Нова гореща вълна започва в Гърция, температурите до 40°C

Следващите месеци също ще бъдат по-топли от обичайното
16 юни 2024 21:58, Анисия Иванова
12
Нова гореща вълна започва в Гърция, температурите до 40°C

През следващите няколко дни се очаква нова гореща вълна в Гърция, като термометрите ще достигнат 40°C. В Атика температурите ще достигнат 36°C във вторник и сряда, докато в западната част на страната се очаква нова гореща вълна, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Според метеоролога Йоргос Цатрафилиас "горещата вълна е нещо от миналото, но през юни температурите ще се задържат (5-8 градуса над нормалните) и всъщност ще имаме първите 40 градуса  в средата на седмицата, този път в Западна Гърция".

Несъмнено юни тази година се очертава, като един от най-горещите месеци. По отношение на развитието първата оценка (а не прогноза) за продължаване на лятото е, че следващите месеци също ще бъдат по-топли от обичайното. Според услугата "Copernicus" вероятността температурите да бъдат над нормалните нива през юли-август-септември е повече от 60%.

Температурата на въздуха днес слабо се повишиха и достигнаха 34-36°. В островната част на Гърция температурите са 31-32°C, локално в Додеканезите и  остров Крит 33-35°C. Северен вятър от 3 до 5 бала, в източната част на Беломорието на места до 6 бала по скалата на Бофорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от ЕС
Фенове се биха с маси и столове преди мача Сърбия - Англия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Колев преди 4 седмици
Да ми адът главата
8
1
 
2
 
! Отговори
Почивка преди 4 седмици
Всички които отиват на почивка в Гърция хубавата Гърция
7
0
 
8
 
! Отговори
Иван Анисий преди 4 седмици
Я, я, я, вундабаааа - климатичен преход, глобално затопляне, въглероден отпечатък половин градус до 2030 ,знаем ви псих00порките! Лято е бе,зеленясали екокли3матици :) Зелената сделка се сгромоляса,завода на про100 КирчУ в Ловеч за електрички е построен,Урсулю Фродолайнен отива в кауша,Грети Тулумберг си има нов каучуков приятел с по-мощни екобатерии... това е! Еколибера3тията в шок и ужасТ! Айде у лево!
6
0
 
14
 
! Отговори
Глобален Затоплист преди 4 седмици
Глобалното затопляне започва всеки юни в северното полукълбо и всеки септември в южното! Нарича се смяна на сезоните, а ние с него плашим простите ***!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е колко да е в Гърция, ако е (-40), лятото ще е нормално. Айде и зелените да се поспрат малко.
4
0
 
16
 
! Отговори
АМИ ЛЯТО Е преди 4 седмици
Aми лято е... За сефре е толкова горещо, разбираш ли...
3
4
 
18
 
! Отговори
Споко преди 4 седмици
Ужасът за мутракис идва. Казва се на море в Гърция. Мутракис духакис с непалският персонал в бетонните коптори.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Несъмнено юни тази година се очертава, като един от най-горещите месеци" несъмнено, забравили сте преди 20тина години как и нощем през юни бяха 30+ градуса и нито на отворени прозорци, нито гол върху чаршафите можеше да се спи
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЛЯТО В ГЪРЦИЯ СЕ КАЗВА ТОВА