продаде на измамния запад . При соца имаше план за развитие с години напред .Днес хората не знаят какво ще стане след 6 месеца . Български инженери проектират 3000 язовира , български строители ги строят , с български материали , разбираш ли какво е организация , айде някой да го направи сега .
117
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никава демокрация няма , жунгла с надрусани ексземпляри , това е .
116
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изгарянето на Европа започна много преди войната в Украйна, то е резултат от вътрешните противоречия в атлантическия басейн, защото Европа на Меркел се опитваше да бъде самостоятелен геополитически играч, тя можеше да възразява. А войната в Украйна просто показа защо ЕС всъщност е бил създаден... Не за силна Европа, а за удобна, контролирана Европа.
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ изтощават Русия, мобилизират НАТО, защитават глобалното си превъзходство, източват Европа през договори към американския ВПК и същевременно подготвят Европа за доброволна конфронтация. С цел, както казват от Пентагона, подкрепа на външната политика и националната сигурност на САЩ.
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 122 .Какво да ти предложа като система ? Социализма беше перфектна система .Всичко е осигурено за живота и здравето на всеки отделен човек , държавата е собственик на всички ресурси и така е редно .Парите имат покупателна способност .Наркотиците са забранени .Спорта е на висота . Едно нещо за да се пусне на пазара минава тестове , а преди това е разработено от науката .Курортите и плажовете са на хората и са със свободен достъп .Жилищата са достъпни и има чистота навсякъде .
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъкмо си пуснах великата реч на другаря Живков от 9 април 1987г. Чакам сега някой голям началник да направи такава реч за бъдещото преустройство на ЕС. Да даде най после знак че краят е близо. Както другаря Живков даде знак 1987г и малко по късно през 1989г сам заяви от трибуната че "социализъма е едно недоносче" и "ние си имаме работа с едно недоразвито общество". Евала че накрая призна истината пред целия народ. Дали тези в ЕС имат топки да направят същото и да признаят провала?
112
0
 
2
 
! Отговори
Въглероден данък преди 2 месеца
Д-р Гилотен си заточва инструмента и чака включване.
111
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За какъв капитализъм говорим като цяла европа спазва зелената сделка , никой друг не спазва изкарва евтина продукция , продава и реализира печалби , а спазващите сделката имат скъпа продукция която залежава по складовете .Същто е и с автомобилите ,Китай нищо не спазва и прави чисто нови коли с всички екстри за по 10 000 евро .Тука , за да угодим на някой , ще ядем скаклци и ще изправяме криви краставици
110
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В момента демокрацията, съчетана с пазарно стопанство, е най-удачна за държавен модел от гледна точка на справедливост, равнопоставеност, разпределение на блага и обществено развитие. Който я критикува да предложи нещо по - добро. Уточнявам, че не визирам путински изм...яри, които реват "ЕС се разпада" и "долу" - за тях независимост означава зависимост от източният им господар, а демокрация - русификация и русский мир. Но, мерси!
109
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не може да е съюз ! В едната държава минималната заплате 2500 евро , в другата 450 евро , за една и съща работа , вършена от хора с две ръце , два крака и една глава .Такава измама се оказа това в което ни въвлякоха преди 30 години , че не знам как търпим още
108
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зърно ще има . Украйна ще дава . Няма смисъл да се пилеят пари за субсидии . https://dzen.ru/video/watch/65db679e8ec89f0a3ed92d6d
107
0
 
6
 
! Отговори
Карадайкооглу преди 2 месеца
На мозе да баде!Ойро съюза, не беше ли най-добрия съюз?
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ контролират своя васал Европа чрез конфликта в Украйна-Администрацията на САЩ очевидно не е заинтересована от прекратяване на огъня или дипломатическо разрешаване на конфликта в Украйна, тъй като това е в полза на американските производители на оръжия и доставчици на енергия. Вашингтон използва тази ситуация, за да вземе надмощие над Европа и да подобри търговския си баланс, заяви членът на Бундестага Севим Дагделен.
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това ли е демокрацията ? Това ли е капитализма ? Всичко се оказа една голяма измама , за да и развалят уредения социализъм !
104
1
 
1
 
! Отговори
Църквата на Гумите преди 2 месеца
*** които палят гуми, очевидно не живеят само в България, както и да е СРАМ за ВАС!
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде е Дайнов с глупостите?
102
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой в Европа вече не ще ЕС.