Предизборната кампания започна: Без нарушения и без жалби

Андреев не смята, че ще има драма с машинното гласуване
9
Предизборната кампания започна: Без нарушения и без жалби
Снимка: Булфото

Няма констатирани нарушения от началото на предизборната кампания, обяви говорителят на ЦИК Александър Андреев пред БНТ.

Още по темата
Той посочи, че има едно констатирано нарушение, което се отнася за периода преди започването на предизборната кампания и се касае за търговска реклама, чрез която се представя определен кандидат.

Андреев допълни, че няма сигнали за случаи, в които да няма достатъчен брой хора за секционните избирателни комисии (СИК). Той уточни, че в момента ЦИК усилено довършва и подготвя Методическите указания за СИК.

Александър Андреев коментира и гласуването на българите в чужбина. "В момента тече обработката на всички заявления. Крайният срок беше 30 април, до който можеше да бъдат подавани заявления за разкриване на секции извън страната. В момента тези заявления се обработват, за да може в рамките на близките дни, тъй като срокът е до 4 май, да приемем нашето решение, в което да определим местата и броят на секциите, в които може да се гласува", посочи той.

Според него няма да има забавяне по отношение на доставката на машини за изборите. По думите му договорът за машините от страна на ЦИК е готов.

Андреев уточни, че вече са избрани 3000 секции, в които ще има машинно гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е как да няма нарушения?! на митинга на бсп в София се продаваха календари с лика на сталин, книгата комунизъм, развяваха се червени знамена, имаше и един дето гордо развяваше знаме с надпис русия! това си е съветска пропаганда! бсп да бъдат наказани и най малкото глобени!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предизборна кампания за която на никой реално не му пука...
2
3
 
6
 
! Отговори
Винету преди 4 години
БСП победа е пунта мара.
1
6
 
5
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
БСП победа!