’избула заплаши »зраел и  ипър с война

“ова включва и възможни мишени в —редиземно море
19 юни 2024 21:12, јниси€ »ванова
53
’избула заплаши »зраел и  ипър с война
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/EPA

Ћидерът на ливанската шиитска групировка "’избула" ’асан Ќасралла заплаши днес, че неговото движение ще се сражава "без правила" и "без горна граница", в случай че избухне по-широк военен конфликт с »зраел, и че в »зраел н€ма да има м€сто, защитено от атаки на "’избула", предаде –ойтерс.

¬ телевизионно обръщение Ќасралла каза още, че това включва и възможни мишени в —редиземно море.

Ћидерът на "’избула" заплаши за първи път и  ипър, за€в€вайки, че групировката може да го сметне за "част от войната", ако той продължи да позвол€ва на »зраел да използва летищата и базите му за военни учени€.

ќт началото на израелското настъпление в ивицата √аза, дошло след безпрецедентната атака на радикалната палестинска групировка "’амас" срещу израелска територи€ на 7 октомври миналата година, израелските сили и "’избула" посто€нно се обстрелват през израелско-ливанската граница, припомн€ –ойтерс. "’избула" об€ви, че предприетите действи€ са в знак на солидарност с палестинците в √аза.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


53
ќще по темата: »зраел’избула ипър
ќще от ≈—
—илни реколти на пшеница в Ѕългари€ и –умъни€, цените паднаха
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
40
0
 
1
 
! ќтговори
¬јЌ√ј преди 3 седмици
ƒо две седмици »зраел ще влезе в Ћиван и ще започне да мачка брад€салите исл€мисти от ’избула. “о€ в гащите Ќасрал—а ще се скрие в н€ко€ пещера. ¬сички копейдаци платени коментатори на  опейката за пореден път ще опищ€т интернета що би€т любимите им исл€мисти.
39
1
 
2
 
! ќтговори
ќх, –ожбо! преди 3 седмици
ƒо јнонимен 38.........ћокрите сънища обикновено завършват с полюци€! ј не премерените мераци с  ј“ј—“–ќ‘ј! –епублика  ипър има население от 1,25 милиона души, а непризнатата от никого —еверно  ипърска “урска –епублика 0т 280 хил€ди.Ќикой н€ма да позволи на “урци€ да нападне  ипър, все пак там има 2 военни бази на ¬еликообритани€ и стратегически интерес от други заинтересовани.“ам се върви към национално помирение и н€ма интерес от ескалации
38
4
 
4
 
! ќтговори
—поред мен преди 3 седмици
“ози Ќасралла много се надцен€ва! ≈дно е да водиш партизанска война по тъмна доба н€къде из крайните квартали, или пък да нападаш нищо неподозиращи мирни граждани, да избиваш де що шава, а оцелелите да отвличаш.—ега вече »зраел знае срещу какво се изправ€ и н€ма да се спре докато не елиминира заплахата.ј заплахите към  ипър са просто смехотворни.Ќико€ организаци€, пък била т€ и "’избула" и надничащи€ зад рамото й »ран н€мат ресурса да се мер€т с мощта на ≈—
37
4
 
6
 
! ќтговори
Ѕългаринъ преди 3 седмици
Ќа 8-ми ќктомври ’избалла непровокирано нападна »зраел от Ћиван, в знак на солидарност със зверското нападение на ’амас от √аза на 7-ми ќктомври. ¬реме е Ћиван да заприлича на √аза.
36
4
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 озоебецът Ќасрал—а пак осмърд€ навс€къде
35
8
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ѕе знам за германи€ ,веро€тно и германски€ народ е с народа от –умъни€ ,защото на мача ”крайна –умъни€ народа викаше путин,и не се съобраз€ваха с техните предателски политици ,долу фашиска ”крайна )02
34
10
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо ‘ют - –ожбо, половината  ипър е турски, докато другата половина е временно извън контрола на “урци€, защото е окупирана от кипърските гърци. —амо тази ситуаци€ е само временно. ≈дин по един вилайетите пак ще се присъедин€т към ¬исоката ѕорта. ¬ъпросът не е "дали", а "кога". » отговорът е - скоро.
33
12
 
2
 
! ќтговори
яна Ѕалканджийска преди 3 седмици
ќткак съм опитала турски€ суджук, вече дори не поглеждам към българските кренвирши.
32
8
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
—амо така ,бой по израелските фашисти ))
31
9
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕо времето на 32 дневната война през 2006 г. ’избуллах така го нахендрри на юдейчетата, та все още ги държи влагата и температурата. » да напомн€ на великите буггарскки юнаци, де се пишат за по евреи и от евреите (не зна€т дживотинките, че за евреите всички не-евреи са гойи, т.е. са създани€ между човек и дживотну!) въоръжените сили на ’избуллах по численост и въоръжение са на поне 84 нива над великата буггарска арми€. » джиддовете добре зна€т, че времето им изтича. » ще ги тепат, и ще гиебат!!
30
11
 
2
 
! ќтговори
ќт ¬инкелщрасе преди 3 седмици
Ќј“ќ вместо да се занимава със зеленото шмъркало и обречената му ”крайна или с “айван, да вземе да избуши та€ кочинка ’избула! ¬същност това е следващата сериозна война. Ќеизбежна е. » колкото по скоро започне, толкова по добре. “о€ чалмосани€ €вно забрав€ че »зраел има €дрени бомби. ѕросто ще ги изличат от картата.
29
11
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 акво стана с мирната резолюци€ на ‘јў в ќќЌ? Ќали щеше конфликта да свършва...май се разраства! Ќ€кой по- сериозен ако се надъха срещу »зраел и 3 —¬ става съвсем реалистична ! Ќие пак на грешната страна!
28
6
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо ‘ё“ - 2 - “урци€ е в Ќј“ќ - е и ? “урци€ въведе официално санкции срещу »зраел заради √аза!! ќткакто започна конфликта ≈рдоган нарича Ќентан€ху как ли не - терорист, шизофреник, престъпник....“урци€ не признава ’амас като терористична организаци€ , ’избула също!! “урци€ ще излезе от Ќј“ќ веднага ако се наложи! “ро€ се намира в “урци€ , ако не знаете!
27
1
 
15
 
! ќтговори
помашки мелез преди 3 седмици
за нищо не ставаме и затова евреите тр€бва да завършат започнатото
26
16
 
0
 
! ќтговори
ƒ€до јбдулреззак преди 3 седмици
ƒо јнонимен 26 - јха, ћосад ще го набара и ще му опърди и насеррее р€ззанни€ кочан на брадати€ Ќасруллах. ¬ид€хме го и тво€ прехвален ћосад как се окензаха до ушите на 7 октомври миналата година. ’лапе, »зраел и ”крайна вече ги отпишете от списъка на държавите.
25
3
 
12
 
! ќтговори
‘антазьор! преди 3 седмици
“о€ мюсюлманин още не е разбрал, че Ѕогоизбраните синове на »зраил€ ще управл€ват „овечеството до —вършека на света и говори тук фантазии...
24
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
»вицата √аза е 10 пъти по- малка от област ¬идин. „ети географи€. — другото съм съгласен
23
9
 
4
 
! ќтговори
√ледайте внимателно преди 3 седмици
... » резултатите след мача, мол€! ѕротивник, който не е държава, а организаци€ е на практика непобедим. “ози път »зраел се наигра според мен. «а 8 месеца не може да се справи с ивицата √аза с помощта на —јў, ¬еликобритани€ и ‘ранци€. «а сведение ивицата √аза е с размера на област ѕазарджик или област Ѕлагоевград.
22
2
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“о€ брад€сали€ Ќасрал—а ще го пипнат от ћосад да му обръснат брадата на сухо.
21
3
 
14
 
! ќтговори
јлекс преди 3 седмици
 ухарниците от "’избула" дали зна€т,че в  ипър има две британски бази? ƒа се обад€т в јржентина и да се информират какво им се случи,когато решиха да се бъзикат с ¬еликобритани€.