Лечков: Пари не получавам и не давам обяснения

БФС не създава футболисти, а клубовете
Обновена: 19 юни 2019 09:53 | 19 юни 2019 09:50,
40
Лечков: Пари не получавам и не давам обяснения
Снимка: БулФото

Аз съм на обществена длъжност в БФС, пари не получавам и не трябва да давам обяснения. Всеки си има някакви ангажименти. Ние сме отговорни за условията на момчетата. Това заяви футболната легенда и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков пред bTV.

Думите му са по повод изключително слабите резултати на националният ни отбор по футбол в настоящите квалификации за Европейското първенство през 2020 година. България загуби последния си мач срещу Косово и е напът да пропусне от поредния голям форум.

Още по темата

Според Лечков, не БФС, а клубовете имат задължението да създават нови футболни таланти. Централата пък била предоставила най-добрите условия те да участват в националния отбор.

"Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на състезанията, мероприятията? Това е ролята на БФС. На клубно ниво трябва да се сяда на една маса. Предоставили сме на всички български клубове програмата на "Аякс". Знаете ли колко се използва? 5%! Клубовете не искат, всеки си мисли, че неговият футбол е най-правилен", категоричен е отговорникът за представителния ни тим.

Йордан Лечков изтъкна, че всеки можел да критикува ръководството на Българския футболен съюз, но това трябвало да бъде конструктивно.

"Това, че ние сме успели в живота и футбола, не трябва да носим такъв негатив, ако някъде нещо куца. Създали сме условия тези млади хора да бъдат в националния отбор. Те са подсигурени, аз мога да говоря в тази посока. Всичко друго - успехите, трудът и потта се коват в националните отбори", коментира легендата.

Според него, един от основните проблеми пред българския спорт е липсата на условия от ранна детска възраст.

"Преди имаше спортни интернати, сега са закрити. Прекалено много искате от нас. Имаме голям отлив на деца, физкултура не се играе. Старая се да посоча от къде трябва да се почне - от училище, от физическото, после от клубовете", смята Лечков.

Помолен да коментира начина, по който президентът на БФС Борислав Михайлов си тръгна след загубата от Косово - с джип през лекоатлетическата писта на националния стадион "Васил Левски", той каза, че не може да заема позиция, но добави:"Ние сме играли на Запад и знаем. Познавате ли президента на футболния съюз на Германия? Искаме в едната посока да приличаме на европейците, в другата казваме - ние сме в България. Не говорим за футбол, а за лични неща. Така е решил. Не съм негов говорител".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ногу краде тос еййййй, неговите събратя влачат жилязу той влачи милеони
35
2
 
11
 
! Отговори
До Лечков преди 4 години
Срам ме хвана от твойта наглост !Свян нямаш !Мръсен далавераджия!Бягай не се вясвай като перуката.......
34
0
 
11
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 4 години
Абе Перукевич е ясен-цироза...Ама тоя не пие и дълго ще досажда...
33
1
 
16
 
! Отговори
... преди 4 години
Той пари по пряк път и на ведомост може и да не получава, но по индиректен път такива пари взема, че дори милионерите в БГ могат да му завиждат! Инак сега той футболист момчето, т.е. нема как да ги разбира толкова нещата, но мойто момче докато си на обществена позиция, даже и а не вземаш пари ТО ЩЕ ДАВАШ ОБЯСНЕНИЯ МОЙТО МОМЧЕ! ЗНАМ, ЧЕ КАТО ФУТБОЛИСТ ТИЯ НЕЩА НЕ СА ТИ МНОГО ЯСНИ, НО ТАКА КАЗВАМ И ТАКА ЩЕ Е! Но ако не ти се дават обяснения ТО ТОГАВА СЕ МАХАТЕ С ПЕРУКАТА ОТ БФС И РИПАЙТЕ ГЮБЕЦИ!
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато виждаш ,че не върви футбола защо стоите все още на тези постове ,Защото в БФС няма мандатност. И те ще си веят байряка докато измрът. То им е бащиния.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А няма проблем продължавайте да ги траете. Бийте се помежду си докато живота си върви при тях с вашите пари и съсипани деца.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледна точка Докато си приказваме по форумите, а не излезем да ги "бутнем" така ще е. Дреме му на сливенският мандрил, че "някакви" го критикуват. Той не "дава обяснения".
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той бил обществена личност, пък не давал обяснение. Що за наглост?
28
0
 
10
 
! Отговори
Цветанова преди 4 години
Когато виждаш ,че не върви футбола защо стоите все още на тези постове ,дайте път на следващите ,какво трябва да се случи да си отидете и дадете път на по-можещи ,ако си бил добър фуетболист това не значи непременно че си и добър управленец !
27
0
 
17
 
! Отговори
кара колю преди 4 години
Лечков и целия изпълком са едни интересчии, за които Любо Пенев говори много, когато напусна. Не харесвам Пенев, но е мъжко момче и излез и каза така и така! В интерес на истината имаше лека светлина в играта при него и дори при Хубчев. След всеки слаб ключов мач, излиза тоя гущер и почва да се прави на ментор. След това я треньора ще подаде оставка, я някой футболист ще саботира мач (справка пропусната дузпа с Малта)Много мога да изброявам, ама символи малко....ОСТАВКА!!!!
26
0
 
4
 
! Отговори
питам преди 4 години
До ГероА какво е стадьон?
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- после г-н Лечков да каже нещо истинско- да , създават клубове ,но в своя изгода , на конгресите да гласуват за него , там кликата и Михайлов
24
0
 
11
 
! Отговори
кара колю преди 4 години
Вижте сега! Този мазен тарикат да не ми говори, че всичко са осигурили, защото първо те не са туроператор, а Български Футболен Съюз. В Италия всички подадоха оставки, а за Франция да не говоря, която след 1993 направи пълни промени. При нас промени няма вече 15 години, а резултатите не само, че не се подобряват, а стават по-зле т.е. има форми на саботаж.Поне като не правят нищо, защо попречиха на редица треньори да си гледат работата (Пенев, Хубчев) защо същия тоя изгони Бербатов и мн. други?
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната година в която БГ няма да играе на голям форум, значи вие сте виновни бе хотелиерчета .
22
0
 
7
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Ролята на БФС според този ром била хорелиз самолети, мероприятия. Те не били отговорни за друго ..... А и да захранват сигурно с екстри по хотелите !!!!!
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да повярвам как един *** селянин ритащ топка стигна до тук...
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво де защо тия велики навремето футболисти, се оказаха пълни селяни - може ли пък един да няма никой на втория етаж. Само като ги чуеш как говарят и срам да те хване, тия където и да ги видя извън БГ ще се направя че не ги познанам и не съм ги виждал.
19
4
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
лечков е прав. гледах интервюто - хикимянката мунка хъмка.... лечкова ми изпра два шамара през г*за и го пусна си ходи 1. Водещ: трябва ли промени в БВФ? Л : ми кандидатирай се ве, кой те спира 2, Водещ - ама няма резултати?Л: ами ако аз на 51 години трябва да вляза да играя ще вляза. 3. Водещ - ама трябва някой ви наследи ?л: аз двама сина имам те не можаха като мене да станата, че тия ли ще станат.., Еми истина е. Нашите са сакати селски магарета, които освен да въртят мазния г*з...
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туристическа Агенция Лечков и Сие !Осигуряваме самолетни билети и хотели на Национални отбори !
17
1
 
6
 
! Отговори
До Спиро преди 4 години
Спироо..Спироо...каквото ти името...такива са ти и писАнията