2018: Шумният провал на Григор Димитров. А сега накъде?

Трябваше да се възползва от инерцията си през 2017 година, но...
27 дек 2018 09:15, Георги Пешев
96
2018: Шумният провал на Григор Димитров. А сега накъде?

Григор Димитров се провали с гръм и трясък в годината, в която имаше най-големи очаквания, че ще направи голямата крачка към световния връх и в която след силната 2017 година всички смятаха, че 2018 ще бъде още по-силна и ще дойде първият трофей от "Големия шлем".  

Изминалата 2017 година бе паметна в кариерата на българина, тъй като той спечели първия си "Мастърс" турнир след триумфа си в Синсинати, а след това за първи път в своята кариера се класира за финалния "Мастърс" в Лондон. Турнир, който е веднага по точки след надпреварите от "Шлема". И в крайна сметка стори немислимото и го спечели. 
 
Това бе огромен триумф за България и освен това българинът завърши годината като трета ракета в света, което караше гордо всеки един българин да казва, че определено чакането и многобройните сравнения с Роджър Федерер са си стрували.
 
Да, но в крайна сметка всичко се срути още през тази година. Нашето момче направи много слаб сезон и в крайна сметка не успя да спечели нито един турнир, а освен това дори не се класира за финалния "Мастърс" в Лондон от който имаше да защитава внушителната цифра от 1500 точки.
 
Не успя да защити дори трофея в Синсинати, където пак загуби много точки. В крайна сметка това доведе до огромен срив в ранглистата и той финишира годината като 19-а ракета в световния тенис.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
2
 
! Отговори
А преди 5 години
Мачкай Кобра !!!
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве кой се интересува вече от тоя ***.Първо медиите с години ни проглушиха ушите какъв велик българин бил...новините започваха и завършваха с неговото име,пък после същия този *** плю на БГ и всичко българскоАй сиктир *** ти ***
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КостовПо-напред е в класациите по *** и комплексия за малоценност
75
2
 
1
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
защо толкова драматизират...Гришо е много постоянен...една година нагоре, една година надолу, после пак нагоре и после пак надолу...
74
4
 
13
 
! Отговори
Костов преди 5 години
Георги Пешев - авторът на материала за Григор Димитров. Отговори ми само на един въпрос: Ти самият на кое място си в каквато и да е СВЕТОВНА КЛАСАЦИЯ, освен тази по тъпотия???
73
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като пишете глупости мислете. Как искате един спортист да поддържа постоянно върхова форма?
72
7
 
7
 
! Отговори
Само един преди 5 години
:: Който забрави корените си, му изсъхват крилата. ::
71
3
 
9
 
! Отговори
Бизон 3000 преди 5 години
Хората в БГ признават само Номер 1, истина е. Също само архетипни Крали Марковци, т.е биячи/Бойко Борисовци. Това отдавна се говори, сега има наблюдения да се подкрепиТой и да е номер 1 пак ще има плюнчене от типа "мойто момче" по перверзно бащински все едно са с нещо по-добри от него и имат позиция. Нито са му на парите, нито на опита в живота, нито на уменията. Той им е баща, ама от дълбините на апартаментите в България както обикновенно живеят в дебели фантазии относно доста неща.
70
2
 
6
 
! Отговори
До Григорчо 63 преди 5 години
до колкото разбирам ти говориш перфектен Английски без български акцент, и Български език без английски акцент най вероятно владееш и трети език. Поздравления това е страхотно постижение. Но забравяш да споменеш колко усилия си положил за да постигнеш това. А и не си спортувал през това време.ПП преди една седмица бях на презентация на български в която презентиращия използва думи, като интеграция ,конкатенация и др. Въпреки че е доста грамотен не можеше да се справи като тебе
69
3
 
10
 
! Отговори
Бизон 3000 преди 5 години
Кефи ме как отношението на масите към Гришо е все едно им е направил нещо. Много butthurt много чудо. Супер измислен проблем с английския за да има какво да плюят по краен начин. Да си измислите някаква репутационна бомба че да може да си отворите отверстията и да пуснете жлъч все едно е убивал хора. И да Шопарите са допълнително butthurt щото е от "Асковото" и проекцията на собтствената им селяния се превръща в преглъщане на тежък залък.. който нямат воля да преглътнат а увеличават плюенето
68
2
 
14
 
! Отговори
Колю преди 5 години
Хм автора Георги Пешев май много не разбира от тенис и просто пуска статийка под която да си пишем. Е какви са били очакванията към Григор нито повече нито по малко да стане номер 1 и да спечели турнирите от Големия шлем:) Да си номер 19 си е страхотно при тази суперконкуренция и кавалкада от млади яки, двуметрови тенисисти със сервиз от 220 км, в час.
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прости и нереализирани журналисти от време на време плюят по Гришо или Стоичков , защото те са високо дърво и не могат да ги стигнат. Чудно ми е обаче разни дребни и бедни хорица какво обсъждат двама изявени спортисти и то много богати. Например , защо не обсъждат др. Нинова как стана милионерка на 28 години , без да работи.
66
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя оплешивя от напъване .......ХО-ХО-ХО
65
10
 
7
 
! Отговори
Просто е преди 5 години
Има два пътя пред Кaуня.Единият е обратно към Аскьой и тенис-академията Другият е да продължи да ходи по турнири като се ориентира към категориите Чалънджър и Фючърси.
64
3
 
9
 
! Отговори
българин преди 5 години
Всичко най-добро му желая и успехи.Дано успее да се върне поне в десятката.Ама честно казано не вярвам.
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо изостави Машенка? Незабудем, непрастим...
62
13
 
13
 
! Отговори
Григорчо преди 5 години
От този никой нищо не иска, най-вече да проговори с "майчиния" си английски акцент, и да се прави, че е забравил родния си език!!!Смешка.
61
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах защо федерацията по тенис се надява Гришо да измъкне българския тенис от батака, в който го вкара същата тази федерация, та искат Гришо да играе за купа Дейвис, а федерацията да продължава с безхаберието си, отчитайки личните успехи на Гришо като свои?!
60
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С такава публика като тази на турнира в София, Гришо много правилно реши да не участва, макар че за неучастието си има и други причини,може би по-важни.
59
6
 
19
 
! Отговори
+++ преди 5 години
19-ти в света, голям провал, няма що. Авторът на тази велика мисъл дали може да стане и на 19 милионното място в света в някаква област? Не е особено умно да се проектират собствените очаквания, като някакъв всеизвестен факт и да се вини някой, че не е изпълнил очакванията му. Да, искаше ни се Гришо да печели повече, но така е в спорта, всички искат да печелят и понякога печелиш, понякога губиш. Колкото до учстието в чуждия турнир в София и в отбора за купа Дейвис, мисля, че Гришо напраи добро