Без ДБГ на евровота, не искат да участват във войната в дясно

Партията ще се готви за местните избори
23 апр 2019 13:10, Йордан Бързаков
16
Без ДБГ на евровота, не искат да участват във войната в дясно
Снимка: grajdani.bg

"Движение България на гражданите" се отказва от участие на изборите за европейски парламент през май тази година, заявиха от партията.

Причина за решението е, че Движението "отказва да участва в поредната братоубийствена битка между десни партии на предстоящите Европейски избори".

В съобщението ДБГ посочват, че през изминалите 6 месеца са  провели задълбочени преговори с представители на всички партии от  автентичното център-дясно пространство.

"Усилията ни да изградим широко  демократично обединение, основаващо се на принципите на равнопоставеност  и партньорство бяха отхвърлени. Желанието ни да работим заедно за  излъчването на най-малко един евродепутат, който без колебания да стане  представител на автентичната десница в групата на Европейската народна партия, получи насрещен отказ", коментираха от ДБГ.

Според тях на предстоящите избори българската десница ще СЕ яви разделена - една част с ГЕРБ, другата в "тактическа коалиция", трета ще се яви самостоятелно.

"Нито един от тези 3 формата  няма силите или желанието да спре популизма и да разбие корупционния  модел на управление в държавата. Докато продължават деструктивните  действия и битките за надмощие вдясно, демократичните хора винаги ще  губят войната за България", коментират още от партията.

От централата на "Движение България на гражданите" съобщават, че през следващите месеци ще работи усилено за подготовката на партията за явяване на местните избори през есента на тази година, на които ще участва с всички сили в борбата за събаряне на феодалните крепости на ГЕРБ и БСП в българските общини.

До този момент, от партиите, които се заявяват в десния политически спектър, участие ще вземе коалицията "Демократична България", включваща партиите "Да, България, ДСБ  и Зелените. СДС пък стана коалиционен партньор на ГЕРБ за предстоящия вот.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Във войната в дясно ще има ли бомби или само политиците ще се стрелят с куршуми ? Вече се замислям дали ще гласувам. Може и да ме принудят с някое и друго кебапче. Възможно е и с някоя и друга банкнота, различна от левовите.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отвратително !
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Движение България на гражданката Пръмова.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българската десница винаги е била слаба и незначителна. СДС-оригинал беше лява партия. СДС-оригинал спечели изборите като лява партия. Костов направи от СДС дясна партия след 1997 година и след това се обиди на българския народ, че не му избра дясната партия на следващите избори. Дойде центристкото НДСВ и ГЕРБ, БСП. Десни партии нямат място в БГ политиката.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Десните искат една обединена болшевишка партия в дясно.
7
3
 
4
 
! Отговори
... преди 11 месеца
Точно вие другари разбихте десницата. Тя де гакто умря. Аз като дясно мислещ съм отвратен от това, което направихте.
6
6
 
20
 
! Отговори
Коце кмета преди 11 месеца
Тия си правят гавра с политически труп! Само не знам що Тиква не е прибрал Пръмо-куневица при него, толкова е подходяща? Мрази българите, обича да краде и е от комунистическо потекло. Какво му трябва повече?
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Партията на българските жени ,те поне бяха мандатоносители ? Няма ли да участват ?
4
6
 
30
 
! Отговори
ай сиктир преди 11 месеца
Може би проумяха, че шансовете са им нулеви остава им да се върнат от там откъдето изпълзяха и, ако обичат повече да не се мяркат отдавна са на бунището.
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Другарката Пръмова не си ли е купила апартамент?
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България на гражданите,ама само на някои граждани(като Кунева например).За селяните да не говорим.Те са извън класацията.
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Иначе казано - не са се разбрали нито с едните, нито с другите да им дадат избираемо място или някакви привилегии...
Жалка картинка