Фермери блокираха района около евроинституциите в Брюксел

Настояват за по-добри доходи и да се отпусне „екологичната хватка“
Обновена: 26 мар 2024 12:42 | 26 мар 2024 12:39, Елка Василева
16
Фермери блокираха района около евроинституциите в Брюксел

Районът около европейските институции в Брюксел е блокиран от сутринта от протестиращи фермери. Протестът им съвпада със заседанието на министрите на земеделието, които разглеждат предложенията на Европейската комисия за облекчаване на административната тежест върху тях, както и за дъмпинга от украински внос.

Още по темата
Този път на протест са основно белгийски фермери, както от Валония, така и от Фландрия, има и присъствие на земеделци от съседна Нидерландия, предаде кореспондентът на БНР.

По данни на един от синдикатите при миналия протест е имало около 900 трактора в Брюксел, сега те са значително по-малко. Това, което протестиращите споделиха пред БНР, е, че настояват за по-добри доходи и както се изразяват, да се отпусне хватката, свързана с екологичните изисквания.

Те отричат протеста им да е пряко свързан с украинския внос, един от тях заявява, че иска да се забрани на хората да купуват земеделски продукти под тяхната себестойност и също така е против споразумението с Меркосур, защото създава нелоялна конкуренция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези протести не трябва да спират докато не се промени цялата престъпна система на избраната-от-НИКОЙ ЕК. Да се свали този едноличен диктат над целия ЕС и тотално да се смени системата към пряка демокрация. Иначе за фермерството няма бъдеще. Ще го унищожат и съсипят както всичко останало, ще ни карат да ядем червеи и скакалци. Това е реалността.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само така фермери - смачкайте брюкселските к0муняги. Преялите с власт бюрократи от брюкселския партиен дом само се чудят как да скапят всеки бизнес в Европа.
11
0
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
НАТООВЦЕ , ТОВА НАПРАВИХТЕ ОТ ДОБРАТА СТАРА. ЕВРОПА СЕ - СКАПАНАТА ЕВРОПА !!!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са забравени стандарта за кривите краставици и банани, като дойде гладната криза умитите еврочиновници отмениха глупостите, които си съчиниха, сега ги овърлят с гюбре и не си дават сметка същите евросмешници, че с шума, евраци не се пълни тенджерата. Не е далече денят, в който ще питат от Брюксел къде се'рат гладните
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта на Брюксел е да предизвика хранителна криза и така да ни принуди да ядем скакалци, бръмбари...
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блокираха и центъра на Лондон, Уестминстър.
7
0
 
6
 
! Отговори
Да им блокират преди 1 месец
Хладилниците трябва
6
0
 
13
 
! Отговори
ъхъ преди 1 месец
Няма лошо. Може и пак да засипят брюкселските зелки с ***. Те фъшкиите се отразяват добре на брюкселските зелки.
5
3
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
тия (и наще) кви балтии и ревизии ги чакат като минат евроизборите, не ми се мисли. ше има да се връщат субсидии и да се реве по медии от сутрин до вечер.
4
14
 
4
 
! Отговори
хайде стига преди 1 месец
ни занимавахте с измислените пртести,на шепа фашисти,като им се вкарва безплатна работна ръка на тия не реват срещу европейските директиви,но ако някой вкара по-евтина храна опищяха света
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фермерите са путинисти - не виждат ли, че ЕС-то процъфтява - затварят се производства, което значи по-малко вредни емисии и по-малко недостиг на работна ръка;.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брюксел подари на Украйна повече от 50 милиарда ,а за собствения си народ няма )да качат на трактора фондерлаен да я разкарат по улиците на Брюксел)
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бой на Урсула за пари :)))