Обществото ни било аномалия, още търпяло ГЕРБ и корупцията

Не Борисов, а Цветанов бил спечелил евроизборите
3 юни 2019 10:30,
171
Обществото ни било аномалия, още търпяло ГЕРБ и корупцията
Снимка: БулФото

Аз очаквах ГЕРБ да се срине напълно, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупцията, която е доказана, заснета, с всичките асансьори и тераси. Българското общество е някаква аномалия, щом е склонно да преглътне и търпи това. Това каза пред bTV бившият шеф на кабинета на президента Румен Радев и бъдещ евродепутат от БСП Иво Христов.

По думите му изборната победа на партията на Бойко Борисов е "победата на апатията над здравия разум и на автокрацията над демокрацията от гледна точка на политолога".

Още по темата

Иво Христов коментира и отношенията между ГЕРБ и вече бившия втори в партията - Цветан Цветанов.

"Изборите се печелят от този, който държи мрежите за мобилизация на вота и който контролира комисиите, а това е Цветан Цветанов. Той има решаващ принос за спечелването на тези избори от ГЕРБ, но не върви да се признае такова нещо", категоричен е Цветанов.

Той подчерта, че начинът, по който Цветанов "е низвергнат, е омерзителен".

"От човека, когото никой не може да накаже, днес той е човекът, за когото говорят високомерно и изхвърлят на бунището на ГЕРБ.", изтъкна социалистът.

Иво Христов смята и че анализаторите преувеличават като твърдят, че Борисов бил взел на ръчно управление кампанията и така сам спечелил изборите.

"Той хвърляше ефектно пачки из страната, най-много хвърли в Ямбол, а тъкмо там загуби. Значи не Борисов спечели тези избори", убеден е бъдещият евродепутат.

Според Иво Христов, дори да се констатират нарушения на изборите, няма да последва нищо, защото изборите били спечелени с манипулация на много нива, за да се каже, че могат да бъдат честни и почтени.

Като основен фактор за загубата на БСП пък той изтъкна вътрешните борби и част от хората в партията, които не са работили достатъчно за победата на изборите за европарламент.

Според него голяма част от избирателите не са гласували заради битовата логика, която се разпространява, че няма смисъл да се изпращат някакви хора там, които да получават високи заплати, без да правят нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
2
 
! Отговори
отвратително преди 4 години
2,3ма българи за евродепутати,останалите протурски и проруски слуги-като този.И две брюкселски снахи-т.е все чужди интереси защитават.
147
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той очаквал "ГЕРБ да се срине",пък не се случило.Очаквал БСП да спечели,пък загубили тежко.Твърдо доказателство за пълната неадекватност на усмихнатия гъзпутин.Самоизмамата,че собствените му желания са универсално популярни и желани говори за тежка ограниченост,стерилност на контактите само със себеподобни,неспособност да разбира и зачита чуждата гледна точка.Гледната точка на народа е-преименувани комунисти никога да не дойдат на власт.Корна,Ивчо&Со са полезни за Б.Б.идиоди,винаги ще ги пребива
146
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 4 години
и няма смисъл да изпращат там хора които да получават високи заплати и да не правят нищо рече новия Евродепутат, след което потегли да вземе високата си заплата, за това, че не прави нищо Президентски швестър!
145
3
 
2
 
! Отговори
Нищо не е приключило преди 4 години
До Българин: Това, което си написал, е гербаджийската опорна точка. А истината е, че БСП е единствената парламентарна партия, която е получила на тези евроизбори повече гласове, отколкото на предишните.Но това е вече в историята. Наесен има нови избори.
144
1
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 139 Я па ти...Трябвало да направят нова партия... Да се маха с милионите си в чужбина , да не ги гледаме повече, наглеци.Нямаме нужда от партия на богаташите.
143
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
***. Народът му виновен. Не е проблемът, че българите са готови да гласуват за когото и да е, но не и за шайката от БСП.
142
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е човекът! Ако обществото ни беше нормално той, Корни и Елена трябваше да метат улиците.
141
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е човекът! Ако обществото не беше нормално той, Корни и Елена трябваше да метат улиците.
140
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що бе? На вас корупцията на Цецо Ухото и Пацо Терасата ви харесва ли?Или викаш друго си е да те крадат вифаджии и нагли пожарникари?
139
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп е партията на престъпниците!
138
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма гербаджия, който да не е престъпник!
137
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Робски манталитет...прав е Христов, но от БСП има много милионери, хората не го харесват това...трябва да направят нова партия, хора които не са били в управлението до сега
136
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с аномалията е истина. Не случайно гърците казват "Говорете по тихо да не събудим българите" Никой не може да разбере защо тази страна няма никакъв интерес да си оправи живота, защо търпят 30 год мафията да ги държи в мизерия, и като че ли никой не го забелязва! Държат се все едно всичко е нормално! Титаник като е потъвал, оркестъра е свирел! В България майките като протестираха, "юнаците" пиеха бира отсреща в бара, никой не застана до тях! Това не е народ! Аномалията е тотална
135
1
 
3
 
! Отговори
КУО ВАДИС ДОМИНЕ ББ преди 4 години
КУО - МУО?!?! - ОТГОВАРЯ БИБИ ----- И АС УТИВЪМ СЛЕД ЦВЪКИ НА .......!!!----- "От човека, когото никой не може да накаже, днес той е човекът, за когото говорят високомерно и изхвърлят на бунището на ГЕРБ.", изтъкна социалистът.
134
6
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ, КАТО ЕДИН преди 4 години
ЖИВ ОРГАНИЗЪМ ИЗЦВЪКА ЦВЪКИ И ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД, БРАВО! --- КАЗАНО ОТ ГАРГАМЕЛ!!!---- НА ЕСЕН ГЕРБ, КАТО ЕДИН ЖИВ ОРГАНИЗЪМ ЩЕ ИЗЦВЪКА И БИБИ И НЕЩАТА СИ ИДВАТ НАЗАД, НА МЕСТОТО!!!------------------------------------------------------------------------------------------------------------------АНОМАЛИЯТА Е ЧЕ ЕГОЦЕНТРИК И МУТРА - ПОЖАРНИКАР УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА И СЕ ПРАВИ, ЧЕ СТРОИ ПЪТИЩА....
133
2
 
5
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
Агонията на един *** .
132
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АНОМАЛИЯ Е ЧЕ ТЪРПИМ ВСИЧКИ ВАС РАЗБРА ЛИ БЕ ХРИСТОВ
131
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук някой си 114 бълнува ,че заплатите при Станишев растяли и били по високи от румънските!Абе,другарко/рю колко беше при Станишев минималната ?Едвам стигна 240 лв и малко преди смяната на правителството за около 6 месеца - 260 лв в началото на 2009 г.Сива икономика,осигуряване на минимума.Тока скъп,и кое е било евтино?Тогава малко преди финансовата криза поскъпнаха и жилищата,покрай строителния бум,но след световната финансова криза - стегнация и отлив от чужденци купувачи!
130
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иво, истината е, че хората не търпят теб, БСП и другите комуноиди! Изборът е сведен до по-малкото зло, а това определено не сте вие червените.
129
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 122. Ами колкото, толкова. Другите са с по-малко. А ако искаш да знаеш, моето лично мнениее, че хората не отиват да гласуват, когато им е добре. Не можеш да ме убедиш, че когато някой е недоволен, беден и гладен няма да отиде да гласува масово против, а ще си стои вкъщи или ще ходи на почивка.