Мебелите в дома ни могат да бъдат и с въображение

Изборът им е приятна, но много отговорна задача
19 авг 2019 09:40, Красимир Ангелов

Снимка: pixabay.com

Когато говорим за истинска промяна в дома ни или обзавеждане на нов дом, изборът на мебели е една от основните задачи в процеса. Този избор може да бъде колкото приятен, толкова и труден и отговорен. И работата с интериорен дизайнер може да ни улесни изключително много.

Още по темата
Имайте предвид, че обзавеждането на жилище не се свежда само до подбор на легло, диван и кухня. Важно е да се преценят и малките детайли, които всъщност ще превърнат пространството в уютен дом и още по-точно – в нашият уютен дом. Затова подходящото допълващо обзавеждане или декорация - кът с произведения на изкуството например, ще допълнят цялостната визия на дома ни.

На какви мебели ще се спрем е въпрос, който е добре да обсъдим с интериорен дизайнер. Но все пак ето някои нестандартни, модерни и сякаш взети от природата примери, които носят собствен характер, неповторимо присъствие и много въображение. Повечето от тях са изработени от естествени материали като камък и дърво. Красотата на натуралната визия може да бъде допълнена и със съвсем различен материал – например стъкло или епоксидна смола.

Такава мебел със сигурност би се откроила като акцент във всяко пространство. Дори би могла да е целево противопоставена на общия стил. Освен от изброените материали, тя може да е изработена и от желязо – полирано, бръшнато или боядисано. А ако е светеща или правилно осветена, тогава всякаква друга декорация би била излишна.

Разбира се, подбора на подобни мебели е по-сложна задача, защото заради тяхната специфика те рядко се произвеждат серийно. По-често се създават по индивидуална поръчка, защото изискват освен фантазия и определени умения, начин на изработка и много ръчен труд.

Ако изберете мебел-произведение на изкуството за вашия дом, той ще придобие уникален характер и ще се превърне в прекрасно място. Защото всеки елемент от обзавеждането променя пространството и създава настроение!

Консултант: архитект София Папазова
Soff Design Studio

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание