Ако Украйна се предаде, руските войски ще са на границите на ЕС и няма да спрат

Очевидно е, че Путин се вижда във война със Запада, коментира Борел
20 мар 2024 13:38, Елка Василева
419
Ако Украйна се предаде, руските войски ще са на границите на ЕС и няма да спрат
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Украйна развее бялото знаме и се предаде, тогава в Киев ще дойде марионетен режим, украинците ще бъдат премазани и руските войски ще бъдат на нашите граници. Можем да бъдем сигурни, че няма да спрат там. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел на съвместна пресконференция с украинския премиер Денис Шмигал и еврокомисаря по въпросите на разширяването и съседството Оливер Вархей.

По неговите думи в последните дни руският президент Владимир Путин е заплашил с Трета световна война. Очевидно е, че той се вижда във война със Запада, коментира Борел.

Върховният представител призова ЕС да постигне споразумение за използването на приходите от запорираното в ЕС руско имущество в полза на Украйна. Трябва да предприемем бързи стъпки, от седмици обсъждаме този въпрос, предложих 90 на сто от тези приходи да бъдат за военна помощ за украинската страна, добави Борел. Той уточни, че става дума за около три милиарда евро годишно.

По неговите думи с решенията от последните дни ЕС е осигурил 33 милиарда евро за военна помощ за Украйна, а на двустранна основа с Киев са сключени споразумения за още поне 20 млрд. евро до края на годината.

Еврокомисарят Вархей посочи, че от началото на войната Европейската комисия е осигурила 95 млрд. евро помощ за Украйна, включително за подслоняването на украинските бежанци.

Премиерът Шмигал изрази очакване следващите европейски санкции срещу Русия да окажат натиск с налагането на мерки срещу руската енергетика, металургия и финанси, включително срещу "Росатом" и други организации от руската ядрена енергетика. Настояваме за конфискуване на цялото запорирано руско имущество, за да може агресорът да плати за щетите, които нанесе на Украйна, призова той.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затова ли спретнахте този циничен и жесток терористичен акт,без аналог в съвременната история, бе дедуци? Агонията на запада няма се спре да мачка всичко по пътя си. Все едно. Каквото и да правите с последни издихания-заминавате дружно в ада. Сатаната знае какво да прави с вас.
377
0
 
1
 
! Отговори
Колю преди 1 месец
ХА ХА ХА ,ЖАЛКО ЧЕ ГО ОТНАСЯ ЕВРОПА .ще я съсипят .Русия просто се защитава.Всеки вече го вижда и разбира,Но пустите му вампири
376
0
 
2
 
! Отговори
Х преди 1 месец
Искам да видя първо него на фронта с цялото му домочадие. И после да иска от другите да воюват.
375
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е и.Нека.Защо само Украйна да се мъчи,нека видим кой -кого.Това не е заплаха или перспектива,това е план на мордор ,сроковете се уточняват.След 1939 г беше същото,западЪТ пак се кумеше...Поживем -увидим,извинявам се за използването на древен език.
374
2
 
3
 
! Отговори
Раковски преди 1 месец
Червената пропаганда все още работи. 45 години чакахме загниващия запад да падне, още го чакаме. Нека да дойде Путин пак да ни говори същото. Овце си бяхме и ще си останем. Робски народ управляван и шантажиран от една мутра. Заслужаваме си съдбата. Заспала шматароци сме всички. Който ни освободи той ще ни пороби.
373
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то НАТО се бие в Украйна. Всички страни се съзтезават да дават оръжия, а и постоянно излиза информация и бойци от НАТОвски държави. Иначе Русия ще напада НАТО.
372
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Украйна се предаде, руските войски ще са на границите на ЕС и няма да спрат.РЕШЕНИЕТО: Трябва незабавно да се купят от САЩ оръжие и ракети на стойност ПОНЕ 200 милиарда. за да се гарантира мира. Щото освен че се намърдаха като посредник между Европа и Русия и присвоиха стокооборот за близо 500 милиарда долара годишно, американците искат и да продадат произведеното си оръжие което залежава в складове им след края на офанзивата им в Близкия изток и Северна Африка. Накратко: Путин е виновен.
371
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни глупости
370
0
 
2
 
! Отговори
Сомнамбулски сънища преди 1 месец
До 369. Bg. Рзпалват войната тея обсебени от рогатия хора пълни с глупост. Дайте тези пари за България, да си ооравим държавата. . . . . Да ги открадне Баце ли или още по лошо пелтека на канадската клика! Да вземат да избомбят тази държава, че с избори не става!
369
2
 
6
 
! Отговори
Учете география! преди 1 месец
. . . и руските войски ще бъдат на нашите граници! . . . Някак си е точно наобратно. НАТО е на руските граници! Преди НАТО беше отдалечено на един санитарен коридор от соц-страни, а сега е от средата на 90-те на руските граници Литва, Естония и.т.н. Така, че преповторете географията! Като приказката на Андерсен с агънцето и вълка, който казвал на агнето, че му мътело водата в реката въпреки, че стояло по надолу! Сега вече агненцето обаче се превърнало във вълк единак (Путин май му беше името) и
368
5
 
1
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
И без да се предаде Руската армия ще е на границата с Полша и ще чака само да я нападнете за да ликвидира нато и ес !!!
367
2
 
12
 
! Отговори
Жаден за война преди 1 месец
Ето как се поддържа огъня. С простотия. Ужасяващо неадекватни европейски чиновници.
366
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога Путин няма да започне война с НАТО,ТЕ ПРОСТО ИСКАТ ДА СИ ВЪЗВЪРНАТ ТЕРИТОРИИ ОТ БРЕГОВАТА ЧАСТ КЪДЕТО ИМ Е РАЗПОЛОЖЕН ВОЕННИЯТ ФЛОТ-само плашат хората,за да оправдаят парите които се дават на украинците..
365
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е за това е боя. Какъв да бъде марионетния режим в Куiф - западен или източен.
364
4
 
16
 
! Отговори
Реплика преди 1 месец
Ако ЕС продължи да се превръща в бъррдак на САЩ и Великобритания, то населението ще се радва искрено на пристигането на руските войски
363
5
 
9
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
Ядохте чепатият и Англия ,сащ ,Украйна ,ес и цялото умрялото нато !!!
362
2
 
14
 
! Отговори
Bg преди 1 месец
Рзпалват войната тея обсебени от рогатия хора пълни с глупост. Дайте тези пари за България, да си ооравим държавата.
361
3
 
6
 
! Отговори
Ватикана преди 1 месец
Тази война е малко като ковида , а тази в Газа като еболата...
360
3
 
18
 
! Отговори
Матадора от Надарево преди 1 месец
Финландия, Полша,Латвия,Литва, Естония не са ли в ЕС и не граничат ли с Русия? Самия САЩ граничи с Русия в Аляска... Бореле ? Украйна няма как да си върне Крим да сядат на масата, че замириса на цезий 137...
359
2
 
9
 
! Отговори
Приказват глупости преди 1 месец
или действително ги е страх!