Радев: Поведението на някои политици в РСМ ги отдалечава от ЕС

Президентът коментира позицията на Пендаровски за македонско малцинство у нас
10 мар 2024 14:55, Анисия Иванова
10
Радев: Поведението на някои политици в РСМ ги отдалечава от ЕС
Снимка: БГНЕС

Антиевропейското поведение на някои политици в Северна Македония и отношение към нашата страна в никакъв случай не им носи ползи и ги отдалечава от членството им в Европейския съюз (ЕС).

Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти в Летница позиция на президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски за съществуването на македонско малцинство в България.

„Явно някои политици в Северна Македония се опитват да опознаят действителността по трудния начин. Това не им носи никаква полза. Напротив – те имаха достатъчно поводи и събития досега да се убедят, че тяхното антиевропейско поведение и отношение към нашата страна в никакъв случай не им носи ползи и ги отдалечава от членството им в Европейския съюз“, каза Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ЕСРумен РадевРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
0
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
БАЛКАНИТЕ СИ ИСКАТ ДА ЯДАТ БОЙ С РУСКА ПРЪЧКА !!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каза Руския президент на България. И Копейкин твърди същото, а той е срещу ЕС и НАТО.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев ако зависеше от теб, Ние отдавна да сме далеч от Евопейския Съюз и НАТО. Ти си един предател и нищо повече. Колкото по-рано България се освободи от хора като теб ,толкова по-добре. А само от Македонците зависи дали ще бъдат час от ЕС или не. В Европа всички те наричат Руския президент на България. Тук може и да се заблуждаваб,но на Европейците им е всичко ясно. Те не се подлагат на манипулации, както в България определени хора.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Bul gur Клоуне,на нас не ни трябва да ни казват никакви историчари,каков е Гоце Делчев,защото той сам си е казал,че е българин.Ние четем документи,а вие учите белетристика.
5
8
 
4
 
! Отговори
Петър Младенов преди 1 месец
Браво на президента! Пендарата ще си плати за думите! Политически труп, който обича много да говори и после да се измята от думите си. Всички помним преди години как беше казал че Гоце Делчев е българин и викаше на Б. Борисов нежно "Любави". После взе да се прави на големия мъж. Който се счита за македонец в България, за окупиран от татарите и угнетен от българската държава, нека да се откаже от българското си гражданство в знак на протест! А онези от Скопие да си върнат българските паспорти!
4
9
 
7
 
! Отговори
Bul gur преди 1 месец
Радев,добре е да познаваш историята и независимо ,че си български президент да казваш истината,колкото и да се опитват всички агенти,ченгета,пишман историци,платени манипулатори,агитатори да промити мозъците в България от ден първи на раждането ни.Ако ти е трудно да приемеш историческата истина такава каквато е, е по добре да замълчиш.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Благоевград Давайте ни македонски паспорти като има малцинство в бг и ще гласуваме в РСМ:)
2
18
 
8
 
! Отговори
Благоевград преди 1 месец
От 1990 г.до днес България е осъдена в Съда в Страсбург 17 пъти за нарушаване Човешките права на етническите македонци и македонки в България.България да признае македонците в България и българският съд да регистрира македонските Организации в България.
1
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев ни провали а РСМ само се възползваха. Радев сложи ПП на влас и свалиха ветото.