Политолог: Евроизборите станаха повече от екшън!

Какъв ще е обликът на ЕП след вота?
27 май 2019 21:43, Екип на Bulgaria On Air
7

Какъв ще е обликът на Европейския парламент след евроизборите? По темата в студиото на "Денят ON AIR" говори политологът проф. Анна Кръстева.

"Евроизборите станаха повече от екшън. В момента, в който изгрява звездата на някого, в следващия - се срутва. Три бяха големите предизвикателства пред изборите: "зелените", генерационният сблъсък и популизмът.

По темата за оставката на Ангела Меркел, Кръстева е на мнение, че тя не е успяла да намери диалог с младежта и германското общество.

По думите ѝ са се появили много нови звезди на европейската сцена, а това е тенденция за обновяване на политическия елит.

"Видяхме гражданите по-мъдри от политиците", отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

Относно избора на Макрон за водещ на листата, политологът смята, че е направил голяма грешка. По думите ѝ такава е направила и Марин льо Пен, призовавайки за негативен вот към френския президент.

Тя определи провала на консерваторите като невиждан в историята.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Екшен стана, да! Нека обаче първо гледаме в нашата си кошара и след това да гледаме към "европейските семейства". Българското политическо семейство трябва да изпрати родолюбци, дето да отстояват българските интереси! Пращаме сигурни двама сигурни родолюбци и поне трима анти родолюбци, но при тази избирателна активност, това е положението!
5
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 4 години
До баба мара: Не се натягай ,нека си вземат заплатите хората-голяма работа ,че щели да вземат над един милион евро чисти пари за пет години . Нека да се увеличават милионерите в България -няма да се делим от европейското семейство ,я . Вижте с какво умиление произнасят определения като справедлива европа,европейски ценности и ала-бала. Българите нека ровят в кофите за смет.Борисов нека си мисли ,че с 500 хил. избиратели за ГЕРБ е хванал господа за шлифера. Карай да върви .
4
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
751 безделници с огромни заплати нищо не очаквам от тях колкото свършиха презизминалия мандат толкова ще свършат и сега еле па слабаков затова не гласувамзащото не вярвам
3
1
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
тепърва, че ви праим да умиргате;)))
2
2
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Изборите не са законни. Ние *** искаме да сме под Руско робство но и Путин не ни иска.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законни ли са тия избори, защо някой е решил, че искаме в ЕС и германско робство ?