Журналист с прогноза: АЛДЕ ще решава за Пеевски в ЕП

Вотът за ДПС им позволявал да искат участие във властта
28 май 2019 10:40,
24
Журналист с прогноза: АЛДЕ ще решава за Пеевски в ЕП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще има реорганизация в ДПС след резултата на евроизборите, защото той е слаб за партията. Групата на АЛДЕ (към която ДПС принадлежи - бел.ред.) в европарламента ще анализира дали Пеевски няма да пренесе скандала от София към Брюксел, ще зависи и от листа на Доган с плюсове и минуси, дали той ще стане евродепутат. Това каза пред bTV главният редактор на "24Родопи" Илхан Андай.

Според него, резултатът на ДПС позволява да искат съучастие във властта, но не могат да го направят през парадния вход, а трябва да се стегне организация и след това да се върви към предсрочни избори.

Още по темата
"Трябва да съберем в едно фундаментите, които наляха тези избори, и едно слово на Доган на рождения му ден преди два месеца.

Време било да върнем гурбетчиите, ДПС иска условия у нас

На тези избори се очертаха две Българии - едната е на твърдия електорат и тези, които живеят през бюджета. Другата е на хората, които са взели нещата в свои ръце - въртят бизнес, издържат семейството си, една голяма част от тях са в Западна Европа. Голямата грешка на ДПС през последните две години е, че не работеха с тези хора", отбеляза журналистът.

Той коментира и изненадващото писмо, което почетният председател на ДПС Ахмед Доган публикува в публичното пространство две седмици преди изборите. В него Доган моли за прошка актива на движението. Обяснението на Андай е, че по този начин се признава грешка с евролистата. В нея не са присъствали представители на традиционните региони, където ДПС е водеща сила.

"В последните 10 дни ДПС заработи на пълни обороти и постигна този резултат - в процентно изражение той е много добре, но не е това, което е трябвало да се постигне", категоричен е Андай.

"Доган не е това, което беше на терен. Той получава непълна, изкривена информация, неговият морфичен резонанс буксува", смята Андай по отношение на настоящата позиция на бившия лидер на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sram v bruksel slabakov alloholika saschtia no po gotin ot pomaka raschidov alkoholik tu s bkp djagarov jivkov e bog da hi prosti sega s boku nagada4i v gerb mnogo sneschnizi daje stojanka mutafofa se podigrava nama da ostavja boiko
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tija da ne e lud da kesi v salata bruksel toi si kesi v dubai fabrika sa zigari ruski bg prostituki mnogo miliardera ne mu dreme mnogo gotin puhkav ne ponasa po debeli ot nego drugarite ot gerb imat strah ot dogan i pervski klanat im se mara ba bobko zezko dan4o mentata gotin milionerFam karadajan vs kaschti tehni kato zvetanov
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пеевски няма работа в Брюксел по добре тук да пере парите на КГБ
14
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 4 години
"...трябва да се стегне организация и след това да се върви към предсрочни избори..." Какво, какво? Не разбраха ли всички вече, че предсрочни избори няма да има. ДПС или са най-наглите, или най-тъпите, а може би и двете едновременно.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Делян в Брюксел. Няма такъв срам
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските турци са безработни и изтикани на нископлатени, непрестижни професии, третирани като второ качество хора, а те щели да връщат гурбетчиите в Бг. И като се върнат гурбетчиите, кой ще издържа семействата им? Как ще ги издържат с МРЗ 430 лв. нето? На Запад получават добри доходи и изпращат средства всеки месец, а тук ще ги направят общи работници, шофьори и шивачки за жълти стотинки. За да има кой да гласува на изборите.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
реално, самото съществуване на тази партия разделя българите
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб много прилича на ДПС. Имат един почетен председател, всички други са калинки. Слагат всякакви магарета в листите, а феновете им ги избират. Защото феновете им са зависими от партията Герб или ДПС. Гласуват за службите си, за общинските поръчки, еврофондовете.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тия листи и с титулирането си как почетен председател той се е издигнал в култ към неговата партийна личност,друг за сега в света не се е явявал,не си е присвоявал титул почетен председател,към които и култ да се погледне,да се разгледа,такъв няма провъзгласил се,дори с оправданието,че са го провъзгласили от низините,масите вярващи,съдружници,членове на ИС на партията,от партиите въобще,че от властите които съществуват включая институциите,че по финансово равнище оценен или себеотдаване идейно
8
3
 
14
 
! Отговори
Аферим преди 4 години
"искат власта" - кво ше каже негово величество от Банкя ? мми те са си на власт - изкупиха Бг земята, хотели,болници,фабрики,всички големи оферти ,магистрали,пътища ,Тецове , А сега и летище София ще вземат !Ко каза оня - учете турски .
7
0
 
20
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Щели да върнат отчаените гласоподаватели от Европа ,но как след като те самите ни изгониха като, по точно на мен ми откраднаха работещия бизнес и лично сегашния назначен председател на тази мафиотска партия и сега си крадат европари чрез обществени поръчки.НИКОГА, НИКОГА И НИКОГА дпс. Те са най ама най крадливите политици на прехода
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу ДПС.
5
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България затова тря се раздели на 2 както си е било едно време , не можем да живеем на едно място и не сме се разбирали последните 50 г
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наследство на Османско Империя , затова мразчят великите Империя Империите променят хората религиозно и духовно
3
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борис Джонсън от Лондон и българските турци са велики Османски чеда , това е истината
2
1
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Кръглоглави борци срещу "национализмите" плътно подкрепящи евреинът Бахур Бахар в тила!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се консултират с Борис Джонсън от Лондон , имат едни и същи Османски корени Българските турци сега имат кореняк в Лондонския Парламент