ЕНП ще поиска пълно приемане на България и Румъния в Шенген

Очаква се да бъде одобрена кандидатурата на Фон Дер Лайен
6 мар 2024 09:21, Елка Василева
16
ЕНП ще поиска пълно приемане на България и Румъния в Шенген
Снимка: БГНЕС

Европейската народна партия (ЕНП) ще проведе днес и утре своя конгрес в Букурещ.

Очаква се на него делегатите да подкрепят кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за втори мандат като председател на Европейската комисия. Други кандидати за поста не бяха издигнати, посочва БНТ.

ЕНП ще обсъжда и предизборната си стратегия и манифест за предстоящите през юни европейски избори.

Конгресът на ЕНП от Букурещ ще поиска присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство възможно най-скоро. Това ще бъде записано в предизборния манифест, който ще бъде гласуван и който ще залегне в основата на политическата програма на ЕНП за следващите пет години, написа във фейсбук заместник-председателят на групата на ЕНП в ЕП Зигфрид Мурешан.

От името на ГЕРБ, която също е част от ЕНП, речи на конгреса в Букурещ ще произнесат Мария Габриел и Бойко Борисов.

В ключовия форум за най-голямото европейско политическо семейство ще участват над 2000 делегати от 48 партии, както от държавите-членки на ЕС, така и от страни извън общността. От българските партии освен ГЕРБ в ЕНП членуват СДС, ДСБ и Движение България на гражданите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
ЕНП ще поиска България и Румъния да го поемат напълно. Сега разбрахте ли защо ни облъчват толко с тия транс *** тъпотии?
10
0
 
1
 
! Отговори
България преди 1 месец
Чужденците ако освинят шенгенската зона България може да излезе от шенген и да си върне контрола върху държавните си граници.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С шенген ще стане по-зле откъм бежанци. Ще ни наводнят, директно тук ще идват от Турция да се регистрират и после трябва да им изплащаме помощи, където и да се намират.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом изпълняваме критериите е нужно да покажат, че този съюз е основан на принципи, а не на частни интереси. Стига унижения по тези измислени граници. Ако продължават да ни третират като треторазрядни, да се махаме. Има вече достатъчно алтернативи, където ще ни считат за равноправни и няма да се гаврят разни измислени шваби
7
1
 
4
 
! Отговори
Давайте го преди 1 месец
Тоз Шенген, че тия дето ги докарахте със самолети в България нямат търпение да се върнат при вас.
6
13
 
6
 
! Отговори
Ако стане, ще е герб преди 1 месец
Ако нещо стане в тази държава за хубаво, ще го направи Бойко и ГЕРБ. Да, слагайте минуси, но последните 12 години е така. Иначе, да, много обещания за визии за София, концепции за България, Шенген и и еврозони. Най-близо до еврозоната и Шенген бяхме при ГЕРБ и вече щяхме да сме там. Но народа се подведе по славчовци, кирчовци и асенчовци, които като едни батмани и момини сълзи щяха да чегъртат и спасяват народа, чисти и неопетнени. Три изгубени години. Засега.
5
1
 
7
 
! Отговори
България над всичко преди 1 месец
ЕНП може да си иска.. каквото си иска!!на Виена й е през оная работа
4
1
 
5
 
! Отговори
ууууууууууууууу преди 1 месец
сетила се мара фа се побара
3
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПОПУЛИЗЪМ ЗА ЕВРО ИЗБОРИТЕ!!! БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА АВСТРИЯ ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ! ТОВА РЕШЕНИЕ НЕ СЕ ВЗИМА ОТ ПАРЛАМЕНТА НА ЕС! ШЕНГЕН Е ОТДЕЛЕН ОТ ЕС ПАРЛАМЕНТА.
2
11
 
10
 
! Отговори
не сме втора ръка преди 1 месец
Ние също не ви искаме, вие не сте ни господари. За да ни разрешавате нещо. Време е краварите и евро.пед.алите да разберат, че ние сме европейци и без вмирисания ЕС.
1
6
 
9
 
! Отговори
Хабибито преди 1 месец
Ние искаме в Шенген но си искаме и референдума който вие ни отнехте !!!!!!